Nieuws / Artikelen met het woord

geldcreatie

110 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 23 juni 2017

Column: GELDCREATIE

Afgelopen zondag was ik aanwezig bij het symposium van Burgerinitiatief Ons Geld. Het was een stralende zondagochtend en het beloofde ook nog eens een zeer warme dag te worden. Ik verwachtte daarom ook niet meer dan enkele tientallen mensen tegen te komen, want wie gaat er nou op zo'n prachtige zondagochtend in een theater zitten luisteren naar iets ingewikkelds als het hervormen van ons geldsysteem?

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

Bundesbank: Banken creeren geld uit het niets

In navolging op de Bank of England komt nu ook de Bundesbank met een verhelderend stuk over GELDCREATIE. In haar maandrapportage van april schrijven economen van de Duitse centrale bank dat commerciële banken inderdaad geld 'uit het niets' creëren. Zodra je een lening afsluit bij een bank wordt dat bedrag gewoon op je bankrekening toegevoegd als nieuw geld, waardoor de totale geldhoeveelheid toeneemt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 27 februari 2017

Willem Middelkoop en Martijn Jeroen van der Linden over GELDCREATIE

Slechts 3% van de totale geldomloop wordt door de De Nederlandse Bank in omloop gebracht. Het feit dat er door de DNB en banken geen openheid wordt gegeven over het systeem van GELDCREATIE lijkt te betekenen dat er andere grote belangen zijn om het schimmig te houden. Via Cafeweltschmerz

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Video: Reinvent Money 2016

Op 14 oktober werd de Reinvent Money conferentie gehouden aan de TU Delft, mede georganiseerd door Paul Buitink. Het centrale thema van deze conferentie was GELDCREATIE en de evolutie van het geldsysteem, thema’s die besproken werden door gastsprekers als Arnoud Boot, Lex Hoogduin, Michael Kumhof en Stephanie Kelton. De conferentie werd ook op video vastgelegd en is nu ook online te bekijken. Speciaal voor iedereen die het gemist heeft of het nog eens terug wil luisteren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 3 maart 2016

Ons Geld: Kamerdebat over geldstelsel op 7 maart

Bijna een jaar nadat Burgerinitiatief Ons Geld meer dan 100.000 handtekeningen binnenhaalde komt er nu een Kamerdebat over het vraagstuk van GELDCREATIE. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem stuurde onlangs een uitgebreide brief naar ‘Ons Geld’, waarin hij in zeven pagina’s een inhoudelijke reactie geeft op het initiatief van Ons Geld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$