EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord invloed.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord INVLOED

Geplaatst op: vrijdag 10 december 2021

3 dingen waar je op moet letten bij zakelijk krediet

Ben je op zoek naar een zakelijke financiering voor jouw bedrijf? Dan heb je verschillende opties. Toch denken veel ondernemers al snel aan een zakelijke lening. Deze financieringsvorm is geschikt voor langlopende investeringen in jouw bedrijf. Toch is dit niet altijd de beste keuze. In sommige situaties heb je meer baat bij zakelijk krediet. Hiermee kun je een tijdelijk tekort aan liquide middelen oplossen of de dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf betalen. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan wil je zelf mogelijk wel zakelijk krediet aanvragen. In deze tekst zetten wij 3 dingen op een rijtje waar je bij zakelijk krediet op moet letten.

1. Bedrag dat je kunt lenen

Voordat je zakelijk krediet aanvraagt, ben je ongetwijfeld benieuwd of dit de beste zakelijke financiering voor jouw bedrijf is. Hiervoor kijk je waarschijnlijk vooral naar het bedrag dat je kunt lenen. Op basis hiervan kun je namelijk bepalen of deze financieringsvorm volstaat voor jouw onderneming. Als je een bedrag tussen de 5000 en 500.000 euro nodig hebt, is zakelijk krediet doorgaans een goede keuze. Verwacht alleen niet dat je het gewenste bedrag ook altijd kunt lenen, want dat is niet het geval. Wie zakelijk krediet aanvraagt, moet namelijk aan een aantal eisen voldoen.

Wanneer je als ondernemer zakelijk krediet aan wilt vragen, heb je een minimale omzet van 50.000 euro nodig. Dit is niet de enige eis waaraan je moet voldoen, want je moet namelijk ook een positief eigen vermogen hebben. Daarnaast verlangt een geldverstrekker een positief resultaat (winst). Ook de rechtsvorm is van INVLOED. Is jouw bedrijf een eenmanszaak, vennootschap onder firma, maatschap of besloten vennootschap? Dan kom je in aanmerking voor zakelijk krediet. Dit is overigens alleen het geval als je minimaal vijftien maanden staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast zijn bepaalde branches uitgesloten van zakelijk krediet.

2. Hoogte van de maandlasten

Wie een lening afsluit, moet deze terugbetalen. Dit doe je door maandelijks een gedeelte van het geleende bedrag af te lossen. De hoogte van het bedrag hangt af van een aantal factoren. Zo speelt de hoogte van het geleende bedrag mee. Hoe meer geld je leent, des te hoger de maandlasten uitvallen. Ook de rente speelt een rol. Je lost namelijk niet alleen af, maar je betaalt ook rente over het geleende geld. Benieuwd hoeveel je precies kwijt bent? Dan kun je een zakelijke lening berekenen. Hierdoor krijg je een goede inschatting van jouw maandlasten.

3. Hoe zit het met de looptijd?

Bij een zakelijke financiering krijg je altijd te maken met een looptijd. Waar je dit bij een zakelijke lening zelf kunt bepalen, is dit bij zakelijk krediet niet het geval. Deze financieringsvorm heeft namelijk een standaard looptijd van 36 maanden. Desondanks is zakelijk doorlopend krediet wel degelijk mogelijk. Hoe dit precies zit? Een geldverstrekker kijkt vlak voor het einde van de looptijd namelijk of jouw zakelijke krediet verlengd kan worden. Als dit het geval is, kun je er opnieuw drie jaar gebruik van maken.

Lees verder op
Geplaatst op: dinsdag 9 juni 2020

Huizencrisis op komst?

‘De in het eerste en tweede kwartaal van 2020 opgetreden economische schade is dermate omvangrijk, dat een diepe, vrijwel wereldwijde economische recessie onontkoombaar is.’ Aldus De Nederlandsche Bank (DVB) in het Juni nummer van haar ‘Economische Ontwikkelingen en Vooruitzichten.’ Zal ook de huizensector hierdoor getroffen worden, is de vraag die we vandaag stellen. Is het mogelijk dat in een deflatoire (wereld)economie onroerend goed immuun zou blijven? Vast niet zou je zeggen. Zeker voor particulieren is de eigen woning meestal het meest waardevolle bezit. Aan de andere kant heerst er nog steeds krapte op de Nederlandse woningmarkt. Misschien, heel misschien, houden beide INVLOEDen elkaar wel in evenwicht. DNB verwacht in ieder geval dat het BNP (bruto nationaal product, goederen en diensten die we allemaal samen produceren in één jaar) zal dalen. En fors ook: met 6,4 procent oftewel dubbel zoveel als tijdens de Kredietcrisis van 2009!

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 17 april 2020

Europese autoverkoop ruimschoots gehalveerd door coronapandemie

De Europese autoverkoop is in maart gekelderd onder INVLOED van de coronapandemie. Er werden in de Europese Unie 567.308 nieuwe personenwagens ingeschreven, ruim 55 procent minder dan in maart vorig jaar. Dat heeft ACEA, de koepel van Europese autoconstructeurs, bekendgemaakt.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 27 maart 2020

Crisis 2.0 in 2020 : Wordt Corona de EU-splijtzwam?

Hoe dieper een crisis zich ontwikkelt, hoe groter de onmacht wordt van politici en monetaire beleidsmakers. Onder INVLOED van de chaotische corona-taferelen die zich in de diverse EU-lidstaten afspelen is er geen sprake van eenheid. Ieder land doet zijn eigen ding. Vrij logisch eigenlijk want in een gezondheidscrisis waarin veel doden zijn te betreuren wil je snel handelen zonder eerst te moeten overleggen met EU-partners. Sinds de Corona-pandemie zich over Europa uitbreidde zijn veel EU-lidstaten in lockdown gezet, zijn grenzen afgesloten, en wordt er geruzied over de verdeling van hulpmiddelen over de diverse EU-lidstaten.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 27 maart 2020

Miscellaneous: een rondje mediakoppen over het Coronavirus, goud, olie en crypto (deel 1)

Het is geen toeval dat bovenstaande onderwerpen in dit meerdelige artikel tezamen aan bod komen. Ze halen alle de voorpagina’s van binnenlandse en buitenlandse media. Het ene onderwerp beïnvloedt ook het andere of draagt er gevolgen van. Wanneer we het Coronavirus aan bod laten komen, dan spreken we ook over de economische gevolgen nationaal en internationaal. Die economie is van INVLOED op de olieprijs. Goud en crypto zijn dan weer in meer of mindere mate vluchtheuvels (‘safe havens’) wanneer de aandelenbeurzen slecht presteren.

Lees verder op Biflatie.nl
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs