Nieuws / Artikelen met het woord

langere

265 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 11 december 2017

De explosie van de dollar

Obligaties met een LANGERE looptijd vertonen normaal gezien een hogere rente dan die met een kortere looptijd. Dat is logisch, omdat die met een LANGERE looptijd in meer blootgesteld zijn aan het allerbelangrijkste risico voor obligaties: de mogelijkheid dat de rente met een ruk de lucht in schiet. Een obligatie, gekocht aan 2% wordt bij een marktrente van 3% een stuk minder waard. Dat wordt dus gecompenseerd door een iets hogere rente.

LANGERE looptijden hebben dus normaal hogere rentevoeten, en kortere, die hebben lagere. Neem je ze allemaal samen in één grafiek, dan bekom je een zogenaamde “yield curve”, waarbij, hoe groter de looptijd zich van de oorsprong van de grafiek bevindt, de curve meer en meer oploopt. Die rendementscurve – laten we Nederlands gebruiken – is voor obligatiehandelaars dé tool bij uitstek om hun risico in te schatten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 november 2017

'Rusland en OPEC sluiten akkoord over bevriezen olieproductie'

Rusland en oliekartel OPEC zouden op hoofdlijnen een akkoord hebben bereikt over een LANGERE bevriezing van de olieproductie.

De leden van de OPEC en een aantal andere olieproducerende landen onder aanvoering van Rusland komen volgende week bijeen in Wenen om over verlenging van de productiebeperking te praten, aldus bronnen van persbureau Bloomberg.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 september 2017

Venezolanen mogen nog 35 eurocent per dag uit geldautomaat halen

In Venezuela is inmiddels ook geld gerantsoeneerd. Het land wordt al LANGERE tijd geconfronteerd met een gigantische inflatie, maar de Venezolaanse regering heeft onvoldoende financiële middelen om de kosten voor het drukken van nieuwe bankbiljetten te betalen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 22 juli 2017

Australie exporteert recordhoeveelheid goud naar China

Australië heeft in de eerste kwartaal van dit jaar een recordhoeveelheid van 57,4 ton goud naar China geëxporteerd, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Australische regering. Vergeleken met de 37,2 ton goud die Australië dezelfde periode vorig jaar exporteerde is dat een toename van 54%. Kijken we naar de cijfers over een LANGERE termijn, dan zien we dat de export van goud naar China in korte tijd explosief is toegenomen van een paar ton naar enkele tientallen tonnen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 16 juni 2017

Meer geld verdienen? Dan moet je meer slapen

Voor mensen die meer geld willen verdienen, heeft de wetenschap een goede oplossing gevonden: meer slapen. Een tekort aan slaap is niet alleen slecht voor je gezondheid, het is ook slecht voor je bankrekening. Lig dus zeker niet wakker van je geld, dat maakt het alleen maar erger.

Uit een onderzoek blijkt dat mensen die 1 uur langer slapen, op LANGERE termijn hun loon met 5% zien toenemen. Door meer en beter te slapen, verhoog je de kwaliteit van je werk waardoor je beter en efficiënter werkt. Dat is goed voor je carrière … en je portemonnee.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$