Nieuws / Artikelen met het woord

objectieven

6 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 8 november 2014

Wanneer is goud weer van de partij?

De Amerikaanse centrale bank moet een strijd op verschillende fronten voeren en dat is natuurlijk allemaal nog een gevolg van de grote crisis van 2007. Die heeft er toe geleid dat de FED op grote schaal geld is beginnen te drukken. Geldcreatie had in dit geval verschillende OBJECTIEVEN.

Op de eerste plaats was er natuurlijk het stimuleren van de economie door het verlagen van de rentevoeten op langere termijn, gevolgd door geldcreatie. Het stimuleren van de groei was een van de mikpunten maar zeker niet het enige. Want de Great Recession was bijna een Great Depression geworden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

“JP Morgan manipuleert goudprijs voor VS én China”

We hebben recent geleerd dat de markten voor goud en zilver officieel niet gemanipuleerd worden. Dit is enigszins verontrustend omdat aangegeven werd dat elke manipulatie van de vrije markten niet getolereerd zou worden. Dit kan wel het geval zijn, zij het niet voor de centrale planners van deze wereld. JP Morgan van zijn kant zou gewoon orders uitvoeren in opdracht van ...

Volgens Robert Fitzwilson is een van die "klanten" van JP Morgan de Amerikaanse schatkist / de Federal Reserve. Maar ook China zou tot de klanten van JP Morgan gerekend mogen worden. China heeft twee OBJECTIEVEN met goud: zijn immense valutareserves diversifiëren en van zijn munt, de Yuan, een door goud gedekte munt maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Wat is er aan de hand bij Citigroup?

De beleggers op Wall Street werden voor de openingsbel opgeschrikt door het bericht over het vertrek van Vikram Pandit, CEO van Citigroup. Het is een vreemd moment om een stapje opzij te zetten voor de topbankier, want gisteren had Citi nog uitstekende resultaten vrijgegeven. Verlaat de kapitein dan toch een zinkend schip of speelt er iets anders bij Citigroup?

Volgens Erik Oja, equity analyst bij Standard & Poor’s Capital IQ, is er sprake van een afrekening. Pandit had bij de bank heel wat vijanden en die hebben hun kans geroken om met hem af te rekenen. Maar eigenlijk heeft de bankier zijn OBJECTIEVEN gerealiseerd en kon er geen beter moment zijn om afscheid te nemen.

Citi zit op heel wat liquiditeiten en beschikt over een sterke kapitaalbasis, terwijl de bank in 2007 bij de komst van Pandit aan de rand van het faillissement bengelde. De investeerders liggen er allemaal niet wakker van, de beurskoers van Citi noteert momenteel licht in de plus.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 september 2012

Charles Plosser (Fed) vreest dat QE3 de arbeidsmarkt niet zal opkrikken

De OBJECTIEVEN van Ben Bernanke & zijn Fed-team zijn duidelijk: de politieke van monetaire verruiming (QE3) moet meer zuurstof pompen in het systeem. Een deel van die zuurstof kan worden gebruikt om de beurskoersen te ondersteunen. Meer Amerikanen krijgen zo een gevoel van welstand en zullen meer consumeren.

Charles Plosser van de Philadelphia Fed vreest dat echter dat QE3 een slag in het water is en de arbeidsmarkt niet zal opkrikken. De politiek koppelen aan de werkloosheidsgraad is in de ogen van Plosser een spelletje dat niet zonder gevaren is. Plosser, momenteel niet stemgerechtigd binnen de Fed, staat bekend als een inflatiehavik.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Zal Griekenland de euro laten vallen of worden de Grieken buiten gesmeten?

De Luxemburger Jean-Claude Juncker windt er geen doekjes om: Griekenland krijgt een allerlaatste kans om de andere landen uit de Eurozone te overtuigen van zijn geloofwaardigheid. Wanneer het land gebuisd wordt op dit examen, komt er waarschijnlijk geen herkansing meer.

Tot op heden hebben de Grieken eigenlijk weinig anders gedaan dan te jammeren dat de opgelegde voorwaarden te streng zijn, dat de eigen economie alsmaar dieper wegzinkt, dat ze de opgelegde OBJECTIEVEN met de beste wil van de wereld niet kunnen realiseren en ga zo maar door.

Steeds meer economen geloven dat Griekenland maar 2 opties meer heeft: zelf uit de Euro stappen of door de andere landen aan de deur gezet worden. Beide scenario’s beloven pijnlijk te worden, maar zitten blijkbaar al in de beurskoersen verrekend. De investeerders liggen namelijk niet meer wakker van de Griekse problemen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$