EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord oliemarkt.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord OLIEMARKT

Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2019

12 lege supertankers zeggen veel over de hedendaagse OLIEMARKT

Supertankers voeren olie van de Verenigde Staten uit naar de rest van de wereld. Nadat ze hun lading hebben afgeleverd, keert een groot gedeelte van die vloot echter zonder lading naar Amerikaanse havens terug. Dat fenomeen vormt een goede weerspiegeling van de huidige situatie op de internationale OLIEMARKT.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: woensdag 23 januari 2019

Amerikaanse olieproductie bereikt een nieuw record

De olieprijs is uitstekend uit de startblokken gekomen. Terwijl het ‘zwarte goud’ tijdens het laatste kwartaal van 2018 nog ruim 38% aan waarde verloor, staat de teller dit jaar al op een winst van 19%. Hieruit blijkt dat het sentiment binnen de OLIEMARKT razendsnel kan veranderen. Toch lijkt nog niet alle kou uit de lucht verdwenen te zijn.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 4 januari 2019

Amerikaanse schalie-oliereserves werden overschat

Duizenden Amerikaanse bronnen, waar de voorbije 5 jaar schalie-olie werd gewonnen, genereren nu minder olie dan eerst door hun eigenaars was ingeschat.

Fracking zorgde de voorbije jaren voor een ware revolutie op de OLIEMARKTen. Een van de belangrijkste factoren die bijdraagt tot de aanhouden lage prijzen is de toegenomen productie in de Verenigde Staten. De Amerikanen zitten op enorme reserves schalie-olie, die net als schaliegas gewonnen wordt door middel van fracking. Die techniek heeft de Amerikaanse olie- en gasproductie doen pieken, maar is zeer controversieel, zowel in de VS als in Europa.

[...]

Lees verder op express.live
Geplaatst op: woensdag 19 december 2018

“The only way is down”

De OLIEMARKT heeft het moeilijk en de kans dat de olieprijzen verder zullen dalen is bijzonder groot omwille van de zorgen omtrent het overaanbod. Analisten zijn alvast niet positief over de huidige ontwikkelingen, de overproductie en de grote voorraden werken allesbehalve ondersteunend voor de olieprijzen.

Beleggers en investeerders zijn momenteel niet tuk op de energiemarkt omwille van rapporten waarin staat vermeld dat de voorraden aan het toenemen zijn en de dat Russische en Amerikaanse productie van olie zullen gaan toenemen. Dat resulteert in een verkoopgolf op de energiemarkt met dalende olieprijzen tot gevolg.Voeg daar de wereldwijde economische vertraging aan toe (lees ook: minder vraag naar olie) en dan kom je uiteindelijk tot een situatie waar de aanbodzijde de vraag weer overstijgt. Het logische gevolg is uiteraard dat de prijzen voor olie dalen. De inspanningen van de OPEC-landen en andere olieproducerende landen zijn dus niet voldoende om evenwicht te creëren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 9 december 2018

Wereldeconomie richting recessie?

Moeten we ons schrap zetten en ons voorbereiden op een wereldeconomie in recessie? De signalen zijn alvast niet zo positief… Aandelen hebben het zwaar, de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China wordt niet opgelost en bedrijven draaien minder omzet. Wat staat ons nu te wachten, gewoon een groeivertraging of een echte recessie?

Het gaat niet zo lekker op de financiële markten. De afgelopen maanden waren voornamelijk rode beursdagen, en niet alleen in Europa maar ook op de beurzen in de Verenigde Staten van Amerika en Azië. De oorzaak is overal een beetje te vinden maar het is vooral te wijten aan de handelsoorlog, de groeivertraging van de wereldeconomie en de tumult op de OLIEMARKTen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs