EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
41
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
28
kliks
Bron: AmsterdamGold
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord oliemarkt.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord OLIEMARKT

Geplaatst op: zondag 9 december 2018

Wereldeconomie richting recessie?

Moeten we ons schrap zetten en ons voorbereiden op een wereldeconomie in recessie? De signalen zijn alvast niet zo positief… Aandelen hebben het zwaar, de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China wordt niet opgelost en bedrijven draaien minder omzet. Wat staat ons nu te wachten, gewoon een groeivertraging of een echte recessie?

Het gaat niet zo lekker op de financiële markten. De afgelopen maanden waren voornamelijk rode beursdagen, en niet alleen in Europa maar ook op de beurzen in de Verenigde Staten van Amerika en Azië. De oorzaak is overal een beetje te vinden maar het is vooral te wijten aan de handelsoorlog, de groeivertraging van de wereldeconomie en de tumult op de OLIEMARKTen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 26 november 2018

OPEC nog weinig meer dan 'een levende dode'

Een tsunami van Amerikaanse schalie-olie heeft de OLIEMARKTen op 30 dagen tijd volledig op hun kop gezet. De OPEC staat erbij en kijkt ernaar.

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog staan de Verenigde Staten op het punt een netto exporteur van petroleum te worden, iets wat vijf jaar geleden nog totaal ondenkbaar zou zijn geweest. De olieproducerende landen, die zich groeperen in het OPEC-kartel, zijn door de VS in snelheid genomen. Dat schalie-olie een bedreiging voor traditionele olie vormde, wist men al langer, maar dat de VS er in zouden slagen zo snel de OLIEMARKTen te veroveren was ondenkbaar.

[...]

Lees verder op express.live
Geplaatst op: maandag 26 november 2018

Tot hoe ver kan de olieprijs dalen?

De olieprijs kende opnieuw een dramatische week. Voor de zevende week op rij sloot het ‘zwarte goud’ in het rood de week af. Sinds de top van twee maanden geleden heeft de olieprijs al ruim 35% aan waarde moeten inleveren. Moeten we rekening houden met een verdere daling?

Het probleem binnen de OLIEMARKT is eigenlijk onveranderd gebleven. Het probleem dat al jaren speelt is namelijk het overaanbod op de OLIEMARKT. De vraag naar olie is stabiel en de vooruitzichten zien er wat betreft de vraagkant ook bijzonder goed uit. Alleen blijft de aanbodzijde het grote probleem. Steeds meer olielanden drukken het gaspedaal in wat betreft de olieproductie, aangezien het tegen de huidige olieprijs voor deze landen uiterst interessant is om te produceren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 14 november 2018

Olieprijzen dalen met meer dan 6 procent

De olieprijzen gaan in rap tempo omlaag, dinsdag was tussentijds sprake van prijsdalingen van meer dan 6 procent. Zulke stevige prijsveranderingen komen niet vaak voor op de OLIEMARKT. Waarschijnlijk worden benzine en diesel aan de pomp de komende tijd goedkoper.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 13 november 2018

Moet de olieprijs nog meer terrein inleveren?

De olieprijs is bezig aan een rampzalige reeks. In ruim een maand tijd is de prijs voor een vat ruwe olie met meer dan 20% gedaald. Als gevolg van deze daling is alle jaarwinst als sneeuw voor de zon verdwenen. De schade zou zelfs de komende maanden nog verder kunnen gaan oplopen.

De OLIEMARKT is haast altijd een garantie voor stevige beweeglijkheid. Traders kunnen hun heil dus vinden in de oliesector. Toch is de huidige daling wel opmerkelijk te noemen. Amper een maand geleden lieten immers analisten nog weten dat we rekening moesten houden met een olieprijs van $ 100 per barrel. En juist toen sloeg de trend volledig om.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs