EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord oliemarkt.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord OLIEMARKT

Geplaatst op: woensdag 8 augustus 2018

China wil olie uit Iran blijven importeren

De dreigende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China lijkt zich nu ook uit te breiden naar de OLIEMARKT. Zo heeft het Chinese oliebedrijf Sinopec besloten nieuwe aankopen van olie uit de Verenigde Staten voorlopig uit te stellen, omdat het bedrijf vreest voor importheffingen die Amerikaanse olie duurder zullen maken. In afwachting van deze importheffingen blijft het Chinese oliebedrijf wel onverminderd olie uit Iran importeren.

Lees verder op Geotrendlines
Geplaatst op: maandag 11 juni 2018

De Amerikanen produceerden nog nooit zoveel olie

De Amerikanen lijken behoorlijk te profiteren van de hogere olieprijs. Aangezien de prijs voor een vat ruwe olie nu boven de kostprijs ligt van het gemiddelde schaliegasplatform. Niet verwonderlijk dus dat de productie de afgelopen maanden flink is opgeschroefd.

De Amerikanen hebben eigenlijk het geluk dat ze niet lid zijn van de organisatie van olielanden; beter bekend onder de naam OPEC. De OPEC besloot namelijk twee jaar geleden om het aanbod op de OLIEMARKT flink terug te schroeven om de olieprijs te stimuleren. De Amerikanen hoeven zich echter niet te houden aan deze maatregel.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 11 mei 2018

'Perfecte storm' op de OLIEMARKTen komt er aan: 5 indicaties

De olieprijs is sinds vorige zomer met 60% gestegen en de conflicten in het Midden Oosten en de langzame instorting van het regime Maduro in Venezuela dreigen de prijs ook de komende 12 à 18 maanden opnieuw op een niveau te katapulteren dat we de voorbije 10 jaar niet hebben gezien. In Californië moest donderdag meer dan 4 dollar betaald worden voor een gallon (3,8 liter). Het was bijna 1.000 dagen geleden dat die grens in de ‘Golden State’ nog eens werd doorbroken. 

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: vrijdag 11 mei 2018

Venezolaanse olieschok belangrijker dan die in Iran

Er is de voorbije dagen vooral gesproken over de impact van Amerikaanse sancties tegenover Iran op de internationale OLIEMARKT, maar volgens Spencer Jakab, columnist bij de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal, zou er eerder naar Zuid-Amerika moeten worden gekeken. Volgens Jakab is er immers een aanzienlijke kans dat de oliesector in Venezuela helemaal zal instorten.

De columnist wijst er immers op dat Venezolaanse olieproductie door twee belangrijke problemen wordt bedreigd. Indien die bedreigingen zich daadwerkelijk doorzetten, moet volgens Jakab met een even zware impact rekening worden gehouden als door een vernieuwing van de sancties tegenover Iran.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: woensdag 9 mei 2018

Explosie van de olieprijs lijkt een certitude

De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag aangekondigd dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit het akkoord dat Iran, vijf andere wereldmachten (China, Rusland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland)  en de EU in 2015 hebben gesloten. Bedoeling was daarbij om het Iraanse kernprogramma af te remmen. 

De president zei ook dat hij ‘het hoogste niveau van sancties’ tegen de Islamitische Republiek opnieuw wil invoeren. Voor de OLIEMARKTen gaat het om het belangrijkste evenement sinds het akkoord tussen de OPEC en Rusland in december 2016.

Lees verder op Express.live
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs