Nieuws / Artikelen met het woord

rentevoeten

242 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

Duitsland is voorstander voor verstrakking monetair beleid, ECB voorlopig nog niet

Duitsland heeft zich uitgesproken over het huidige monetaire beleid van de Europese Centrale Bank. Zij zien liefst een versnelling in het aanpassen van de soepele maatregelen en de RENTEVOETEN, maar de Europese Centrale Bank heeft laten weten voorlopig geen gehoor te geven aan het verzoek van de Duitsers, de rentes blijven vastgepind op hun huidig niveau.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 22 september 2017

Rente op woonleningen nog steeds op laagste peil ooit

Wie wil lenen voor de aankoop of bouw van een woning kan nog altijd gouden zaken doen. De RENTEVOETEN stonden nog nooit zo laag als vandaag. De voorbije maanden en jaren werd nochtans geregeld geopperd dat het laagste peil nu wel werd bereikt en er een ommekeer zat aan te komen, maar keer op keer bleek dat voorbarig, al zal het er natuurlijk eens van komen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 april 2017

Bundesbank vindt de tijd rijp om rentes te verhogen

Volgens een bestuurslid van de Duitse Bundesbank moeten financiële instellingen zich voorbereiden voor een nieuw financieel klimaat met stijgende RENTEVOETEN. Als het van de Bundesbank afhangt zullen we tegen eind dit jaar dus opnieuw hogere rentes zien, met andere woorden, het afbouwen van het huidige soepele klimaat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

Dit is waarom de Duitsers van cash geld houden

In India heeft men 86% van het cash geld waardeloos verklaard. Ook in Europa zal het briefje van €500 een trage dood kennen. Overheden en centrale banken willen cash geld zo veel mogelijk elimineren om de controle over jou geld te nemen. Maar in Europa zal dit niet zonder slag of stoot gaan. De Duitsers houden immers van cash geld, en met goede redenen.

Duitsland heeft een enorme invloed op de ECB en verafschuwt geld printen. Ze laten dit oogluikend toe omdat anders het Europese project 0% slaagkansen heeft. Tegen de invoering van negatieve RENTEVOETEN lijkt de Bundesbank niet veel oppositie te voeren. De reden is simpel: het brengt de schatkist geld op én in Duitsland betaalt men toch vooral met cash geld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

De gevolgen van de renteverhoging waar niemand over praat

Voor de 2e keer in meer dan 10 jaar heeft de Amerikaanse centrale bank de rente opgetrokken. De Fed Fund Rate, de rentevoet die banken aan elkaar aanrekenen om geld te lenen voor 1 dag, werd verhoogd naar een range van 0,50% – 0,75%. Dat heeft uiteraard zijn gevolgen.

De rechtstreekse gevolgen waren direct zichtbaar op de financiële markten: aandelen zetten een stapje terug, obligatieRENTEVOETEN gingen omhoog en goud liet opnieuw het kopje hangen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$