Nieuws / Artikelen met het woord

rentevoeten

245 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: GoldRepublic
Geplaatst: maandag 25 december 2017

De cryptobubbel is een symptoom van meer

Wanneer er sprake is van een kunstmatige economische expansie, gedreven door goedkoop krediet en te lage RENTEVOETEN, dan weten we dat het vroeg of laat misgaat. Wat we niet weten, is hoe het precies misgaat.

We weten alleen dat – bij een kunstmatig lage rente – er in bepaalde sectoren waninvesteringen worden gedaan. In de jaren ’90 waren het beginnende internetbedrijven, domeinnamen en de NASDAQ. In de aanloop naar de crisis van 2008 waren het overwegend huizenprijzen, amateurvastgoedspeculanten en hypotheekverstrekkers. En ditmaal? Waar vormen de zeepbellen zich?

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 11 december 2017

De explosie van de dollar

Obligaties met een langere looptijd vertonen normaal gezien een hogere rente dan die met een kortere looptijd. Dat is logisch, omdat die met een langere looptijd in meer blootgesteld zijn aan het allerbelangrijkste risico voor obligaties: de mogelijkheid dat de rente met een ruk de lucht in schiet. Een obligatie, gekocht aan 2% wordt bij een marktrente van 3% een stuk minder waard. Dat wordt dus gecompenseerd door een iets hogere rente.

Langere looptijden hebben dus normaal hogere RENTEVOETEN, en kortere, die hebben lagere. Neem je ze allemaal samen in één grafiek, dan bekom je een zogenaamde “yield curve”, waarbij, hoe groter de looptijd zich van de oorsprong van de grafiek bevindt, de curve meer en meer oploopt. Die rendementscurve – laten we Nederlands gebruiken – is voor obligatiehandelaars dé tool bij uitstek om hun risico in te schatten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 20 november 2017

Heeft sparen nog zin?

Heeft het bij de huidige RENTEVOETEN nog zin om aan langetermijnsparen te doen? En zo ja, voor welke financiële producten kiest u dan?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

Duitsland is voorstander voor verstrakking monetair beleid, ECB voorlopig nog niet

Duitsland heeft zich uitgesproken over het huidige monetaire beleid van de Europese Centrale Bank. Zij zien liefst een versnelling in het aanpassen van de soepele maatregelen en de RENTEVOETEN, maar de Europese Centrale Bank heeft laten weten voorlopig geen gehoor te geven aan het verzoek van de Duitsers, de rentes blijven vastgepind op hun huidig niveau.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 22 september 2017

Rente op woonleningen nog steeds op laagste peil ooit

Wie wil lenen voor de aankoop of bouw van een woning kan nog altijd gouden zaken doen. De RENTEVOETEN stonden nog nooit zo laag als vandaag. De voorbije maanden en jaren werd nochtans geregeld geopperd dat het laagste peil nu wel werd bereikt en er een ommekeer zat aan te komen, maar keer op keer bleek dat voorbarig, al zal het er natuurlijk eens van komen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$