Nieuws / Artikelen met het woord

stimuleren

509 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 30 oktober 2017

Oliecontracten in Chinese yuan zijn wake-up call

De oliecontracten in Chinese yuan die binnen twee maanden zullen verschijnen zijn als een ‘wake-up call’ voor beleggers die geen aandacht aan dit onderwerp hebben besteed. Dat zegt Adam Levinson, hedgefondsmanager van Graticule Asset Management Asia onlangs in een interview met Bloomberg. Niet alleen geeft het Chinese bedrijven de mogelijkheid om hun valutarisico af te dekken, ook is het een onderdeel van de agenda van de Chinese overheid om het gebruik van de yuan in het internationale handelsverkeer te STIMULEREN.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017

Lage rente centrale banken helpt vooral de rijken

De extreem lage rente die centrale banken nu al tien jaar hanteren om de economie te STIMULEREN blijkt vooral gunstig uit te pakken voor grote bedrijven en zeer vermogende particulieren, zo schrijft de Financial Times. Terwijl centrale banken graag beweren dat ze de economie en de arbeidsmarkt willen ondersteunen blijken ze met hun beleid vooral de kloof tussen arm en rijk te vergroten.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: vrijdag 28 juli 2017

Hypotheekrenteaftrek is subsidie voor banken

De hypotheekrente werd ooit ingevoerd met als doel het eigen woningbezit te STIMULEREN. Door de kopers van een huis een belastingvoordeel te geven zouden meer mensen in staat zijn een eigen huis te kopen. De gedachte achter deze maatregel is dat kopers beter voor hun huis zorgen dan huurders en dat daarmee de kwaliteit van leven in de buurt zou verbeteren en dat de waarde van de huizen daardoor zou stijgen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 7 juli 2017

ay Dalio: Tijdperk van monetaire stimulering is voorbij

Het tijdperk waarin centrale banken de economie STIMULEREN loopt ten einde, zo schrijft miljardair en hedgefondsmanager Ray Dalio. Na negen jaar van bijna onbeperkte monetaire stimulering moet de wereldeconomie zich nu voorbereiden op een nieuw tijdperk, waarin centrale banken minder ondersteuning zullen geven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 mei 2017

Draghi: Stimulus blijft nodig

De ECB blijft overtuigd van het belang van ‘buitengewone STIMULERENde maatregelen’ om de Europese economische ontwikkelingen te ondersteunen. Voorzitter Mario Draghi sprak maandag voor het Europees Parlement.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$