EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 14 artikelen gevonden met het woord verplichtingen.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord VERPLICHTINGEN

Geplaatst op: donderdag 5 mei 2022

Alles over werkkapitaalfinanciering

Als ondernemer krijg je dag in dag uit te maken met financiële VERPLICHTINGEN waaraan je moet voldoen. Je moet jouw personeel betalen, het pand waarin jouw bedrijf gevestigd is kost geld en leveranciers sturen je rekeningen. Het geld dat je hiervoor gebruikt wordt ook wel werkkapitaal genoemd. Dit is in feite je portemonnee waarmee je binnen één jaar aan je financiële VERPLICHTINGEN voldoet. Zit je tijdelijk krap bij kas? Dan is er sprake van een tekort aan werkkapitaal. Een werkkapitaalfinanciering biedt in dat geval uitkomst. In deze tekst vertellen we je alles wat je moet weten over deze financiering voor ondernemers.

Wat is een werkkapitaalfinanciering?

Eigenlijk geeft de naam van deze financieringsvorm al aan waar het hier om gaat. Je gebruikt een werkkapitaalfinanciering namelijk om werkkapitaal van jouw bedrijf te financieren. Anders gezegd: je betaalt er de uitgaven mee waar je op korte termijn mee te maken krijgt en waar je zelf onvoldoende geld voor hebt. Een werkkapitaalfinanciering staat ook wel bekend als zakelijk krediet. Deze financieringsvorm wordt overigens niet alleen aangevraagd om de dagelijkse uitgaven van je bedrijf te betalen. Zakelijk krediet is namelijk ook geschikt om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen.

Je betaalt rente over een werkkapitaalfinanciering

Je leent geld als je voor een werkkapitaalfinanciering kiest. Daarom verbaast het je vast niet dat je dit terug moet betalen. Het is alleen niet zo dat je alleen aflossing betaalt. Een geldverstrekker berekent namelijk ook rente over een werkkapitaalfinanciering. Bij deze financieringsvorm betaal je alleen geen rente over het hele bedrag dat een geldverstrekker voor je klaarzet. Je betaalt namelijk alleen rente over het gedeelte dat je gebruikt. Staat er 250.000 euro voor je klaar en neem je hier in eerste instantie 100.000 euro van op? Dan betaal je rente over 100.000 euro in plaats van over het volledige bedrag.

Hoe zit het met de looptijd?

Wie een lening afsluit, moet deze binnen een bepaalde looptijd terugbetalen. Bij zakelijk krediet is dit niet anders. Bij deze financieringsvorm geldt doorgaans een standaard looptijd van 36 maanden. Je hebt dus drie jaar de tijd om het geleende geld terug te betalen. Het is overigens niet zo dat je ook maar drie jaar gebruik kunt maken van een werkkapitaalfinanciering. Een geldverstrekker controleert na deze periode namelijk de financiële gezondheid van jouw bedrijf. Als de situatie van je bedrijf veranderd is, kunnen de voorwaarden wijzigen. In het ergste geval wordt een werkkapitaalfinanciering stopgezet. Als een geldverstrekker geen beren op de weg ziet, wordt de financiering mogelijk verlengd.

Zakelijk krediet of zakelijke lening?

Een werkkapitaalfinanciering is niet de enige zakelijke financiering die je als ondernemer aan kunt vragen. Vrijwel iedere geldverstrekker biedt namelijk ook een zakelijke lening aan. Deze financiering verschilt op een aantal punten van een werkkapitaalfinanciering. Zo wordt het geld niet op een speciale rekening gestort als je een bedrijfslening aanvraagt, maar op jouw zakelijke rekening. Daarnaast betaal je bij een zakelijke lening rente over het hele bedrag dat je leent en niet alleen over het gedeelte dat je daadwerkelijk gebruikt. Tot slot, kun je afgelost geld bij een zakelijke lening niet opnieuw opnemen. Dat is iets wat bij een werkkapitaalfinanciering wel mogelijk is.

Lees verder op
Geplaatst op: dinsdag 2 juni 2020

Kwart mkb-bedrijven komt in geldnood bij langere omzetdaling door coronacrisis

Als de omzetdalingen door de coronacrisis zes maanden of langer aanhouden, krijgt een kwart van de bedrijven in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (mkb) problemen om aan de kortlopende financiële VERPLICHTINGEN te voldoen. Als de steunmaatregelen niet worden meegerekend, geldt dit zelfs voor de helft van de bedrijven, heeft het Centraal Planbureau (CPB) berekend.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 27 oktober 2019

ECB en Chinese centrale bank verlengen valutaswap

De Europese en Chinese centrale bank hebben hun valutaswap met nog eens drie jaar verlengd. Dat maakte de ECB eerder deze week bekend. Deze valutaswap bestaat sinds 2013 en is bedoeld als vangnet voor banken in de eurozone en China. In tijden van crisis kunnen de centrale banken elkaars valuta beschikbaar stellen, zodat banken hun VERPLICHTINGEN in euro’s en yuan kunnen nakomen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: dinsdag 24 september 2019

Fiscus weet meer over uw spaarrekeningen dan u beseft

De fiscus is beter op de hoogte van uw spaarrekeningen dan u misschien denkt, en misschien nog beter op uw buitenlandse rekeningen. Dat ligt aan een hele reeks aangifteVERPLICHTINGEN, onder andere bedoeld om fraude tegen te gaan. We bekijken ze even nader.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 23 juli 2019

Als Deutsche Bank omvalt, trekt ze de globale financiële wereld mee

Theeconomiccollapseblog stelt het al even plastisch voor: ‘A Bank With 49 Trillion Dollars In Exposure To Derivatives Is Melting Down Right In Front Of Our Eyes: ‘ 49 biljoen (= 49 Duizend miljard) dollar is geen wisselgeld meer te noemen. Het zijn de door Deutsche Bank (DB) aangegane financiële VERPLICHTINGEN, afgeleide producten en banden met financiële instellingen over heel de wereld. Het alom gevreesde domino effekt en scenario komt dan in zicht. Valt A dan kunnen ook B tot en met Z vallen. Is dit wat te gebeuren staat: Lehman Brothers Bis, maar dan in het kwadraat?

Lees verder op Biflatie.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs