Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Fed komt uit de kast: "We are money junkies!"

Het is eindelijk definitief. De Fed gaat los! Wat insiders al lang verwachtte is vandaag werkelijkheid geworden. De Fed zet de printer aan en zal deze koppelen aan enkele indicatoren, waaronder het werkloosheidscijfer.

http://4.bp.blogspot.com/-llspZRtqiVk/TzGZTQtw8JI/AAAAAAAAObA/d_7HBF18umA/s1600/printing_dees.jpg

De arbeidsmarktomstandigheden in de Verenigde Staten zijn niet bepaald rooskleurig te noemen. Zelfs een dalend aantal participanten in beroepsbevolking wil het werkloosheidscijfer maar niet naar gewenste niveaus brengen – zelfs niet na herziene berekenmethoden van dit werkloosheidscijfer – ofwel: we spreken hier van cijfermanipulatie.

Het werd dus tijd voor het onvermijdelijke: de knop van de geldpers indrukken. Weg met de mannetjes die goud tussen de rubrieken “bubbel” en “hype” plaatsten. Goud en zilver zijn inmiddels op adem gekomen en hebben nu vrij baan voor een gigantische sprint. Al enkele weken namen de edelmetalen al een flinke aanloop. De tijd om te gaan sprinten is nu hier.

Ook mogen we platina niet vergeten. In slechts enkele weken is platina gestegen van $1400 naar $1680 op het moment van schrijven. Hoewel dit edelmetaal sterk leunt op de prijs van goud en zilver, zijn er voor platina veel meer redenen om een lange stijging voort te zetten. De economie is nu door de Fed aangezwengeld met een groeiende vraag naar grondstoffen als gevolg. Voor platina bestaan er veel redenen om goud te “outperformen”. Meer hierover leest u in ons “Platina Rapport”.

Onze partners van Slim Beleggen waren er (zoals te verwachten) als de kippen bij. Een quote van Slim Beleggen:

Vuurwerk bij GOUD na ‘open ended’ QE

Beleggers waren even verstomd van de aankondiging, maar ze lazen de berichten toch goed: de Fed gaat zonder limieten in de markt relevante financiële producten opkopen.

De dollar-drukpersen gaan dus in overdrive! Het duurde niet lang of de prijs van goud explodeerde tot het niveau boven 1765 dollar per ounce.

Het is nu enkel nog een kwestie van tijd vooraleer het edelmetaal zijn record gaat testen boven 1920 dollar per ounce.

http://www.slimbeleggen.net/wp-content/uploads/2012/09/goud-Fed-QE31.gif

Lees hier het artikel bij onze collega's

Ook FutureMoneyTrends.com kwam met een interessant bericht op de proppen:

FED Announces QE3

  • FED TO KEEP POLICY STIMULATIVE FOR 'CONSIDERABLE TIME'
  • FED WILL ADD TO PURCHASES IF LABOR MARKET DOESN'T IMPROVE
  • FED DOES NOT SAY WHEN MBS PURCHASE PROGRAM TO END
  • FED TO BUY $40B MBS MONTHLY, CONTINUE 'OPERATION TWIST'
  • FED EXTENDS ZERO INTEREST RATE POLICY TO 2015

If you have been listening to Bill Murphy, Eric Sprott, and James Turk, something BIG is around the corner for gold. In our opinion we have 3 major catalysts, the election, more Quantitative Easing, and Europe. Technically we have a 4th, but we put in a total wild card scenario, which is a new war in the middle east with Iran.

The biggest gains for gold are going to come from the junior miners in our opinion, however, most of the juniors probably won't even exist this time next year. It is critical that you do a review of your own holdings, make sure the ones you own have strong management, lots of cash, near term projects, and the right type of investors (hedge funds) supporting them.

Met andere woorden: ook voor de goudmijnaandelen staat er veel vuurwerk te verwachten. Maar in deze sector is het verstandig alert te zijn. Daarom heeft Slim Beleggen het Goud en Zilver rapport in het leven geroepen. Zij doen al het huiswerk voor u. Doe er uw voordeel mee…

Deel dit artikel op NUjij.nl
comments powered by Disqus
Overzicht columns van:
Richard de Feber
Redacteuren:
8 artikelen
6 artikelen
2 artikelen
109 artikelen
40 artikelen
15 artikelen
12 artikelen
19 artikelen
5 artikelen
7 artikelen
3 artikelen
17 artikelen
2 artikelen
76 artikelen
6 artikelen
14 artikelen
67 artikelen
22 artikelen
17 artikelen
4 artikelen
56 artikelen
9 artikelen
20 artikelen
20 artikelen