Notice: Undefined index: fzw in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/metadata/meta_zoeken.php on line 3
BETEKENIS van het woord ""
EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:

Notice: Undefined index: fzw in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_fzw.php on line 4
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord
Notice: Undefined index: fzw in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_fzw.php on line 28
.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord
Notice: Undefined index: fzw in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_fzw.php on line 29

Geplaatst op: donderdag 5 mei 2022

Alles over werkkapitaalfinanciering

Als ondernemer krijg je dag in dag uit te maken met financiële verplichtingen waaraan je moet voldoen. Je moet jouw personeel betalen, het pand waarin jouw bedrijf gevestigd is kost geld en leveranciers sturen je rekeningen. Het geld dat je hiervoor gebruikt wordt ook wel werkkapitaal genoemd. Dit is in feite je portemonnee waarmee je binnen één jaar aan je financiële verplichtingen voldoet. Zit je tijdelijk krap bij kas? Dan is er sprake van een tekort aan werkkapitaal. Een werkkapitaalfinanciering biedt in dat geval uitkomst. In deze tekst vertellen we je alles wat je moet weten over deze financiering voor ondernemers.

Wat is een werkkapitaalfinanciering?

Eigenlijk geeft de naam van deze financieringsvorm al aan waar het hier om gaat. Je gebruikt een werkkapitaalfinanciering namelijk om werkkapitaal van jouw bedrijf te financieren. Anders gezegd: je betaalt er de uitgaven mee waar je op korte termijn mee te maken krijgt en waar je zelf onvoldoende geld voor hebt. Een werkkapitaalfinanciering staat ook wel bekend als zakelijk krediet. Deze financieringsvorm wordt overigens niet alleen aangevraagd om de dagelijkse uitgaven van je bedrijf te betalen. Zakelijk krediet is namelijk ook geschikt om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen.

Je betaalt rente over een werkkapitaalfinanciering

Je leent geld als je voor een werkkapitaalfinanciering kiest. Daarom verbaast het je vast niet dat je dit terug moet betalen. Het is alleen niet zo dat je alleen aflossing betaalt. Een geldverstrekker berekent namelijk ook rente over een werkkapitaalfinanciering. Bij deze financieringsvorm betaal je alleen geen rente over het hele bedrag dat een geldverstrekker voor je klaarzet. Je betaalt namelijk alleen rente over het gedeelte dat je gebruikt. Staat er 250.000 euro voor je klaar en neem je hier in eerste instantie 100.000 euro van op? Dan betaal je rente over 100.000 euro in plaats van over het volledige bedrag.

Hoe zit het met de looptijd?

Wie een lening afsluit, moet deze binnen een bepaalde looptijd terugbetalen. Bij zakelijk krediet is dit niet anders. Bij deze financieringsvorm geldt doorgaans een standaard looptijd van 36 maanden. Je hebt dus drie jaar de tijd om het geleende geld terug te betalen. Het is overigens niet zo dat je ook maar drie jaar gebruik kunt maken van een werkkapitaalfinanciering. Een geldverstrekker controleert na deze periode namelijk de financiële gezondheid van jouw bedrijf. Als de situatie van je bedrijf veranderd is, kunnen de voorwaarden wijzigen. In het ergste geval wordt een werkkapitaalfinanciering stopgezet. Als een geldverstrekker geen beren op de weg ziet, wordt de financiering mogelijk verlengd.

Zakelijk krediet of zakelijke lening?

Een werkkapitaalfinanciering is niet de enige zakelijke financiering die je als ondernemer aan kunt vragen. Vrijwel iedere geldverstrekker biedt namelijk ook een zakelijke lening aan. Deze financiering verschilt op een aantal punten van een werkkapitaalfinanciering. Zo wordt het geld niet op een speciale rekening gestort als je een bedrijfslening aanvraagt, maar op jouw zakelijke rekening. Daarnaast betaal je bij een zakelijke lening rente over het hele bedrag dat je leent en niet alleen over het gedeelte dat je daadwerkelijk gebruikt. Tot slot, kun je afgelost geld bij een zakelijke lening niet opnieuw opnemen. Dat is iets wat bij een werkkapitaalfinanciering wel mogelijk is.

Lees verder op
Geplaatst op: dinsdag 5 april 2022

Dit is waarom het slim is om goud te verkopen

Het kan slim zijn om goud te verkopen. Heb je thuis gouden voorwerpen zoals sieraden, horloges of munten liggen? Dan kun je erover nadenken om deze in te wisselen voor geld. Er zijn talloze redenen waarom je dit zou doen. In dit artikel lichten we een paar van deze motivaties toe.

Goud kan gestolen worden

Dagelijks gebeuren er veel inbraken in Nederland. We denken er liever niet over na, maar feit is dat een inbraak iedereen kan overkomen. Een inbreker zal maar wat blij zijn als hij een voorraadje goud vindt in een huis. Goud is erg waardevol en vrij compact, dus het is de ideale buit voor beroepscriminelen. Bovendien kan het moeilijk zijn om de eigenaar van een stuk goud te achterhalen, dus de kans is groot dat de inbreker het zonder problemen kan verkopen.

Geld dat gewoon op je betaal- of spaarrekening staat is natuurlijk niet bereikbaar voor een inbreker in je huis. Als je een voorraad goud in huis hebt liggen, dan kan het dus verstandig zijn om dit te verkopen voor geld dat op je rekening komt te staan. Bij een goudvoorraad hoef je trouwens direct te denken aan flinke gouden staven. Een gouden tientje verkopen kan ook al verstandig zijn vanuit een veiligheidsoogpunt.

Met goud kun je niet betalen in de winkel

Deze reden spreekt redelijk voor zich. In de supermarkt zul je raar aangekeken worden bij de kassa als je vraagt of ze een gouden Rolex horloge accepteren. Daar kun je natuurlijk alleen met contant geld of het liefst PIN betalen. Sieraden en andere voorwerpen kunnen behoorlijk wat geld waard zijn als ze een beetje massa hebben. Het zou zomaar kunnen dat je aardig wat geld in je huis hebt liggen zonder dat je dit volledig beseft. Een oud horloge dat nu ergens in een la ligt te verstoffen kan je aardig wat cash opleveren bij het Goudwisselkantoor. Met dat geld kun je vervolgens leuke dingen doen of mooie dingen kopen.

Je denkt dat de goudprijs gaat dalen

Als mensen ergens in investeren, dan zijn ze vaak geneigd om te denken dat de waarde van hun investering alleen maar kan toenemen. Niks is echter minder waar. Een investering kan net zo makkelijk waarde verliezen als winnen. Hetzelfde geldt voor goud. Als je geïnvesteerd hebt in goud en je denkt dat de goudprijs gaat dalen, dan kun je overwegen om je goud te verkopen. Of dit altijd een goede keuze is? Daar kom je vanzelf achter als je een tijdje later de nieuwe goudprijs opzoekt.

Lees verder op
Geplaatst op: vrijdag 11 februari 2022

Waarom is het belangrijk om een zakelijke rekening te hebben?

Wanneer je ondernemer bent, heb je de mogelijkheid om een zakelijke rekening te openen. Voor een eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof) en maatschap is dit niet verplicht, voor een besloten vennootschap (bv) en naamloze vennootschap (nv) is dit wel het geval. Ook als je het niet verplicht bent, is het verstandig om een zakelijke rekening te openen. Helaas ziet niet iedere ondernemer dit in. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vertellen wij jou namelijk waarom het belangrijk is om een zakelijke rekening te hebben.

Je scheidt zakelijk geld en privégeld van elkaar

Is jouw bedrijf een eenmanszaak, vof of maatschap? Dan ben je weliswaar niet verplicht om een zakelijke rekening te openen, maar je ontkomt er vaak niet aan. In de algemene voorwaarden van veel banken staat vaak dat je een privérekening niet voor zakelijke doeleinden mag gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om dit toch te doen, maar wenselijk is dit niet. Zakelijk geld en privégeld lopen dan door elkaar. Het gevolg hiervan is dat het allemaal behoorlijk onoverzichtelijk kan worden.

Wanneer je deze twee geldstromen van elkaar scheidt, wordt het allemaal een stuk overzichtelijker. Heb je bijvoorbeeld informatie nodig over een specifieke betaling? Dan is dit een stuk makkelijker te vinden als je een zakelijke rekening gebruikt. Deze rekening gebruik je immers alleen voor zakelijke doeleinden. Gebruik je toch een privérekening om zakelijk geld te ontvangen? Dan moet je eerst uitzoeken welke betalingen zakelijk en welke privé zijn. Hierdoor ben je aanzienlijk meer tijd kwijt.

Je kunt een zakelijke rekening koppelen aan een boekhoudprogramma

Als zelfstandig ondernemer moet je ervoor zorgen dat jij jouw administratie op orde hebt. Daarom doe je er goed aan regelmatig aandacht te besteden aan de boekhouding. Omdat veel ondernemers boekhouden niet leuk vinden, stellen zij het vaak uit. Nadeel hiervan is dat jouw administratie mogelijk een puinhoop is. Een zakelijke rekening kan je helpen om dit te voorkomen. Je kunt deze rekening namelijk koppelen aan een boekhoudprogramma. Als je dit doet, worden transacties automatisch ingelezen. Doordat je transacties niet langer handmatig in hoeft te voeren, kost boekhouden je minder tijd. Bovendien kost een boekhoudprogramma je minder dan de boekhouding uitbesteden aan een boekhouder of accountant.

Je straalt professionaliteit uit naar jouw klanten

Een zakelijke rekening openen zorgt er bovendien voor dat jouw bedrijf een professionelere uitstraling krijgt. Hoe dit precies zit? Dat leggen we je uit. Een zakelijke bankrekening staat op naam van jouw bedrijf. Wanneer een klant geld naar jou overmaakt, komt de naam van jouw bedrijf op zijn bankafschrift te staan. Als je een persoonlijke bankrekening gebruikt, is dit niet het geval. Deze rekening staat namelijk op jouw eigen naam. Dit kan vraagtekens oproepen wanneer iemand zijn bankafschrift bestudeert. Niet iedereen linkt jouw naam namelijk aan een specifiek bedrijf. Wil je dergelijke verwarring voorkomen? Dan raden wij je aan een zakelijke rekening te openen.

Lees verder op
Geplaatst op: woensdag 5 januari 2022

Wat bepaalt de waarde van een diamant?

Ben je op zoek naar een toffe ring voor je partner? Wil je voor jezelf een stijlvolle ring aanschaffen? Of wil je 'gewoon' een diamant aanschaffen? Of ben je benieuwd wat je diamant op dit moment waard is? Als je hier onderzoek naar doet, zie je direct dat de prijzen nogal uiteenlopen. Waar deze prijsverschillen vandaan komen? Daarvoor moeten we goed kijken naar de 4 C's.

Carat

De eerste C staat voor 'Carat', oftewel karaat. Hiermee wordt het gewicht van een diamant aangegeven. Hierbij kun je uitgaan van de volgende maataanduiding: 1 karaat is 0,2 gram. Als je voor een 24-karaats diamant kiest, weegt deze diamant dus 4,8 gram.

Bij diamanten kopen online is het karaat van groot belang. Des te zwaarder een diamant is, des te meer je hier namelijk voor moet betalen.

Clarity

De tweede C staat voor Clarity, oftewel de zuiverheid. Als je een hele zuivere diamant hebt, ben je een behoorlijke geluksvogel. Echt zuivere diamanten zijn namelijk zeer zeldzaam. Over deze C kan daarom het volgende gesteld worden: des te zuiverder de diamant is, des te waardevoller de diamant is.

Cut

De derde C staat voor Cut, oftewel de slijpvorm van de diamant. De manier waarop de diamant geslepen is, is bepalend voor het schitteren van de steen. Het doel van diamantslijpers is om het diamant aan de hand van wiskundige formules te slijpen. Als dit heel goed gelukt is, krijgt de diamant een prachtige vorm - en daarmee prachtige schitteringen.

Colour

De vierde C staat voor Colour, oftewel de kleur van de diamant. Binnen het kleurenaanbod kan onderscheid gemaakt worden tussen twee groepen:

Kleurloos: dit zijn diamanten die geen echte kleur hebben. Dit varieert een beetje van kleurloos tot aan geelachtig. Fantasiekleuren: er bestaan ook diamanten in bijvoorbeeld blauw, roze, rood, groen, bruin en zwart. Dergelijke kleuren worden door experts aangeduid als 'fantasiekleuren'. Met name als je een roze of blauwe diamant hebt, kan deze diamant erg veel waard zijn. Diamant kopen of verkopen; kijk goed naar de prijs

Wil je graag een diamant kopen? Of ben je aan het kijken naar de verkoopmogelijkheden van je diamant? In beide gevallen is het belangrijk om goed naar de prijs te kijken. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, wordt de prijs in ieder geval door meerdere factoren bepaald. Kijk daarom heel goed naar de 4 C's.

Laat je diamant taxeren

Heb je in huis een prachtige diamant liggen? En heb je zomaar het idee dat deze diamant veel waard kan zijn? Bij een diamanten specialist kun je deze diamant laten taxeren. Aan de hand van deze taxatie weet je direct wat de actuele waarde van de diamant is.

Lees verder op
Geplaatst op: zondag 12 december 2021

Alles wat je nodig hebt voor het aanvragen van een zakelijke financiering

Wil je investeren in jouw bedrijf, maar ontbreekt het je aan de financiële middelen? Zet een investering dan niet direct uit jouw hoofd. Je kunt namelijk een zakelijke financiering aanvragen. Als je dit nog nooit gedaan hebt, weet je ongetwijfeld niet hoe dit in zijn werk gaat. Daarom besluit je mogelijk toch om geen zakelijke financiering aan te vragen. Zonde, want het aanvragen is niet bepaald ingewikkeld. Om jou hier een handje bij te helpen, vertellen we je in deze tekst wat je allemaal nodig hebt voor het aanvragen van een zakelijke financiering.

Geldverstrekker vinden

Een geldverstrekker is het eerste wat je nodig hebt als je een zakelijke financiering aan wilt vragen. Er moet immers wel een partij zijn die jou de lening wil verstrekken. Gelukkig is het niet bepaald lastig om een geldverstrekker te vinden. Er zijn vandaag de dag namelijk talloze partijen waarbij je een zakelijke financiering aan kunt vragen. Als je zoekt op de term 'zakelijk geld lenen' krijg je binnen de kortste keren een groot aantal resultaten. Sommige mensen richten zich tot de eerste de beste aanbieder, maar dit heeft niet onze voorkeur. De kans is dan immers klein dat je de beste zakelijke financiering vindt.

Om een geschikte geldverstrekker te vinden, raden wij je aan eerst een vergelijking te maken. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt de website van verschillende geldverstrekkers bezoeken. Probleem is alleen dat dit je behoorlijk wat tijd kost. Gebruik daarom liever een vergelijkingssite. Zo'n site geeft je binnen de kortste keren een overzicht van de beste zakelijke financieringen. Staar je niet blind op de prijs, maar kijk liever naar de voorwaarden. Op deze manier voorkom je dat je in een later stadium voor verrassingen komt te staan.

Gegevens van jouw bedrijf

Als je eenmaal een geldverstrekker gevonden hebt, kun je een financiering voor je bedrijf aanvragen. Bij het indienen van een aanvraag word je vaak gevraagd gegevens van jouw bedrijf aan te leveren. Het gaat hierbij niet alleen om algemene informatie, maar ook om financiële gegevens. Zo dien je bijvoorbeeld jouw bij- en afschrijvingen aan te leveren. Daarnaast vragen geldverstrekkers je naar de jaarrekening van jouw bedrijf. Nadat je alles hebt aangeleverd, neemt een geldverstrekker de gegevens onder de loep. Op basis hiervan ontvang je een vrijblijvend aanbod op maat. Ga je akkoord? Dan kun je het contract voor de zakelijke financiering online ondertekenen.

Kies de beste zakelijke financiering voor jouw bedrijf

Wil je een zakelijke financiering aanvragen? Dan is het belangrijk dat je hierbij niet over één nacht ijs gaat. Je kunt namelijk uit meerdere financieringsvormen kiezen. Ondernemers kunnen een zakelijke lening afsluiten, maar ook zakelijk krediet aanvragen. Voordat je een aanvraag indient, is het van belang dat je weet welke financiering het beste bij jouw bedrijf past. Een zakelijke lening is vooral geschikt voor langlopende investeringen. Zakelijk krediet gebruik je juist om jouw bedrijf op de korte termijn vooruit te helpen.

Lees verder op
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs