Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 17 februari 2018

Western Union test geldtransfers met Ripple

Western Union, de Amerikaanse financiële dienstverlener, ziet veel mogelijkheden in Ripple. Het is momenteel geldtransacties aan het testen met behulp van deze technologie. De financiële dienstverlener staat wereldwijd bekend voor zijn methode om geld over te maken naar mensen over de hele wereld. Het ‘probleem’ is dat deze transacties lang kunnen duren.

Daarom zou Ripple een goede toepassing zijn om de transacties te versnellen. Dat zei Raj Agrawal, CFO van Western Union, deze week tijdens een interview met Bloomberg. Er werd al meer dan een maand gespeculeerd dat Western Union geldtransacties aan het testen was met Ripple. Dat mocht deze week officieel bevestigd worden door Western Unioin, XRP is alvast enthousiast.

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, ziet de samenwerking met WU zitten. De dienstverlener is vooral geïnteresseerd om XRP toe te passen voor internationale geldtransacties. Volgens Garlinghouse is het een voor de hand liggende keuze omdat Ripple veel sneller en goedkoper is dan bijvoorbeeld Bitcoin.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 17 februari 2018

Stan van Houcke en Kees van der Pijl over media en politiek

Café Weltschmerz nodigde Stan van Houcke en Kees van der Pijl uit om te praten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van politiek, geopolitiek en media. Dat leverde een uitvoerig gesprek op over nepnieuws en propaganda en over hoe politiek en de media triviale discussies tot ongekende proporties opblazen om de aandacht van werkelijke problemen af te leiden.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 17 februari 2018

Russische banken hebben SWIFT betaalsysteem niet meer nodig

Alle grote banken en financiële instellingen in Rusland zijn gereed om over te schakelen van het Westerse SWIFT betaalsysteem naar een systeem dat in eigen land ontwikkeld is. Dat zei de vice-premier van Rusland, Arkady Dvorkovich, in een interview met het Russische persbureau TASS. Daarmee is de financiële sector van het land minder kwetsbaar voor eventuele westerse sancties.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 17 februari 2018

NAVO is geen voorstander van Europees leger

Volgens NAVO-topman Stoltenberg is het geen goed idee als Europa een eigen legermacht opzet naast de trans-Atlantische militaire alliantie, omdat Europa zich volgens hem niet goed kan verdedigen zonder de steun van Noorwegen uit het noorden, Turkije uit het Zuiden en de Verenigde Staten en Canada uit het westen. Dat zei Stoltenberg in een toespraak voor de jaarlijkse veiligheidsconferentie in München.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 17 februari 2018

Lavrov: Russische dreiging is excuus voor Amerikaanse dominantie in Europa

De denkbeeldige bedreiging uit Rusland wordt door de Verenigde Staten opgevoerd om met de NAVO een voet aan de grond te houden in Europa. Dat verklaarde de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov, in een interview met Euronews. Hij merkt op dat deze denkbeeldige dreiging wordt aangehaald als excuus om meer troepen aan de grens met Rusland te stationeren.