Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 501 tot 505
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 21 augustus 2017

Lavrov: Amerikaanse militaire bases in Syrie zijn illegaal

Rusland is niet per definitie tegen Amerikaanse militaire bases in Syrië, maar wel als die gebouwd worden zonder goedkeuring van de Syrische regering. Dat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov naar aanleiding van eerder kritiek van CIA-directeur Mike Pompeo.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 21 augustus 2017

Wall Street strateeg wel heel optimistisch over bitcoin

Het koersverloop van de digitale munt bitcoin verloopt wel heel positief, momenteel is één bitcoin ongeveer 4.000 dollar waard. Maar hier houdt het niet op volgens Wall Street strateeg Tom Lee. Hij verwacht dat de bitcoin de komende jaren explosief gaat stjigen, volgend jaar gaan we volgens hem richting 6.000 dollar per digitale munt en verder.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 21 augustus 2017

Iran en Rusland willen olie voor goederen ruilen

Iran en Rusland kunnen binnen enkele maanden een overeenkomst bereiken over de levering van olie in ruil voor goederen, zo verklaarde de Russische minister van Energie Alexander Novak tijdens een internationale bijeenkomst in Turkije. Sinds 2014 wordt er al gesproken over een dergelijke deal, omdat Iran vanwege de Westerse sancties een nieuwe afzetmarkt zocht voor haar olie.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 21 augustus 2017

Financial Times: ‘Amerika is nu een gevaarlijke natie’

In een opiniestuk dat de titel ‘America is now a dangerous nation’ meekreeg, vreest Gideon Rachman, een van de meest gerenommeerde journalisten van Groot-Brittannië en hoofdredacteur Buitenlandse Zaken bij de Financial Times, dat de vele crises die het presidentschap van Donald Trump bedreigen, wel eens in een internationaal conflict kunnen uitmonden, een voorkeursrecept van politici die hun binnenlandse problemen niet langer aankunnen:

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 21 augustus 2017

Amerikaanse leger mobiliseert militaire voertuigen

Het Amerikaanse leger is bezig met een grote verplaatsing van tanks, jeeps en andere militaire voertuigen. De afgelopen dagen heeft het leger aan de westkust van de Verenigde Staten naar schatting 1.500 militaire voertuigen verzameld en op twee transportschepen geladen, namelijk de USNS Bob Hope en de USS Cape Isabel.