Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 5016 tot 5020
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 22 augustus 2016

'Creatief'

Macro-econoom en economiecommentator Kees de Kort haalt ze toch nog maar even aan: de inflatiecijfers van de Europese Centrale Bank. Wat hem betreft is de aanpak van de ECB 'creatief' te noemen.

'Het beleid van de ECB is dat ze inflatie willen, maar het resultaat is dat die inflatie er gewoon niet is. Ze doen er alles aan, maar het lukt gewoon niet. Dan blijven ze maar doorgaan. Het is ongelofelijk, maar te triest voor woorden allemaal.'

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 22 augustus 2016

ECB leent rechtstreeks aan bedrijven

De ECB begon in juni met het opkopen van bedrijfsobligaties en heeft volgens de laatste berichten al €16 miljard aan schuldpapier uit de markt gehaald. Normaal gesproken kopen de centrale banken in de Eurozone deze schuldpapieren op via de obligatiemarkt, maar er zijn nu al twee gevallen bekend waarbij de centrale bank rechtstreeks geld aan bedrijven heeft uitgeleend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 augustus 2016

Deze grafiek verklaart de Britse renteverlaging

Britse renteverlaging moet de bestedingen stimuleren

Als we de economen mogen geloven dan hangen er donkere wolken boven de Britse economie. De verwachtingen zijn dat de komende maanden de werkloosheid flink zal gaan oplopen en dat zal ongetwijfeld ook gevolgen gaan hebben op het Britse bruto binnenlands product. Vanuit die gedachten is het niet vreemd dat de Bank of England onlangs de rente verlaagde naar 0,25%.

Markit pakt uit met een grafiek waarop te zien is waarom de Engelse centrale bank extra stimuleringsmaatregelen heeft doorgevoerd. Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de ‘Household Finances’ de afgelopen jaren flink verbeterd is en de Britse overheid wil dit ook graag zo houden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 augustus 2016

Geld op spaarboekjes haalt kaap van 264 miljard euro

Er stond in juni 264,16 miljard euro op de spaarboekjes geparkeerd. Goed voor een nieuw record, zo blijkt uit cijfers over de gereglementeerde spaardeposito's die de Nationale Bank vandaag heeft vrijgegeven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 22 augustus 2016

Lage rente stuwt huizenprijzen de hoogte in

De extreem lage rente mist haar uitwerking niet op de huizenprijzen. Was het vlak na de crisis in heel Europa nog kommer en kwel, nu staat men weer in de rij bij de bank om een hypotheek te regelen tegen een historisch lage rente. Door de extreem lage rente kunnen huishoudens meer geld lenen voor een huis, met als resultaat dat de prijzen weer stijgen.