Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 5016 tot 5020
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 13 september 2016

Bankgeheim: Zwitserland moet gegevens UBS-spaarders doorspelen

Zwitserland moet gegevens over Nederlandse spaarders bij de bank UBS alsnog doorspelen aan de Nederlandse belastingdienst. Dat bepaalt de hoogste rechter van het land, nadat een lagere rechtbank eerder dit jaar nog anders had beslist omdat de informatieaanvraag niet gericht genoeg was.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 september 2016

Half miljoen dakloze burgers, Fed maakt tijd om de rente te verhogen

Een van de verborgen fenomenen voortvloeiende uit de crisis die 8 jaar geleden was losgebarsten was het groeiend aantal daklozen. Steeds meer middenklassers moesten hun huis verlaten en gingen hun leven verder leiden in tentenkampen. De crisis werd uiteindelijk te lijf gegaan met miljarden en nog eens honderden miljarden dollars.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 12 september 2016

Betalen met plastic: Britten nemen nieuw biljet van 5 pond in gebruik, gemaakt van kunststof

Het nieuwste bankbiljet in het Verenigd Koninkrijk is gemaakt van kunststof en kan vijf jaar langer mee dan de papieren versie.

The Bank of England lanceert dinsdag haar nieuwste biljet. Het briefje van 5 pond heeft een facelift gekregen en is nu gemaakte van polymeer in plaats van papier. Dat maakt het geld moeilijk na te maken, maar ook schoner, sterker en duurzamer. Omdat het materiaal moeilijker te scheuren is dan papier, kunnen de biljetten vijf jaar langer meegaan.

440 miljoen briefjes: Oud-premier Winston Churchill staat op het biljet, dat ook een ‘venster’ heeft en een watermerk met de koningin. De beroemde klokkentoren Big Ben is in goud– en zilverfolie te zien. 440 miljoen van The New Fiver gaan vanaf dinsdag in de omloop en zullen het oude papieren biljet vervangen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 september 2016

Christine Lagarde moet op 12 december voor de rechter verschijnen

Directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moet op 12 december voor de rechter verschijnen.

Ze moet zich dan verantwoorden voor haar aandeel in betalingen aan de zakenman Bernard Tapie in 2008.

Eind vorig jaar werd al bekend dat Lagarde terecht moet staan voor haar rol in de betaling van 400 miljoen euro aan Tapie toen zij minister van Financiën was.

Bron: Finanzen.nl
Geplaatst: maandag 12 september 2016

Beleggen in goud? Dit zijn de mogelijkheden

Beleggen in goud wint aan populariteit. Welke opties hebben beleggers die op de goudtrein willen springen?

Of beleggen in goud een verstandig besluit is voor beleggers blijft voer voor discussie. Sommige adviseurs beweren dat het edelmetaal een goed alternatief is voor aandelen of obligaties en bescherming kan bieden tegen inflatie. Andere experts vinden goud veel te speculatief.

Wat de redenen ook zijn, goud wordt steeds populairder onder beleggers. Gerrard Cowan van The Wall Street Journal zet de opties om in goud te beleggen op rij.

[...]