Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 5026 tot 5030
Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 12 september 2016

Goudreserves China naar 1834 ton

De goudvoorraad van China is afgelopen verder togenomen. In totaal kocten de Chinezen....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 12 september 2016

‘Peak Oil’ is dood?

De theorie dat de olie binnen afzienbare tijd op raakt en dat het tijdperk van goedkope olie definitief achter ons ligt heeft de laatste jaren veel van haar glans verloren. Door de ontdekking van schalie olie en de uitbreiding van de olieproductie in Saoedi-Arabië, Iran en Rusland wordt er vandaag de dag op Google meer gezocht op ‘too much oil’ dan op ‘peak oil’.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 12 september 2016

Dit is het plan van Donald Tusk voor een ‘reboot’ van de Europese Unie

Donald Tusk streeft naar een ‘reboot’ van de Europese Unie door de lidstaten op Ă©Ă©n lijn te krijgen achter een strenger beleid inzake migratie, terrorisme en globalisering. Dat voedt de rivaliteit tussen lidstaten van de EU en Europese Commissie.

De bijeenkomst in de Slowaakse hoofdstad over “Europa’s toekomst” is informeel van aard; er worden geen besluiten genomen. Juist daarom wil Tusk dit overleg benutten om de politieke leiders van de 27 (na de Brexit) resterende lidstaten te mobiliseren voor zijn aanvalsplan, dat het vertrouwen van hun burgers in de Europese Unie moet herstellen.

De bijeenkomst in de Slowaakse hoofdstad over “Europa’s toekomst” is informeel van aard; er worden geen besluiten genomen. Juist daarom wil Tusk dit overleg benutten om de politieke leiders van de 27 (na de Brexit) resterende lidstaten te mobiliseren voor zijn aanvalsplan, dat het vertrouwen van hun burgers in de Europese Unie moet herstellen. Spanning tussen lidstaten en Europese Commissie: Europeanen “maken zich zorgen over wat zij zien als een gebrek aan controle” van de EU in de domeinen migratie, terrorisme en globalisering, constateert Donald Tusk in zijn persbriefing.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 12 september 2016

4 dingen die oneerlijk zijn aan het Nederlandse belastingstelsel

Het Nederlandse belastingsysteem kent tal van voordeeltjes voor specifieke groepen. Maar dat betekent ook dat anderen worden benadeeld, stelt fiscalist Leo Stevens.

Fiscalist Leo Stevens vindt dat het Nederlandse belastingstelsel totaal onoverzichtelijk is geworden. Het moet simpeler, maar ook eerlijker, zo stelt hij maandag tegenover Het Financieele Dagblad.

“De verdeling van de lastendruk is een lappendeken van bepalingen geworden, waarin nauwelijks een consistente lijn is te ontdekken”, aldus Stevens. Samen met CPB-medewerker Arja Lejour schreef Stevens het boek ‘Geloofwaardig belasting heffen, fiscale uitdagingen voor nu en later.‘

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 september 2016

'ABN Amro schrapt tot 1.375 banen'

Bij ABN Amro worden 975 tot 1.375 banen geschrapt. De bank wil efficiënter werken waardoor er minder mensen nodig zijn.

Dat meldt ABN Amro maandag in een adviesaanvraag gericht aan de raad van medewerkers.