EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 5041 tot 5045 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 10 januari 2017

Wereldwijde schulden naar 325% van het bbp

De wereldwijde schulden bereikten vorig jaar een recordniveau van 325 procent van het bbp, zo concludeerde het Institute for International Finance (IIF) afgelopen week. Vooral de staatsschulden zijn in 2016 opvallend hard gestegen, wat mogelijk te verklaren is door de uitzonderlijk lage rente en meer fiscale stimulering.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 10 januari 2017

Chinese hoofdpijn gaat globaal: economische strategie is onhoudbaar

De voorbije decennia heeft China – dankzij de verkoop van goedkope producten – een gigantisch reservoir aan buitenlandse cash opgebouwd, het grootste ter wereld. Net als andere landen beschikt China dus over een bankrekening met vreemde valuta die het binnenkrijgt wanneer het land zaken verkoopt in het buitenland.

De voorbije decennia heeft China – dankzij de verkoop van goedkope producten – een gigantisch reservoir aan buitenlandse cash opgebouwd, het grootste ter wereld. Net als andere landen beschikt China dus over een bankrekening met vreemde valuta die het binnenkrijgt wanneer het land zaken verkoopt in het buitenland.

Maar het geld op die rekening is in december opnieuw aardig geslonken melden verschillende media, want volgens de Chinese Volksbank staat de rekening nu op haar laagste stand in zes jaar.

Dat is voor velen een teken aan de wand. De voorbije 17 maanden heeft China wel 1.000 miljard dollar van dat ‘spaargeld’ opgebruikt en het heeft nu nog een goeie 3.000 miljard dollar in kassa.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 10 januari 2017

Chinese centrale bank: Daling valutareserves geen probleem

De Chinese centrale bank maakt zich geen zorgen over de snelle daling van de valutareserves. Volgens Fan Gang, adviseur van de centrale bank, is deze ontwikkeling op de lange termijn juist goed nieuws, omdat de yuan de afgelopen jaren mogelijk wat overgewaardeerd is geraakt. In een interview met Reuters legt Gang uit dat de nieuwe kapitaalcontroles nodig zijn om snelle fluctuaties in de reserves te voorkomen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 10 januari 2017

Trump heeft de dollar vleugels gegeven

Sinds de verkiezingsoverwinning van Trump is er binnen de financiële markten heel wat veranderd. Zo heeft de Mexicaanse peso heel wat terrein moeten inleveren en ook de Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven die afhankelijk zijn van Mexico hebben de nodige beurswaarde moeten inleveren.

De dollar beleeft daarentegen op dit moment een goudentijd. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de Bloomberg Dollar Spot Index sinds de overwinning van Trump flink in waarde is gestegen. Sinds dat moment is er al sprake van een stijgende trend en er zijn heel wat analisten die verwachten dat die trend zich ook de komende tijd zal gaan voortzetten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 9 januari 2017

Deze 3 financiële beslissingen kunnen je leven veranderen

Tony Robbins werkt al vele jaren samen met allerlei succesvolle mensen. Hij kwam erachter dat er 3 financiële beslissingen zijn die we allemaal nemen. De meeste mensen zijn zich niet bewust van die beslissingen. Maar wie zich er bewust van maakt, kan zijn leven veranderen.

Deze 3 (financiële) beslissingen bepalen de kwaliteit van jouw leven. Deze beslissingen kunnen het verschil maken tussen arm, middenklasse en rijk.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs