Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 506 tot 510
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 augustus 2017

Hoogste Duitse hof zet vraagtekens bij opkoopprogramma ECB

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat mogelijk zijn boekje te buiten met zijn grote opkoopprogramma van obligaties.

Volgens het Duitse constitutionele hof in Karlsruhe zijn daar "significante" aanwijzingen voor. Daarom heeft het hoogste hof van Duitsland een procedure hierover doorverwezen naar het Europese Hof in Luxemburg.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 15 augustus 2017

Plukt Nederland de vruchten van Brexit, of steekt Brussel daar een stokje voor?

Voor of tegen Brexit, wat als een paal boven water staat is dat een harde Brexit op korte termijn tot een exodus van financiële dienstverleners zal leiden.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 15 augustus 2017

Russische bank ziet goudprijs stijgen naar 1400 per troy ounce

De goudprijs zal dit jaar naar $1.400 per troy ounce stijgen, het hoogste niveau in vier jaar. Dat is de verwachting van analist Evgeny Ananiev van het VTB Capital, de investeringsbank van de Russische VTB Group.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 15 augustus 2017

Goud en Europese obligaties als winnaar uit de crisis

Europese high-yield obligaties en goud hadden de afgelopen tien jaar het beste rendement opgeleverd, zo schrijft Bloomberg op basis van een rapport van Deutsche Bank. Beleggers die op 9 augustus 2007 in Europese high-yield obligaties stapten zouden in tien jaar tijd hun inleg verdubbeld hebben, terwijl diegene die goud kochten over dezelfde periode een rendement van 90% realiseerden.

Bron: XanderNieuws
Geplaatst: dinsdag 15 augustus 2017

Zweden op drempel van eerste land waar contant geld is verboden

Overheid dwingt bevolking bankbiljetten in te leveren en te digitaliseren – Einddoel, totalitair gecontroleerde Marxistisch-socialistische werelddictatuur, steeds dichterbij

Restaurants, bioscopen, winkels, warenhuizen– nu al kan daar in Zweden vaak niet meer met cash geld worden afgerekend. In het Openbaar Vervoer kan net als in Nederland al jaren niet meer met bankbiljetten en munten worden betaald. Volgens een onderzoek van de Koninklijke Technische Hogeschool is Zweden in uiterlijk 2030 –maar mogelijk al veel eerder- een volledig cashloze samenleving geworden. Geïmplanteerde chips om automatisch te betalen worden nu nog slechts door enkele bedrijven toegepast, maar wordt wel als de onvermijdelijke volgende mijlpaal voor de hele bevolking gezien.