Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 5051 tot 5055
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 20 augustus 2016

Financiële crisis heeft het gedrag van de mens veranderd

De meeste mensen onder ons kunnen zich de financiële crisis nog goed herinneren. Deze crisis is de geschiedenisboeken ingegaan als de grootste mondiale crisis die we ooit hebben meegemaakt. Vandaag de dag zijn de meeste macrocijfers weer terug op het niveau als voor de crisis, maar het gedrag van de mens is compleet veranderd.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Deutsche Bank, is te zien dat het gedrag van de gemiddelde Amerikaanse consument de afgelopen jaren compleet is veranderd. De financiële crisis heeft er voor weten te zorgen dat de mensen op dit moment liever sparen dan dat ze geld uitgeven. En dat is uiteraard ook een van de belangrijkste oorzaken van de structurele lage inflatie.

Financiële crisis heeft geleid tot meer spaargedrag

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 20 augustus 2016

Iedereen wil handel voeren in/met de Krim: economische sancties zijn een lachertje

Sinds de annexatie van de Krim door Rusland op 18 maart 2014 is het gebied onder internationale economische lockdown.

Althans, dat dacht men.

Buiten de sancties om slagen verschillende landen en sectoren, zoals de Italiaanse wijnbouwsector en de Amerikaanse IT, er wonderwel in om te investeren in de Krim.

Deze week is een rapport vrijgegeven over de bedrijvigheid in de havens van het schiereiland in 2015. Maar liefst 24 schepen voeren onder Europese vlag. 43 schepen waren geregistreerd in de EU (hoofdzakelijk Malta en Cyprus) en 22 schepen bleken in Europese handen te zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 20 augustus 2016

Zo kan je rijk worden met een klein salaris

Wie al zijn inkomsten optelt die men verdient in een leven, zal meer dan waarschijnlijk boven het miljoen uitkomen. Toch worden maar weinig mensen miljonair. Wat je doet met je geld wanneer het door je handen gaat, bepaalt dus in grote mate de rijkdom die je vergaart.

Enkele kleine veranderingen in de omgang met geld kunnen dan ook een wereld van verschil maken, zelfs met een klein salaris. Dit zijn alvast 5 nuttige tips.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 20 augustus 2016

Een grijze planeet

[infographic]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2016

Nobelprijswinnaar Stiglitz: “gescheiden EU is beter”

Wat een prestigeproject moest zijn, lijkt eerder uit te draaien op een opeenstapeling van moeilijkheden, obstakels en problemen. Het idee van een goed werkend verenigd Europees continent kan perfect lukken, maar niet op de manier waarop politici nu te werk gaan. Volgens econoom en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz zou het beter zijn om de EU op te splitsen in verschillende zones.

Bloomberg Television sprak deze week met de Amerikaanse econoom en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz over de huidige turbulente periode in de Europese Unie. Het is de Amerikanen uiteraard niet ontgaan dat, ondanks de stevige interventies van de ECB, de Europese economie kwakkel blijft.