Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 5056 tot 5060
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

De tugrik slechtst presterende valuta ter wereld

Vorige maand kende de valuta van Kazachstan – de tenge – haar grootste daling van het jaar. De munt had 4 dagen van olieprijsdalingen goed te maken, en een vlucht naar harde valuta’s zorgde voor een flinke daling in de waarde van de munt.

De munt noteert evenwel nog steeds op hetzelfde niveau als aan het begin van het jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

Franse werkloosheid daalt naar laagste niveau in bijna vier jaar

De werkloosheid in Frankrijk is in het afgelopen kwartaal gedaald naar het laagste niveau in bijna vier jaar.

De daling is goed nieuws voor president François Hollande, gezien zijn belofte de werkloosheid voor de volgende presidentsverkiezingen terug te zullen dringen. De verkiezingen worden in het voorjaar van 2017 gehouden.

De Franse werkloosheid daalde in het tweede kwartaal tot 9,9 procent van de beroepsbevolking, tegenover 10,2 procent een kwartaal eerder.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

De (nieuwe) top 10 best betaalde beroepen in België

Als je echt véél geld wilt verdienen, in welke sector kun je dan het best terecht? En welke jobs zijn het slechtst betaald? De resultaten van de jaarlijkse loonenquête van de FOD Economie van 2014 zijn net binnen, en jij kunt er je voordeel mee doen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

Werkloosheid daalt naar 6 procent

De werkloosheid in Nederland is in juli gedaald naar 6 procent van de beroepsbevolking.

In juli telde Nederland 541 duizend werklozen, zo maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.

In april van dit jaar waren er nog 572 duizend werklozen (6,4 procent). Sinds april zijn er 40 duizend mensen met betaald werk bijgekomen. Het percentage werkloze 45-plussers daalt het sterkst. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

Japanse export vertoont grootste krimp sinds 2009

De Japanse export heeft in juli de grootste krimp sinds 2009 laten zien. Het was daarbij de tiende maand op rij dat de uitvoer daalde, zo blijktdonderdag uit overheidsdata.

De export kelderde in juli met 14 procent, na een min van ruim 7 procent in juni. De afname was sterker dan economen hadden voorzien. De verschepingen hadden last van de sterke yen, waardoor de uitvoer van onder meer auto's, schepen en staal verminderde.

Daarbij viel de export naar China, de grootste handelspartner van Japan, met bijna 13 procent terug ten opzichte van een jaar eerder. De uitvoer naar de Verenigde Staten, de grootste economie ter wereld, zakte met bijna 12 procent.