Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 5061 tot 5065
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 9 september 2016

Deze Fed-cheerleader denkt dat lage rente kan leiden tot oververhitting van de economie

De lage rente in de Verenigde Staten kan leiden tot oververhitting van de Amerikaanse economie en de financiële markten. Het kan daarom een goed idee zijn de rente geleidelijk te verhogen.

Dat zei de topman van Federal Reserve van Boston, Eric Rosengren, vrijdag.

Rosengren maakt deel uit van het comité dat het monetaire beleid van de Federal Reserve bepaalt. Die beleidsbepalers nemen op 21 september het volgende besluit over de rente in de VS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 9 september 2016

Deze man begon met minder dan €100 en is nu rijker dan Bill Gates

Bill Gates staat al jaren bovenaan de lijst van rijkste mannen ter wereld. Bloomberg schatte zijn vermogen recent nog op $90 miljard. Forbes schat zijn vermogen echter ‘maar’ op $78,6 miljard. Hiermee is hij niet meer de rijkste. Die eer is volgens Forbes nu weggelegd voor Amancio Ortega.

Amancio Ortega is de Spaanse miljardair achter Inditex, het moederbedrijf dat onder andere Zara, Massimo Dutti en Pull&Bear huisvest. Dankzij de stijging van het aandeel Inditex schat Forbes het vermogen van Ortega nu op $79,5 miljard, een miljard meer dan Bill Gates.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 9 september 2016

Alles heeft een prijs

Een miniplusje voor Japan. Niemand had erop gerekend, maar toch is het geen opsteker voor het land, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

'Het is iets beter dan we dachten, maar je moet niet vergeten dat de Japanse autoriteiten alles maar dan ook alles eraan hebben gedaan om die groei tot stand te brengen. Ze smijten verschrikkelijke bedragen de economie in. Men doet er alles aan, en het blijft gewoon niet plakken. Zo simpel is het.'

Ook in Europa is het allemaal niet zo goed, zegt De Kort: 'Het is vrij rustig geworden in het Europees financieel stelsel, maar geen nieuws wil niet zeggen dat het goed nieuws is. De European Banking Authority heeft gezegd dat het stelsel nog steeds kwetsbaar is.'

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 9 september 2016

Zwitsers stoppen geld in kluisjes door negatieve rente

Door de negatieve rente wordt het steeds interessanter contant geld in een kluisje te bewaren. Vooral in Zwitserland, waar de impact van de negatieve rente het grootst is, zien we een duidelijke trend in deze richting. Met contant geld probeert men de boeterente van banken te ontwijken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 9 september 2016

Zwitserland: verzekeringen voor kluizen boomen

In Zwitserland zijn negatieve rentes alomtegenwoordig en moeten ondernemingen banken betalen om geld te mogen aanhouden. Steeds meer bedrijven zien dat niet zitten en steken cash geld in kluizen. Verzekeringen om deze kluizen te beveiligen, swingen de pan uit schrijft Bloomberg.

De Zwitserse centrale bank heeft al sinds 2015 een negatieve rente en heeft met -0,75% het laagste rentetarief van alle centrale bank. Grote banken zoals UBS Group en Credit Suisse Group rekenen (een deel van) die kost door aan grote klanten zoals fondsbeheerders en grote bedrijven. En deze kosten zijn voor veel van deze laatste steeds meer een doorn in het oog.