Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 5066 tot 5070
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

Japanse yen blijft stijgen, ministerie van Financiën dreigt met interventie

Landen die voornamelijk teren op export doen er goed aan om de eenheidsmunt goedkoop te maken. Hoeveel te duurder de eenheidsmunt, des te minder aantrekkelijk het is voor andere landen om goederen en diensten te importeren van het desbetreffende land. Japan kampt met het probleem van een redelijk dure yen, de Japanse overheid dreigt te interveniëren op de valutamarkt om de export aantrekkelijker te maken.  

Het is al enkele maanden woelig op de valutamarkten, Japan lijkt er de onmiddellijke gevolgen van te ondervinden vermits de yen nu al een ruime tijd in waarde aan het stijgen is. Masatsugu Asakawa, onderminister van financiën, liet woensdag verstaan dat de overheid bereid is in te grijpen om de stijging een halt toe te roepen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

Snelste rally voor goudmijnaandelen sinds 1972

De rally in goudmijnaandelen van dit jaar was de snelste rally sinds 1972. Dat concludeert Morgan Stanley op basis van een vergelijking met andere bull markets in de goudmijnsector. Nog nooit eerder kwamen de aandelen van goudmijnen zo sterk uit de startblokken, want de waarderingen liggen nu al ruim twee keer zo hoog als het dieptepunt van januari.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

In zeven eurolanden daalt het prijsniveau

Het leven is vorige maand in zeven eurolanden goedkoper geworden ten opzichte van een jaar eerder. 

Dat blijkt uit cijfers die Europees statistiekbureau Eurostat donderdag heeft gepubliceerd.

De inflatie in de eurolanden kwam volgens Eurostat in juli uit op gemiddeld 0,2 procent. Dat betekent dat goederen en diensten in de muntunie in doorsnee 0,2 procent duurder waren dan een maand eerder.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

Laagste prijs voor lpg sinds najaar 2010

De prijs van autogas heeft het laagste niveau bereikt sinds het najaar van 2010.

De prijs aan de pomp voor een liter lpg zakte woensdag naar 0,708 euro, meldt consumentencollectief UnitedConsumers.

De prijsdaling wordt volgens de organisatie aan de ene kant veroorzaakt door een overaanbod van gas. Daarnaast is de vraag tanende. Het gebruik van lpg als motorbrandstof in Nederland is afgelopen tijd namelijk met ruim 20 procent afgenomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2016

Een interessante theorie waarom de Amerikaanse dollar daalt

De Amerikaanse dollar zit sinds de verrassende renteverhoging eind vorig jaar in een neerwaartse trend. Veel beleggers gaan ervan uit dat de daling komt door de opeenvolging van uitgestelde renteverhogingen. Maar er is nog een andere interessante theorie.

De consensus van de economen voorspelt een 2e renteverhoging ten vroegste eind 2016 – begin 2017. Maar Marc Chandler van Brown Brothers Harriman zegt dat de dollarzwakte te maken heeft met de verminderde interesse in Amerikaans staatspapier.

De kostprijs voor beleggers om zich in te dekken tegen investeringen in Amerikaanse dollar (dollar hedging) loopt de laatste maanden enorm op. Beleggers uit Europa en Japan kunnen daarom geen voordeel meer halen uit het renteverschil. Daarom verkopen ze Amerikaanse obligaties. En dat drukt de dollar.