Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 5066 tot 5070
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 9 september 2016

Waardedaling pond stimuleert Britse export

Britse exporteurs hebben in juli geprofiteerd van de stevige waardedaling van het Britse pond die ontstond na het referendum over de Brexit.

De export van het Verenigd Koninkrijk steeg met ruim 3 procent ten opzichte van juni, maakt het Britse statistiekbureau vrijdag bekend.

De keuze van de Britten om de EU te verlaten, zette de waarde van het pond ten opzichte van bijvoorbeeld de euro en de dollar de afgelopen tijd stevig onder druk. Dat is gunstig voor de export, omdat Britse producten daardoor goedkoper worden op buitenlandse markten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 9 september 2016

Waar kan de zilverprijs eindigen in een nieuwe stierenmarkt?

Gisteren hadden we het er al over waar de goudprijs kan eindigen in deze nieuwe stierenmarkt. Afgaande op de duurtijd en de rendementen uit het verleden zou een stierenmarkt in goud eindigen tussen juni 2018 en april 2021 met een goudprijs tussen $4.018 en $8.594. Maar hoe zit dat met zilver?

U kan de analyse van de stierenmarkt in goud hier nog eens nalezen: https://slimbeleggen.com/als-begin-is-nieuwe-stierenmarkt-goud-goudprijs-dan-eindigen/131047/

Vorige stierenmarkten in zilver duurden minder lang dan bij goud. De stierenmarkt in zilver tussen 1971 en 1974 duurde 586 dagen, tussen 1976 en 1980 961 dagen en de langste stierenmarkt, tussen 2001 en 2008 duurde 1.585 dagen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 9 september 2016

Video: Bloomberg interview met Poetin

Begin deze maand sprak Bloomberg een uur lang met de Russische president Poetin. In het gesprek komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals de impact van de dalende olieprijs op de Russische economie, de situatie in Europa, de stabiliteit van de euro en de roebel, het beleid van de Russische centrale bank en de laatste politieke ontwikkelingen van de G20.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 9 september 2016

Democratie en kapitalisme raken steeds meer op gespannen voet

Staat het huwelijk tussen democratie en kapitalisme op springen? Je zou het bijna zeggen als je overal in de Westerse wereld autoritaire stromingen aan kracht ziet winnen. Het is niet ondenkbaar dat in een aantal landen deze stromingen aan de macht kunnen komen. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 9 september 2016

Koreaanse rederij gaat failliet: 14 miljard dollar aan goederen liggen op zee

Door de zware financiële problemen van de Zuid-Koreaanse rederijf Hanjin Shipping is wereldwijd een cargo met een totale waarde van 14 miljard dollar geblokkeerd geraakt.

De verkopers van de goederen moeten nu alle mogelijk pogingen doen om hun voorraden op te sporen, te recupereren en op een andere manier aan de klant te bezorgen. Ook aan boord van de schepen dreigt op termijn een tekort aan voeding, drank en energie.

Hanjin Shipping is één van de grootste rederijen van de wereld. De Zuid-Koreaanse rederij heeft een aandeel van 3,2 procent in het wereldwijde containervervoer.