Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 5076 tot 5080
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2016

Spaanse 10-jaarsrente bereikt nieuw dieptepunt

In Spanje is er de afgelopen dagen opgelucht ademgehaald. De Spaanse regering was namelijk in een heftige strijd beland waarbij de socialistische partij PSOE niet in zee wilde gaan met de conservatieve partij PP. Uiteindelijk stapte de leider van de socialistische partij PSOE, Pedro Sánchez, op zaterdag op en daarmee is de hoop toegenomen op een nieuwe Spaanse regering.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2016

Het verschil tussen ‘F you’- geld en ‘F everyone’-geld

Mark Cuban is een self-made miljardair. Hij groeide op in de middenklasse, werd miljonair op zijn 32e en miljardair op zijn 40e. Nu is hij eigenaar van de Dallas Mavericks en een ‘Shark Tank’ investeerder. In een interview praat hij over zijn geld.

‘Wat is veel geld hebben?’, vroeg Men’s Fitness in een interview met de miljardair.

Cuban: ‘Veel geld hebben is wanneer je niet meer wakker moet liggen over je rekeningen. Heel veel geld hebben is wanneer je niet meer wakker moet liggen dat je moet werken.’ En de miljardair gaat verder …

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2016

IMF bezorgd over recordniveau schuldenberg

De totale schuldenlast van huishoudens, bedrijven en overheden samen is wereldwijd opgelopen tot het recordniveau van 152 biljoen dollar (circa 135.000 miljard euro).

Dat is 2,25 keer de omvang van de hele wereldeconomie, stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een woensdag gepresenteerd rapport.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2016

'Nederlandse staatsschuld blijft afnemen'

De Nederlandse staatsschuld en het overheidstekort blijven de komende jaren naar verwachting slinken, waardoor de schuld in 2019 weer voldoet aan de Europese begrotingsregels.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht dat de staatsschuld van Nederland volgend jaar daalt van 63,5 naar 61,8 procent van het bruto binnenlands product (bbp),  voorspelt het fonds in een woensdag gepubliceerd rapport.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2016

Is er een oplossing voor de crisis van de democratie?

Het zijn donkere tijden voor de democratie. Zowel ter rechter- als linkerzijde zijn populisten aan de winnende hand, ondanks het gebruik van halve waarheden en leugens. Kiezers zien de stembus als een uitgelezen kans om de heersende politieke elites af te straffen. Stemgedrag vertaalt zich steeds vaker in haat en afkeer. De millenniumgeneratie is boos en teleurgesteld en vraagt zich af of deze bestuursvorm werkelijk de beste uitkomsten biedt. Europese landen zoals Spanje hebben door lage opkomst bij de verkiezingen moeite om een regering te vormen. Jonge democratieën zoals Turkije keren zich af van de democratie. Alles wijst in de richting van een crisis over ‘de macht van het volk’, een crisis van de democratie.

Misschien is het hierdoor, of zelfs ondanks dit, dat experimenten met nieuwe en innovatieve vormen van bestuur het zo goed doen. Burgerbewegingen van Bolivia tot Australië en Europa zijn bezig om de politieke macht weer bij het volk te leggen.