Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 5081 tot 5085
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

EU gaat creditcards verstrekken aan vluchtelingen

Naar schatting een miljoen vluchtelingen in Turkije krijgen van de EU een creditcard waar maandelijks een geldbedrag op gestort zal worden. Met dat geld kunnen zij eten en onderdak betalen. In ruil voor maatregelen als deze belooft Turkije de vluchtelingen in eigen land op te vangen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

'Dell schrapt duizenden banen na overname EMC'

Het Amerikaanse computerconcern Dell is van plan 2.000 tot 3000 banen te schrappen na de overname van dataopslagbedrijf EMC. Dat meldden ingewijden rond de plannen aan persbureau Bloomberg.

De meeste banen zouden komen te vervallen in de Verenigde Staten, onder meer bij administratieve posten en ook bij marketing. Dell kondigde vorig jaar aan EMC over te nemen voor 67 miljard dollar. Het nieuwe fusiebedrijf telt ongeveer 140.000 werknemers.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

Deze volledige controle heeft de elite bij een cashloze maatschappij

Twee fenomenen van de laatste jaren, het uitroeien van contant geld en de introductie van negatieve rente lijken op het eerste gezicht twee losstaande afzonderlijke ontwikkelingen, maar beide dienen samen een hoger doel, georganiseerd door de elite.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

Deze mindblowing infographic toont u al het geld in de wereld

De vermogens van Warren Buffett, Bill Gates en Carlos Slim zijn slechts puntjes op de kaart van al het geld dat er wereldwijd in omloop is. De omvang van alle bitcoins en zilver zijn slechts zo groot als enkele pixels in vergelijking met de zee aan schulden en de aandelenmarkten. De schulden, bezittingen, aandelenmarkten en al het cashgeld en cryptogeld in de wereld bij elkaar opgeteld valt daarentegen weer in het niet bij de gigantische omvang van alle derivaten waar zelfs niemand eigenlijk echt weet hoe groot deze zee is bestaande uit uiterst destructieve contracten.

Hoeveel geld is er nu werkelijk in omloop? Ook dat is een vraag waar niet echt een antwoord op gegeven kan worden. Dit is maar net hoe ‘geld’ gedefinieerd wordt. Onderstaande infographic probeert inzichtelijk te maken wat de omvang is van cashgeld, giraal geld, bezit van de rijksten, de grootste bedrijven, de aandelenmarkten, de wereldwijde schulden en de duistere wereld van derivaten bestaande uit opties, garanties, swaps, forward contracten en futures contracten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

Britse fabricagesector: eerste tekenen van de Brexit?

Afgelopen woensdag verschenen er cijfers vanuit The Office of National Statistics over de Britse fabricagesector. De publicatie van deze cijfers betekende tegelijkertijd de eerste cijfers over deze sector na de Brexit. En de eerste tekenen over de Britse fabricagesector zijn niet bepaald geruststellend te noemen.

Vooralsnog vallen de cijfers over de Britse economie sterk mee. Terwijl de meeste economen hadden gerekend op een harde terugval van de Britse economie, blijft deze economie vooralsnog goed liggen.