Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 511 tot 515
Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017

Schulden Amerikaanse huishoudens naar recordhoogte

De totale schulden van Amerikaanse huishoudens stegen in het tweede kwartaal naar een nieuw record van $12,8 biljoen, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de Federal Reserve Bank van New York. De toename werd mede veroorzaakt door een stijging van het aantal autoleningen en creditcardschulden. De private schulden in de Verenigde Staten stijgen daarmee voor het twaalfde kwartaal op rij, wat doet vermoeden dat Amerikanen de toekomst weer met vertrouwen tegemoet zien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017

Iran dreigt atoomakkoord op te blazen door nieuwe Amerikaanse sancties

Het atoomakkoord tussen de zes wereldleiders en Iran, dat overigens veel moeite heeft gekost, staat op springen met ‘dank’ aan de Verenigde Staten van Amerika. Iraans president Rouhani heeft laten weten dat de overeenkomst binnen enkele uren al teniet gedaan kan worden als de V.S.A. de nieuwe reeks sancties effectief gaat doordrukken.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017

Zuid-Korea ziet risicopremie obligaties stijgen

Vanwege de oplopende spanningen met Noord-Korea betalen beleggers een steeds hogere risicopremie voor Zuid-Koreaanse obligaties. Persbureau Yonhap schrijft dat de risicopremie voor bepaalde obligaties die in een vreemde valuta zijn uitgeschreven sinds februari 2016 niet meer zo hoog zijn geweest als nu.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 16 augustus 2017

Duitsland steunt Chinese plan voor de-escalatie Noord-Korea

Duitsland steunt het voorstel van China en Rusland om de situatie in Noord-Korea te de-escaleren, zo maakte de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel vandaag bekend na telefonisch overleg met zijn Chinese collega. Het nieuwe plan dat door China op tafel is gelegd beschrijft een zogeheten ‘double freeze’, waarin Noord-Korea stopt met haar raketlanceringen, op voorwaarde dat Zuid-Korea en de Verenigde Staten stoppen met gezamenlijke militaire oefeningen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 16 augustus 2017

Chemische wapens in Syrie kwamen uit VS en Verenigd Koninkrijk

De Syrische minister van Buitenlandse Zaken beschuldigt de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk van het leveren van chemische wapens aan de terroristen. Volgens het ministerie waren de chemische wapens die zijn aangetroffen in Aleppo en Damascus geproduceerd door één Brits bedrijf en twee Amerikaanse bedrijven.