Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 5106 tot 5110
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Amerikaans schalie-offensief dwingen Rusland en Saoedi’s tot overleg

Deze week kwam aan het licht dat Wall Street opnieuw fors investeert in de Amerikaanse schalie-industrie in Texas en Oklahoma. Dat kun u hier bij Beurs.com lezen.

De schalie-boeren kregen het hard te verduren. Om rendabel te produceren heeft schalie-olie een stabiele olieprijs van 60 dollar per vat nodig. Ondanks dat die prijs niet in zicht is, wordt er nu geïnvesteerd in betere technologie, zodat schalie-olie kan worden ontgonnen aan 50 dollar.

Dat is slecht nieuws voor de Russen en Saoedi’s, die het nog zwaarder te verduren hebben dan de Amerikanen onder de lage olieprijzen. Vooral de Saoedi’s staat het water aan de lippen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Obama verbreekt belofte… en triest record

Eén van de redenen waarom Obama de verkiezingen in 2008 gewonnen heeft, was zijn belofte om het begrotingstekort te halveren. Hij herhaalde die belofte amper 2 maanden na zijn inauguratie.

Op die manier wist Obama op de valreep voldoende fiscal conservatives aan zich te binden om de verkiezingen te winnen. De republikeinen hadden van de begroting en de schuld geen campagnethema gemaakt en onder war hawk McCain zou het deficit enkel maar toenemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Schokkend: islamitisch bankieren blijkt witwas-carrousel voor terrorisme

Interessant bericht uit Noorwegen. Volgens de Noorse anti-witwasautoriteiten zou slechts 84 miljoen dollar van de 500 miljoen dollar die jaarlijks wordt geïnvesteerd, verhandeld en gespaard overeenkomstig het islamitisch bankieren verlopen via geregistreerde vennootschappen en personen.

Een onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer vier vijfden illegaal, en dus onder de radar, wordt verhandeld. Een groot deel van deze sommen zouden worden doorgesluisd aan IS en andere islamitische terreur-organisaties.

Daarmee worden vermoedens waar de rechterzijde in Europa al jaren voor waarschuwt, bevestigd: islamitisch bankieren fungeert als witwas-carrousel voor terroristische organisaties.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 5 september 2016

'Verenigd Koninkrijk wil kampioen vrijhandel worden'

Het Verenigd Koninkrijk wil in de nasleep van het Brexit-referendum wereldkampioen worden in de vrijhandel. Dat heeft de Britse premier Theresa May gezegd op de G20-top in het Chinese Hangzhou.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Een Westerse kijk op de Russische Ostpolitik

We hebben het vaak gehad over de Europese Ostpolitik: de houding van Brussel en Washington ten aanzien van de Oost-Europese landen en de Slavische landen van de voormalige Sovjet-Unie, zoals Georgië en de Kaukasusrepublieken.

Laten we het nu eens hebben over de Russische Ostpolitik. Sinds de economische sancties tegen Rusland is die Ostpolitik in een stroomversnelling gekomen.

Zo is er schot gekomen in de ontwikkeling van het Russische Verre Oosten. In een ambitieuze poging om middels het gratis weggeven van landbouwgrond de regio te ontwikkelen, heeft Rusland de aandacht van China getrokken.