Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 5116 tot 5120
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

Overlegorgaan Saoedi-Arabie en Rusland voor stabilisatie oliemarkt

(ABM FN-Dow Jones) Saoedi-Arabië en Rusland gaan samenwerken om de oliemarkt te stabiliseren. Dit maakten de ministers van Energie van beide landen maandag bekend aan de zijlijn van de G-20 top in China.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

De elite en haar desastreuze werktuigen met als doel uw vermogen te vernietigen

Jim Rickards zet op ‘The Crux’ zijn bevindingen uiteen over de globale vernietiging van welvaart. Dat lijkt in ieder geval het plan van het IMF, de G20, overheden, de Verenigde Naties, de centrale banken – laten we ze ‘de elite’ noemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

Welkom in de beste maand voor de goudprijs!

De goudprijs lijkt in rustig vaarwater terecht te zijn gekomen. De goudstieren lijken even een adempauze te nemen na de stijging van meer dan 30%. Maar, als we het verleden mogen geloven dan kunnen die stieren snel weer in actie gaan komen. Het verleden voorspelt immers voor deze maand iets heel moois voor de goudprijs.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

Groeiende economie bij een dalend energieverbruik

In Europa en in Nederland groeit de economie al eeuwen. Sinds wij in Europa fossiele brandstoffen zijn gaan gebruiken is ons Bruto Binnenlands Produkt gegroeid: we werden steeds welvarender.

Lange tijd was er sprake van een positieve correlatie. Als het energieverbruik in ons land steeg, dan groeide ook het BNP. Ook in de periode van 1995 tot 2006 was er een positieve correlatie tussen het energieverbruik en het BBP. In die 11 jaar tijd steeg het energieverbruik in Nederland van 83,3 miljoen ton olie-equivalent (1995) naar 95,3 miljoen ton olie-equivalent. Het BBP groeide tussen 1995 en 2006 met 36% van 449 miljard euro in 1995 naar 614 miljard in 2006.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 september 2016

ECB: 1.000 miljard euro… En voor wat?

De Europese Centrale Bank heeft, in het kader van de Quantative Easing (QE)-operatie die in maart 2015 werd opgestart, recent de grens van de 1.000 miljard euro overschreden. Quantative Easing of kwantitatieve geldverruiming

is een moeilijke term voor een eenvoudig concept: het gaat om een grootschalige inkoop van eigen obligaties die in handen zijn van de banken, waarbij wordt gehoopt dat de cash die zo bij de banken terechtkomt uiteindelijk onder de vorm van bijkomende kredieten aan bedrijven en particulieren naar de reële economie terugvloeit en er zo een economisch herstel op gang komt.

Maar ondanks dat de ECB dus al 1.000 miljard euro aan staatsschulden heeft opgekocht, heeft die actie weinig zoden aan de dijk gezet. Zoals uit onderstaande grafiek blijkt, dikt de balans van de ECB enkel aan, blijft de economie aan een marginaal tempo groeien, ligt de industrie in de touwen en blijft ook de inflatie ver onder de 2% die de ECB als doelstelling hanteert.