Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 5141 tot 5145
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 oktober 2016

"Fiasco bij Deutsche Bank te wijten aan onverantwoordelijke leiders"

De Duitse minister van Economie Sigmar Gabriel heeft gisteren felle kritiek geuit op der strategie van de "onverantwoordelijke leiders" van de Deutsche Bank, die in grote financiële moeilijkheden zit en duizenden banen gaat schrappen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 oktober 2016

Economische oorlog EU vs VS: Azië is lachende derde

Na de recentste sancties aan bedrijven tussen Europa en de Verenigde staten groeit er een toenemende bezorgdheid omtrent de Trans-Atlantische verhoudingen. Economisch gezien worden zelfs woorden als een economische oorlog reeds gebruikt waarbij beide continenten zich niet onbetuigd laten.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 2 oktober 2016

Brexit begint in april of mei

De Britse premier Theresa May maakt volgende lente – in april of mei – een formeel begin met de ‘Brexit’, die Groot-Brittannië uit de Europese Unie moet halen. Dat heeft ze gezegd in een interview met de BBC. Eind maart zal ze daarom eerst het befaamde artikel 50 inroepen. Dat artikel voorziet in een procedure om uit te treden uit de Europese Unie. May zal daarna een wetsvoorstel indien om de wetgeving  ongedaan te maken die Groot-Brittannië meer dan 40 jaar geleden in de EU bracht en die van het Verenigd Koninkrijk opnieuw ‘een soeverein en onafhankelijk land’ moet maken.

Als de wet wordt aangenomen worden de Europese wetten die nu door de Britten worden gehanteerd omgezet in Britse wetten. Het Britse parlement kan die wetten dan aanpassen of verwerpen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 2 oktober 2016

Deutsche Bank aangeklaagd in Italië

Deutsche bank is dit weekend officieel in staat van beschuldiging gesteld voor het derivatenschandaal bij het Italiaanse Banco Monte dei Paschi di Siena. Daarmee heeft het geplaagde financiële concern er weer een nieuwe kopzorg bij.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 2 oktober 2016

‘Deutsche Bank heeft zijn hand in elke snoepdoos’

De noodlijdende Deutsche Bank krijgt na het tumult van de voorbije week alweer nieuwe klappen te verwerken. Een Italiaanse rechtbank heeft het bedrijf, een werknemer en vijf voormalige bestuurders van de bank aangeklaagd voor het samen met de Italiaanse bank Banca Monte dei Paschi vervalsen van de boekhouding van deze laatste.