Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 5141 tot 5145
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Saoedi's en Russen overleggen over oliemarkt

Saoedi-Arabië en Rusland gaan een werkgroep opzetten om de ontwikkelingen op de oliemarkt te volgen. Verder gaan de twee landen samenwerken om de stabiliteit op de markt te waarborgen. Dat blijkt uit een gezamenlijke verklaring die vandaag naar buiten kwam op de G20-top in China.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Saudi-Arabië en Rusland willen samenwerken op de oliemarkt

Het overaanbod op de oliemarkt zorgt nu al maandenlang voor duizelingwekkende lage prijzen, de grootste olieproducenten weigerden om deze scheve situatie recht te trekken maar er schijnt nu eindelijk licht aan het einde van de tunnel want Saudi-Arabië en Rusland zijn bereid akkoord te gaan met een vermindering van de olieproductie.

Het ziet er naar uit dat de lange periode van aanhoudende lage olieprijzen iets forceert bij de grote olieproducten Saudi-Arabië en Rusland. Op maandag 5 september, tijdens de G-20 top te China, zochten beide landen toenadering tot elkaar om het euvel op de oliemarkt te bespreken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 5 september 2016

‘Geef Britten geen speciale deal bij Brexit: dan kun je EU beter opdoeken’

Econoom Paul de Grauwe is duidelijk over de strategie die de Europese Unie moet volgen bij de Brexit-onderhandelingen: geen speciale deal voor het Verenigd Koninkrijk.

Paul de Grauwe is hoogleraar aan de prestigieuze London School of Economics en heeft een duidelijke mening over wat de overblijvende landen van de Europese Unie moeten doen bij de onderhandelingen over de Brexit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Olieprijzen omhoog vanwege verwachte aankondiging Saoedische minister

(ABM FN-Dow Jones) Olie werd maandagochtend flink duurder vanwege het nieuws dat de Saoedische minister van Energie aan het eind van de ochtend een “belangrijke” aankondiging zal doen.

Rond elf uur noteerde de oktober-future voor een vat West Texas Intermediate aan de Nymex 3,5 procent hoger op 45,96 dollar en werd voor een vat Brent met levering november ruim 4,0 procent meer betaald op 48,73 dollar.

Vrijdag stegen de olieprijzen al nadat de Russische president Vladimir Poetin grote olieproducenten opriep om hun productie te beperken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Saudi-Arabië en Rusland overleggen over oliemarkt

Saudi-Arabië en Rusland gaan een werkgroep opzetten om de ontwikkelingen op de oliemarkt te volgen. Verder gaan de twee landen samenwerken om de stabiliteit op de markt te waarborgen. 

De twee belangrijke olieproducenten zijn van mening dat er momenteel instabiliteit is op de oliemarkt. De Russische president Vladimir Poetin had zondag een ontmoeting met de invloedrijke Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.

Salman liet na afloop weten dat stabiliteit op de oliemarkt onmogelijk is zonder Saudisch-Russische samenwerking. Vrijdag drong Poetin nog aan op een bevriezing van de olieproductie om zo de prijzen te stutten.