Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 5146 tot 5150
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2016

Belgen hadden nog nooit meer geld op zichtrekening

De zichtrekeningen van de Belgische gezinnen zijn in een jaar tijd met 9 miljard aangezwollen tot het recordniveau van bijna 75 miljard euro eind juni, leren cijfers van de Nationale Bank. Dat komt neer op ruim 5.300 euro per zichtrekening, of zowat een derde meer dan twee jaar geleden. Daarmee groeien de zichtrekeningen veel sneller dan de spaarrekeningen, schrijft De Tijd.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2016

Duitse bank introduceert negatieve rente (-0,4%) op grote spaartegoeden

Raiffeisenbank Gmund, een kleine coöperatieve bank in de Duitse deelstaat Beieren, gaat vanaf september als eerste Duitse bank een negatieve rentevergoeding van -0,4% heffen op spaartegoeden boven de 100.000 euro. Dat heeft bestuurslid Josef Paul bevestigd tegenover het persbureau Reuters.

In de praktijk betekent dit dat wie na september van dit jaar nog 200.000 euro op een spaarrekening heeft staan bij Gmund, daar in september 2017 nog 199.600 euro aan overhoudt. (Op de eerste 100.000 euro wordt namelijk geen negatieve rente gerekend). De rente correspondeert met wat de bank aan de ECB betaalt om daar ‘s nachts geld te stallen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2016

Deutsche Bank komt €19 miljard kapitaal tekort in Amerikaanse stresstest!

De meeste banken zijn weer met glans geslagen in de stresstests van de ECB. Niet moeilijk, de lat werd opzettelijk laag gelegd. Maar wat als we de criteria van de Fed zouden hanteren voor de Europese stresstest?

De stresstests die de centrale banken af en toe uitvoeren hebben maar één doel: het publiek geruststellen. Dat blijkt nog maar eens na de publicatie van de laatste resultaten.

Enkel de banken die reeds gewantrouwd werden door de markten kregen slechte punten: de Italiaanse banken die beleggers al maanden kopzorgen geven.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2016

100.000 ‘ééneurojobs’ in Duitsland

Door een nieuwe integratiewet in Duitsland mogen asielzoekers sinds vorig weekeinde werken voor een loon van 64 euro per maand. Als onderdeel van een integratiecursus moeten ze verplicht Duits leren. Wie zo’n cursus volgt kan het land niet worden uitgezet. De uitkering van 700 à 800 euro die de asielzoekers al ontvangen, mogen ze houden.  De jobs die de asielzoekers zullen moeten uitvoeren worden ‘ééneurojobs’ genoemd en zijn veelal gemeenschapsjobs, zoals het onderhouden van een park of helpen in een grootkeuken. Ze worden momenteel al uitgeoefend door langdurig werkzoekenden, tegen 1,05 euro per uur. De asielzoekers krijgen 0,80 eurocent per uur uitbetaald. Minder dan de langdurig werkzoekenden omdat de meeste jobs in asielcentra zullen worden uitgeoefend en er dus geen verplaatsingsonkosten zijn. Zijn die er wel dan kunnen die kosten ook worden geclaimd. In totaal wil de Duitse regering 100.000 van deze ‘ééneurojobs’ creëren.

De Duitse regering stelt dat niet de verloning het belangrijkste is, maar wel het gegeven dat de asielzoekers bezig zijn en zich nuttig maken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2016

Economen verwachten een renteverhoging in december

In juni, of neen, doe toch maar september… volgend jaar dan maar? De tweede renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank blijft maar opschuiven en niemand heeft enig idee wanneer het nu daadwerkelijk gaat gebeuren. Hoewel, de sterke banencijfers van juli doen economen een beetje zweven want de meerderheid van hen verwacht een renteverhoging in december.

Er is al zoveel over gespeculeerd geweest en telkens opnieuw zaten de economen en analisten er volledig langs. Wanneer komt nu eindelijk die tweede beloofde renteverhoging van de Federal Reserve? Reuters en The Wall Street Journal denken dat ze er deze keer pal op zitten.

Volgens een rondvraag van Reuters bij verschillende marktkenners, zal de Federal Reserve naar alle waarschijnlijk een renteverhoging doorvoeren in december na de presidentsverkiezingen tussen Donald Trump en Hillary Clinton op 8 november.