Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 5146 tot 5150
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 5 september 2016

'Verenigd Koninkrijk wil kampioen vrijhandel worden'

Het Verenigd Koninkrijk wil in de nasleep van het Brexit-referendum wereldkampioen worden in de vrijhandel. Dat heeft de Britse premier Theresa May gezegd op de G20-top in het Chinese Hangzhou.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Een Westerse kijk op de Russische Ostpolitik

We hebben het vaak gehad over de Europese Ostpolitik: de houding van Brussel en Washington ten aanzien van de Oost-Europese landen en de Slavische landen van de voormalige Sovjet-Unie, zoals Georgië en de Kaukasusrepublieken.

Laten we het nu eens hebben over de Russische Ostpolitik. Sinds de economische sancties tegen Rusland is die Ostpolitik in een stroomversnelling gekomen.

Zo is er schot gekomen in de ontwikkeling van het Russische Verre Oosten. In een ambitieuze poging om middels het gratis weggeven van landbouwgrond de regio te ontwikkelen, heeft Rusland de aandacht van China getrokken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Koopt de ECB zijn eigen obligaties?

Volgens economen bij Jefferies koopt de Europese Centrale Bank zijn eigen obligaties. Na 18 maanden QE ziet het er naar uit dat het aantal beschikbare obligaties begint op te drogen. Maar de ECB zou geen centrale bank zijn als ze daar geen oplossing voor hebben.

Het opkoopprogramma van overheidsobligaties loopt niet rechtstreeks via de ECB. In de praktijk kopen de nationale centrale banken overheidsobligaties volgens de regels van de ECB. Maar in sommige landen wordt het aantal beschikbare obligaties schaars.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Saoedi-Arabie en Rusland gaan samenwerken aan stabiliseren oliemarkt – media

De twee landen hebben een intentieverklaring ondertekend en gaan een werkgroep opzetten die de oliemarkt in de gaten moet houden en aanbevelingen zal doen om prijsstabiliteit te creëren. De Russische minister van energie, Alexander Novak, sprak van een historisch moment, terwijl zijn ambtsgenoot Khalid al-Falih de hoop uitsprak dat andere olieproducenten ook hun bijdrage zullen leveren aan het bereiken van stabiliteit binnen de oliemarkt.

Bron: Finanzen.nl
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Als de geschiedenis zich herhaalt, gaat de goudprijs met duizenden dollars stijgen

De grafiek waar iedere goudhandelaar het nu over heeft, schetst een perspectief voor een flinke stijging van de goudprijs.

Natuurlijk, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Maar goudhandelaren worden begrijpelijk enthousiast over een interessante grafiek van onderzoeksbureau Casey Research waarin de huidige goudrally wordt afgezet tegen die uit het verleden.

[...]