Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 5166 tot 5170
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 5 september 2016

War on cash: Langetermijnplanning voor meer staatscontrole

Het elimineren van cash is bijzonder gevaarlijk. Reeds jaren waarschuw ik dat we nooit meer zullen terugkeren naar een goudstandaard – we zijn helemaal op weg naar elektronisch geld. Op dit punt wordt de regering een economische dictator die controle tracht te behouden over haar imploderende – corrupte – systeem. Ze zullen de ondergrondse economie samen met de drugshandel trachten uit te schakelen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Zwitsers dol op 1.000 franc biljet

Het biljet van 1.000 Zwitserse frank blijkt zeer populair, want zestig procent van de totale waarde van alle Zwitserse bankbiljetten is een exemplaar van 1.000 Zwitserse frank (CHF). Dat is veel meer dan in de Eurozone, waar ongeveer een derde deel van de totale waarde van al het briefgeld bestaat uit €500 biljetten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Papiergoud is geen goud

Afgelopen week dook er een verhaal op over Xetra-Gold, een beleggingsobject dat op de Duitse beurs verhandeld wordt en dat de mogelijkheid biedt tot fysieke uitlevering van goud. Deze belofte werd onlangs gebroken, toen een klant van Deutsche Bank erachter kwam dat hij zijn Xetra-Gold belegging niet kon omzetten in fysiek goud.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Tel uw rente maar uit

Hoeveel euro's aan intrest krijg je op een spaarrekening? Theoretisch is dit eenvoudig: een basisrente plus eventueel nog een getrouwheidspremie. De praktische berekening is echter iets moeilijker.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 september 2016

Woord aan de Europese Centrale Bank!

Komende week is het de beurt aan de Europese Centrale Bank om alle aandacht op te eisen. Donderdag 8 september komen ze met een rentebesluit gevolgd door een persconferentie.

Mario Draghi, de voorzitter van de ECB, heeft al heel wat uit de kast gehaald. De rentes staan op historische dieptes en er wordt heel wat geld in het economische systeem gepompt.

Er worden massaal leningen aan banken gedaan tegen gunstige voorwaarden opdat deze op hun beurt zouden lenen aan bedrijven (en gezinnen).