Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 5176 tot 5180
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 16 september 2016

Amerika wil 14 miljard dollar van Deutsche Bank voor verstrekken van rommelhypotheken

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft Deutsche Bank een schikkingsvoorstel van 14 miljard dollar (zo'n 12,5 miljard euro) gedaan, vanwege het verstrekken van foute hypotheken in het verleden. De bank gaat daar niet mee akkoord, zo heeft het laten weten.

"Deutsche Bank heeft niet de intentie te schikken in de buurt van het bedrag wat nu wordt genoemd", zo gaf vrijdag in een verklaring aan. Volgens het financiële concern beginnen de onderhandelingen nu en zal een potentiële schikking op een duidelijk lager bedrag uitkomen. Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal wordt het voorstel van 14 miljard dollar gezien als een openingsbod.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 16 september 2016

Zwitserse banken moeten gegevens spaarders toch doorgeven

De Zwitserse belastingdienst mag gegevens over Nederlandse spaarders die hun vermogen in Zwitserland parkeren toch doorspelen naar de Nederlandse overheid, zo oordeelde de rechter van de hoogste rechtbank in het Zwitserse Lausanne. De fiscus wilde informatie hebben over Nederlandse klanten van de Zwitserse bank UBS, maar eerder oordeelde een lagere rechter in Zwitserland nog dat een dergelijk verzoek zonder een duidelijke reden niet is toegestaan.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 16 september 2016

Deutsche Bank wil boete van $14 miljard niet betalen

Het aandeel van Deutsche Bank verloor vrijdagochtend 7% van haar waarde, nadat bekend werd dat de bank een boete van $14 miljard moet betalen aan het Amerikaanse ministerie van Justitie. De bank krijgt de boete voor het onjuist informeren van klanten over de risico’s van de gebundelde hypotheekleningen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 16 september 2016

"Wen er maar aan"

September is een gitzwarte maand voor de werkgelegenheid in ons land. En we kunnen maar beter wennen aan dit soort slecht nieuws, zeggen experts: "De wereld verandert steeds sneller, en bedrijven moeten mee."

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 16 september 2016

Bijna 80 procent van aardgas Groningse gasvelden verbruikt

Bijna 80 procent van de aardgasreserves in Groningen zijn verbruikt. In 2015 was er nog een reserve van 940 miljard kubieke meter.

Als in het huidige tempo de aardgas uit de bodem wordt gepompt, zijn de huidige reserves binnen zeventien jaar opgemaakt, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Netto stegen de aardgasreserves vorig jaar met 8 miljard kubieke meter, ondanks dat er voor 58 miljard kubieke meter uit de grond werd gepompt. Het CBS verklaart deze toename door een herberekening van de reserves.