Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 5176 tot 5180
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 14 augustus 2016

Denemarken volgende in rij op Verenigd Koninkrijk te waarschuwen

Na de Noorse waarschuwingen aan het Britse adres omtrent een mogelijke aansluiting bij de EFTA (European Free Trade Association) is Denemarken de volgende lidstaat welke het Verenigd Koninkrijk waarschuwt.

Voor het Verenigd Koninkrijk is Denemarken een bevriende natie waarvan het normaal enige steun van geniet. Denemarken waarschuwt nu echter dat het Verenigd Koninkrijk geen geschenken of toegevingen moet verwachten bij de onderhandelingen omtrent de Brexit. Een zoveelste teken dat deze onderhandelingen moeilijker zullen worden dan beloofd wordt door de Brexit-voorstanders.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 14 augustus 2016

Brexit in de koelkast, Frexit op komst?

Zoals verwacht hebben de Britse leiders de Brexit in de koelkast gestoken tot ten vroegste 2019. Wellicht in de hoop dat het daar een stille dood sterft.

Theresa May beloofde om het vermaledijde artikel 50 van het Europees Verdrag pas in 2017 te activeren. Tegen dan wil ze met een concreet stappenplan naar Brussel trekken om de Brexit te voltooien. Althans, dat beweert ze.

Het heeft er alle schijn van dat men op die manier tijd wil kopen om op een jaar tijd voldoende Brexit-stemmers uit te roken en zo het democratisch draagvlak voor een Brexit te verkleinen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 augustus 2016

‘Brexit komt pas in 2019’

Het Britse vertrek uit de Europese Unie, de zogeheten Brexit, komt mogelijk een jaar later dan verwacht. Dat hebben kabinetsleden volgens de krant The Times gezegd tegen hoge figuren in de financiële wereld in Londen.

De Britse premier Theresa May zou in januari het Europese artikel 50 in werking stellen, waarmee twee jaar van onderhandelingen van start zouden gaan. Omdat haar nieuwe ministeries voor de brexit en internationale handel dan nog niet klaar zouden zijn, ziet ze zich mogelijk gedwongen tot uitstel. Daarnaast zouden ook de verkiezingen in Duitsland en Frankrijk ervoor zorgen dat de brexitgesprekken op de lange baan worden geschoven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 14 augustus 2016

De internationale handel neemt af!

De meeste kapitalisten zijn aanhanger van het marktidee van ‘vrije handel’. De overheid zou zich zo min mogelijk met de economische orde moeten bemoeien, zodat het marktmechanisme de overhand krijgt. Een recente grafiek afkomstig van HSBC Bank laat echter zien dat de internationale handel aan het afnemen is.

Op dit moment leven we in een politieke en economische onzekere tijd. We hebben te maken met een Brexit, terroristische aanslagen, gevaarlijke spelletjes van de centrale banken en de Amerikaanse machtsstrijd tussen Clinton en Trump. Al deze elementen weten er voor te zorgen dat steeds minder mensen enthousiast raken over het idee van de ‘vrije handel’.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 14 augustus 2016

Britse overheid compenseert Europese subsidies

De Britse overheid gaat de subsidie die boeren, universiteiten en lokale regio’s vanuit Brussel krijgen zelf op zich nemen.  

Dit meldt de Britse minister van Financiën, Philip Hammond, zaterdag. Het gaat om een bedrag van 4,5 miljard pond (5,2 miljard euro) die de organisaties nu krijgen.

Projecten die voor de financiële update in de herfst subsidie aanvragen, krijgen dat bedrag ook als het land uit de EU stapt.