Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 5181 tot 5185
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 3 september 2016

Volgende financiële crisis gebaseerd op enorme schuldenberg Westen

Terwijl de vorige financiële crisis reeds enige jaren geleden uitbrak is de volgende reeds op komst. De voorzitter van het belangrijkste Chinese ratingbureau Dagong wil deze echter nog proberen te vermijden. Dit door onafhankelijke ratings te geven en meer transparantie te brengen in de financiële wereld.

Guan Jianzhong is voorzitter van het in het Westen minder bekend Chinese ratingkantoor Dagong. Waar in de Westerse wereld in zeer grote mate wordt bepaald door drie Angelsaksische ratingkantoren (Standard & Poor’s, Moody’s en Fitch) is er in China nog een grote concurrent aanwezig namelijk Dagong.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 3 september 2016

Volgt er nieuwe fusiegolf in Europese bankensector?

De aanhoudende problemen in de financiële sector in Europa zal de banken tot nieuwe fusies dwingen. Enkel op deze manier zullen de boeken op orde komen en kan de concurrentie op een gelijk niveau aangegaan worden op wereldvlak.

De recente problemen bij Deutsche Bank brachten tezelfdertijd opnieuw de mogelijke fusie mee om samen te smelten met Commerzbank. Niet enkel bij deze grootmachten worden er echter fusiegeruchten waargenomen in de Europese bankensector.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 3 september 2016

Turkije bouwt 3,6 meter hoge muur aan grens met Syrië

Het Turkse leger is begonnen met een bouw van een betonnen muur aan de grens met Syrië. Dat meldt het Turkse persagentschap Anadolu. Turkije en Syrië delen een 900 kilometer lange grens. De muur wordt 3,6 meter hoog en zal bovenaan ook van prikkeldraad worden voorzien. Verder komen er wachttorens van waaruit onregelmatigheden zullen kunnen worden gespot.

‘De veiligheid van de Turkse grenzen is zeer belangrijk geworden vanwege de aanwezigheid van de [Koerdische] PYD/PKK en de Islamitische Staat. De veiligheid van onze grens met Syrië versterken is niet enkel voor ons land, maar ook voor de wereld belangrijk geworden,’ aldus Abdullah Ciftci, de districtsgouverneur van Suruc in de provincie Sanliurfa, die aan Syrië grenst.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 3 september 2016

Alweer blijkt dat enkel fysiek goud in eigen beheer vermogen beschermt

De zoveelste goud-ETF dat voor 100 procent gedekt zou zijn door fysiek goud kan niet aan haar verplichtingen voldoen. De stille run op kluizen is enorm. Lage rentes die onder nul dreigen te vallen, de vrees voor hoge inflatie drukken spaarders en vermogenden steeds meer in de hoek van fysiek goud.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 3 september 2016

Deze grafiek toont het potentieel van goud

Goud zit nog maar in het begin van de nieuwe Bull Market

De goudprijs heeft sinds haar dieptepunt van $ 1.045 per ounce een herstelbeweging ingezet die ten einde kwam bij een stijging van meer dan 30%. Ondanks dat we de afgelopen weken te maken hebben gehad met een consolidatie binnen de goudsector, heeft de herstelbeweging van de afgelopen maanden weten te zorgen voor een nieuwe Bull Market.

De meeste beleggers onder ons weten dat het enorm lastig is om op het juiste moment de bodem of de top te voorspellen. De vraag is hoe we met de nieuwe Bull Market bij goud moeten omgaan. Is dit slechts een herstelbeweging, of is hier sprake van een trenddraai?