Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 5186 tot 5190
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 3 september 2016

Alweer blijkt dat enkel fysiek goud in eigen beheer vermogen beschermt

De zoveelste goud-ETF dat voor 100 procent gedekt zou zijn door fysiek goud kan niet aan haar verplichtingen voldoen. De stille run op kluizen is enorm. Lage rentes die onder nul dreigen te vallen, de vrees voor hoge inflatie drukken spaarders en vermogenden steeds meer in de hoek van fysiek goud.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 3 september 2016

Deze grafiek toont het potentieel van goud

Goud zit nog maar in het begin van de nieuwe Bull Market

De goudprijs heeft sinds haar dieptepunt van $ 1.045 per ounce een herstelbeweging ingezet die ten einde kwam bij een stijging van meer dan 30%. Ondanks dat we de afgelopen weken te maken hebben gehad met een consolidatie binnen de goudsector, heeft de herstelbeweging van de afgelopen maanden weten te zorgen voor een nieuwe Bull Market.

De meeste beleggers onder ons weten dat het enorm lastig is om op het juiste moment de bodem of de top te voorspellen. De vraag is hoe we met de nieuwe Bull Market bij goud moeten omgaan. Is dit slechts een herstelbeweging, of is hier sprake van een trenddraai?

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 3 september 2016

Deze digitale munt explodeert in waarde door steun van schimmige drugssite

Bitcoin? Ethereum? Nee, er is een nieuwe digitale munt die de show steelt. Eentje die net de steun heeft gekregen van een bekend drugsforum. De naam is Monero.

De site AlphaBay is een schimmige versie van Marktplaats, waar louche internetgebruikers drugs, wapens en gestolen identiteiten kunnen kopen.

Sinds vorige week accepteert AlphaBay betalingen in Monero, maakte het bedrijf bekend op internetforum Reddit. “We hebben besloten Monero toe te voegen aan onze marktplaats door de vraag vanuit onze gemeenschap”, aldus het bedrijf. “We verwachten dat dit een piek in de prijs zal veroorzaken.” En dat bleek correct. De prijs van Monero schoot omhoog naar 10 dollar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 3 september 2016

Hou je van goud, dan hou je van Trump

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump lijkt de taal te spreken van de grootste goudfanaten.

Een overwinning van Trump zou goed kunnen uitpakken voor goud. Dat schrijft Stephanie Yang op Money Beat, een blog van The Wall Street Journal.

De controversiële presidentskandidaat zorgt volgens Yang voor speculatie op een verdere stijging van de goudprijs aangezien het vooruitzicht van Trump als nieuwe Amerikaanse president bijdraagt aan de onzekerheid over het wereldwijde economische plaatje. Maar los daarvan valt Trump ook in de smaak bij enkele grote goudinvesteerders omdat hij hun taal spreekt.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 3 september 2016

Venezolaanse president Maduro zal Erdogan op een koorknaap doen lijken

In de Venezolaanse hoofdstad Caracas zijn donderdag honderdduizenden mensen (volgens de organisatoren een miljoen) op straat gekomen om  de organisatie van een referendum af te dwingen dat de afzetting van president Nicolas Maduro mogelijk moet maken.

De manifestanten gaven gevolg aan een oproep van de Tafel van Democratische Eenheid, een coalitie van tegenstanders van de president, die verschillende politieke families verenigt, van extreem-links tot rechts.