Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 5191 tot 5195
Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 3 september 2016

Barrick Gold krijgt verhoging kredietwaardigheid van S&P

Standard & Poor's heeft de kredietwaartdigheid van Barrick Gold verhhogd. Het aandeel staat inmiddels.....

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 3 september 2016

Barrick Gold krijgt verhoging kredietwaardigheid van S&P

Standard & Poor's heeft de kredietwaardigheid van Barrick Gold verhoogd. Het aandeel staat inmiddels.....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

Deze landen hebben het meeste last van de lage olieprijs

De prijs van een vat olie is de afgelopen twee jaar flink gedaald en steeds meer landen beginnen hier de nare gevolgen van te merken. Voornamelijk de olielanden, die voor een groot gedeelte afhankelijk zijn van de olie-export, worden hard geraakt.

Visual Capitalist heeft een onderzoek gedaan naar de kostprijzen van een vat olie waar verschillen landen in de wereld mee te maken hebben. Op de bovenstaande afbeelding kunnen we zien dat Venezuela te maken heeft met een redelijk gunstige kostprijs van $ 32,50 per vat, maar ondanks dit heeft het land te maken met grote economische problemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

Wat staat er juist in de prospectus van een goud-ETF?

Onrustwekkend nieuws bereikte de wereld van de goudbeleggers gisteren. Een goud-ETF die 100% gedekt zou zijn door fysiek goud weigerde uitbetaling aan enkele beleggers. Wie de prospectus las zal niet verrast zijn.

We doen het allemaal: contracten tekenen zonder alles te lezen en ook beleggen in financiële producten zonder de prospectus door te nemen. Maar het lezen van zo’n prospectus kan je van heel wat onaangename gevolgen besparen!

De Xetra-gold ETF, die beleggers blijkbaar problemen oplevert, stelt heel duidelijk dat beleggers hun aandeel kunnen omwisselen in fysiek goud.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

Amsterdamse aandelenbeurs klimt naar hoogste slotstand dit jaar

De Amsterdamse aandelenbeurs AEX is vrijdag op de hoogste slotstand van 2016 geëindigd. De beursgraadmeter stond na de handel 2,1 procent hoger op 463,60 punten.

Beleggers reageerden op tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die ervoor kunnen zorgen dat de volgende renteverhoging in de Verenigde Staten voorlopig nog even wordt uitgesteld.