Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 5191 tot 5195
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Belgische tienjaarsrente even onder 0,1 procent

De rente op Belgische staatsobligaties op tien jaar is deze middag tweemaal even onder de kaap van 0,1 procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het financiële persbureau Bloomberg en wordt ook bevestigd door Jean Deboutte van het Agentschap van de Schuld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Noorwegen wil geen Britten in Europese Vrijhandelszone

Voor wie EFTA nog niet zou kennen: Het gaat hier om de ‘European Free Trade Association’. Een economisch samenwerkingsverband tussen Noorwegen, Ijsland, Zwitserland en Liechtenstein.

De EFTA krijgt, naar alle waarschijnlijkheid, binnenkort een brief ingestuurd vanuit Londen waarin het Verenigd Koninkrijk zich aanmeldt als kandidaat-lidstaat.

In tijden waarin de Europese Unie op steeds meer terreinen op instorten staat, wordt de EFTA populair. De vrijhandelsassociatie brengt Europese samenwerking terug tot de kern: een vrijhandelszone.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Hoe een zonnestorm in 1967 bijna een atoomoorlog ontketende

Door een zonnestorm is in 1967 bijna oorlog uitgebroken tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. Amerikaanse radarsystemen haperden en de Verenigde Staten verdachten de Russen van sabotage.

Bommenwerpers stonden klaar om op te stijgen, maar een paar wetenschappers wisten het leger te overtuigen dat het een natuurverschijnsel was. Daardoor bleef de vrede bewaard.

De wetenschappers werkten destijds voor het Amerikaanse leger. Ze doen hun verhaal in het wetenschapsblad Space Weather. Hun werkgebied, de zon, was toen nog een vrijwel onontgonnen terrein.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Britse Centrale Bank begint overheidsobligaties op te kopen

De Britse Centrale Bank heeft woensdag aangekondigd dat ze overheidsobligaties zal gaan inslaan. Zodoende slaat de BoE dezelfde foute weg in als Mario Draghi van de Europese Centrale Bank.

De Bank of England maakt zich de laatste weken gevoelig zorgen over de negatieve gevolgen die een Brexit kan hebben.

In realiteit is hiervan nog maar weinig te merken. De economische (kwartaal)groei in het Verenigd Koninkrijk is bij de hoogste van heel de Europese Unie. Toch voorspellen ze bij de BoE donder en bliksem. Uit voorzorg gaat de bank nu in actie komen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

“We krijgen er toch veel voor terug” en andere onzin over belastingen

Gisteren verscheen in dagblad De Tijd een eigenaardig opiniestuk. Een advocaat, moraaltheologe, politiek filosoof en directeur van Welzijnszorg, kropen samen in de pen om de blijde boodschap te verkondigen.

Volgens het viertal moeten we niet klagen over de moordende belastingdruk. Want “we krijgen er ook veel voor terug”.

Het is een vaak gehoord riedeltje. Alleen schort er heel wat aan de argumentatie die bij dat zinnetje hoort. We citeren uit het opiniestuk een paragraaf: