Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 5206 tot 5210
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

Waarom de trotse bankensector in Zwitserland al jaren achtereen krimpt

Zwitserse banken ontsloegen in de eerste helft van dit jaar ruim 4 procent van hun werknemers wegens slinkende marges.

Is het gedaan met de Zwitserse bankenbusiness? Voorlopig niet, maar dat is vooral te danken aan de enorme omvang die de sector heeft in het land. Wereldwijd beheren Zwitserse banken 25 procent van het vermogen. In eigen land is de bankensector goed voor 6 procent van de economie.

Maar krimpen doet de branche wel, volgens bijna alle parameters. In de eerste helft van dit jaar schrapten de banken 3.454 banen, meldt Bloomberg op basis van de Zwitserse bankenunie SBA. Dat komt neer op 4,1 procent van het totaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

Contractbreuk Deutsche Bank, weigert fysieke levering van goud

Ik heb de voorbije weken meerdere artikels gepubliceerd over de gevaren van ETF’s en dat enkel fysiek goud je échte bescherming kan bieden.

Discussie alom natuurlijk. Want beleggers zijn lui en zo’n ETF is lekker makkelijk. Waarom het dan verder gaan zoeken? Ik sta ervan te kijken hoe makkelijk sommigen nog in de praatjes van banken vallen.

Gisteren kreeg je alvast een voorproefje van hetgeen je straks te wachten staat. Deutsche Bank, de financiële instelling achter de Xetra Gold ETF, weigerde immers om aan de verplichtingen te doen. De instelling maakt zich sterk dat de ETF voor de volle pot gedekt is door fysiek goud en dat deelbewijzen op ieder moment geruild kunnen worden voor het echte spul.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

"Caterpillar Gosselies sluit: 2.000 jobs verdwijnen"

De Belgische vestiging van Caterpillar in Gosselies, bij Charleroi, gaat dicht. Dat is vanmorgen bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad, zo vernamen de VRT en Belga van verschillende bronnen. In de vestiging werken nu nog meer dan tweeduizend mensen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

IMF pessimistisch: ‘Als je dieper kijkt, krijgen wij geen beste signalen’

De groeivooruitzichten voor de wereldeconomie zijn er de laatste tijd niet beter op geworden. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal zijn ramingen voor dit jaar waarschijnlijk verder neerwaarts moeten bijstellen.

Dat zegt directeur Christine Lagarde donderdag in een vraaggesprek met persbureau Reuters.

Met name de zwakkere wereldhandel is een punt van zorg, zei Lagarde. Zij riep de leiders van de twintig belangrijkste industrielanden (de G20) op meer te doen om de vraag te stimuleren. Ook moeten zij meer werk maken van de bestrijding van economische ongelijkheid.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 2 september 2016

Is deflatie wel zo noodlottig voor onze economie?

De leerboeken economie schrijven voor, dat in geval van een lange periode van dalende prijzen – de definitie van deflatie – de economie dreigt te ontsporen. Bedrijven en consumenten houden de hand op de knip in afwachting van nog lagere prijzen voor goederen en diensten. Maar in Spanje lijkt de theorie niet op te gaan...