Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 5206 tot 5210
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

'Britse centrale bank moet rente waarschijnlijk opnieuw verlagen'

De Britse centrale bank Bank of England (BoE) moet de rente waarschijnlijk nog eens verlagen als de Britse economie verder verslechtert.

Dat schrijft Ian McCafferty, extern lid van het beleidscomité van de BoE, dinsdag in een opiniestuk in The Times.

Onlangs verlaagde de centrale bank het renteniveau van 0,5 procent naar 0,25 procent. Dit was de eerste renteverlaging sinds 2009. Ook kondigde de BoE aan voor nog eens voor 60 miljard pond (71 miljard euro) aan staatsleningen op te kopen. 

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

Huurprijs kantoren Londense City maakt grootste duik in 7 jaar

De huurprijs voor kantoren is in de maand juli in het financiële district City of Londen in de nasleep van het Brexit-referendum met 6,1% gedaald. Het gaat om de grootste daling in zeven jaar tijd. Dat meldt persbureau Bloomberg. Volgens makelaar CBRE Group, die specialiseert in commercieel vastgoed, zijn investeerders zenuwachtig.

Ze verwachten meer leegstand en verder dalende huurprijzen, nu bedrijven investeringen en expansie uitstellen of personeel naar het continent verhuizen.

Verdere leegstand lijkt ook onvermijdelijk omdat een reeks projecten die voor de stemming werden opgestart in de volgende maanden zullen worden opgeleverd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

Olieprijzen hoger?

De olieprijs zit al een aanzienlijke periode op een laag niveau. Een combinatie van zowel overproductie als relatief lage consumptie is hiervan de oorzaak.

Bepaalde landen, zoals Saoedi-Arabië en Iran, hebben lak aan de afspraken die binnen de groep van olieproducerende landen worden vastgelegd.

De OPEC roept al een jaar op om de (over)productie terug te schroeven, opdat de prijzen zouden kunnen opveren. De Saoedi’s voelen daar echter heel weinig voor.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

Goud is het perfect alternatief in deze globale economische storm

Goud is het perfecte alternatief in een wereld waar een economische storm woedt. Beleggers nemen steeds meer risico terwijl er steeds minder rendement te rapen valt. In deze omgeving zal goud dienen als bescherming, aldus het World Gold Council.

De lage kwaliteit van obligaties en de overwaardering van de aandelenmarkt zal ervoor zorgen dat beleggers steeds meer in de richting van goud kijken. Dat zien we ook aan de goud-ETF’s die tot 31 juli 630 ton goud toevoegden aan hun reserves.

Vorige week was er het bericht dat er weinig interesse was van beleggers om een nieuwe uitgifte van de 10-jarige Japanse overheidsobligatie te kopen. Dit is volgens sommige het signaal dat beleggers hun geloof in de centrale banken verliezen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

Gehacked

Dit bericht loopt net binnen: “Computerstoring houdt momenteel wereldwijd duizenden Delta-vliegtuigen aan de grond”