Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 5216 tot 5220
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Millennials kunnen de redding van de Amerikaanse economie zijn

De meeste Westerse economieën hebben te maken met het probleem van vergrijzing. De werkende bevolking moet een steeds groter deel van de gezondheidskosten op zich nemen en deze ontwikkeling kan een belemmering zijn voor de economische groei. Volgens hedgefonds Caerus Investors kunnen de millennials de redding zijn voor de groei van de Amerikaanse economie.

Op de bovenstaande grafiek kunnen we zien dat de grootste groep binnen de millennials bestaat uit 25-jarigen. Volgens Caerus is dit een enorm positief teken, want de groep tussen de 25 en 35 jaar ziet gemiddeld gezien haar huishoudbestedingen toenemen met 50%. En juist die groep lijkt de komende jaren extra groot te zijn.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Duitse topeconoom pleit voor nationalisering Deutsche Bank

De Deutsche Bank balanceert op de rand van een crisis. Alleen een nationalisering kan de instelling beschermen tegen toekomstige schokken.

Dat zegt de Duitse econoom Martin Hellwig, directeur van het Max Planck Institute for Research on Collective Goods, in een reactie op een stresstest die recent bij een groot aantal Europese banken is uitgevoerd. Daarbij is volgens Hellwig duidelijk gebleken dat de instelling bij een nieuwe financiële crisis ernstig in problemen zou komen.

“Weliswaar zou een nieuwe crisis niet leiden tot een instorting van de bank, die cruciaal is voor de Duitse economie, maar wel zou met zware financiële gevolgen rekening gehouden dienen te worden,” zegt de econoom. “Om aan een lange en ernstige crisis weerstand te bieden, beschikt Deutsche Bank over onvoldoende geld.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Hoe ziet een miljardair eruit? Zo dus

Een tiencijferige bankrekening gaat verder dan champagne en kaviaar. Je dient namelijk ook nog een beetje te kunnen skiën.

In 2015 waren er wereldwijd 2.473 miljardairs. Verrassend genoeg komen de meesten uit Europa, gevolgd door Azië en de Verenigde Staten. Los van het feit dat ze schathemeltje rijk zijn, hebben ze een aantal interessante overeenkomsten:

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Constant op vakantie? In deze jobs kan het

Heerlijk, die zomermaanden op het werk: het is niet te druk, jij en je collega's vertrekken net op verlof of komen goedgemutst terug. Jammer dat de grijze sleur niet veel later alweer keihard toe kan slaan. Misschien moet je toch eens solliciteren voor een job waarin het permanent vakantie lijkt?

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

11 manieren om je voor te doen als een miljonair, zelfs wanneer je er geen bent

Next1 of 11

Wie het wil maken in de zakenwereld zal zich onvermijdelijk moeten doen opmerken door mensen die al een pak verder staan dan zij zelf. Financiers, eigenaars van bedrijven, beslissingsnemers. Dat zullen vaak mensen zijn die hun zaakjes financieel al voor elkaar hebben. Wie effectief wil netwerken met rijke mensen, moet zich gedragen als iemand die tot het selecte miljonairsclubje behoort. Tien tips uit het boek ‘The Millionaire’s Handbook: How to Look and Act like a Millionaire, Even if You’re Not’.