Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 5221 tot 5225
Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

China koopt 5,3 ton goud in juli

De Centrale Bak van China heeft in juli 5,3 ton goud opgekocht. Inmiddels zijn de goudreserves gestegen naar.....

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

Hoofdsteden zijn de motor van de economie. In één EU-land niet…

In nagenoeg elk Europees land vormt de hoofdstad een belangrijke pijler van de nationale economie, maar de Duitse metropool Berlijn vormt daarop een uitzondering.

Dat blijkt uit een rapport van het Institut der Deutschen Wirtschaft Köln, dat de invloed van de hoofdsteden op het gemiddelde inkomen van de nationale bevolking berekende.

Daarbij werd vastgesteld dat in alle Europese landen de bevolking gevoelig armer zou zijn zonder de economie van zijn hoofdstad. In Duitsland daarentegen blijkt Berlijn te wegen op de rijkdom van de burger. Dat is volgens de onderzoekers een erfenis van de Koude Oorlog.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

De verstandige plannen van Trump

Trump hield gisteren zijn economische speech, waar hij volgens macro-econoom Kees de Kort verstandige plannen voorstelde: 'Het versimpelen van het belastingstelsel en verminderen van de regelgeving zijn allemaal goede ideeën.'

'Maar het nakomen van de beloftes wordt heel moeilijk. Het parlement moet ermee akkoord gaan, maar er zijn ook allerlei belangenbehartigers die zich ermee zullen gaan bemoeien.' zegt De Kort.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

Groen licht voor Turkish Stream?

De aanleg van de Turkish Stream, een gasleiding van Rusland naar Turkije, liep eind vorig jaar vertraging op door het incident met het neerschieten van een Russische gevechtsvliegtuig door het Turkse leger. Maar sinds Erdogan in juni zijn excuses aanbood lijkt er weer vaart te komen in het project.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

Is goud geen veilige haven?

Goud is geen goede bescherming tegen inflatie en is door de grote prijsschommeling geen veilige haven, zo concluderen Robert Barro en Sanjay Misra van de universiteit van Harvard in een nieuw onderzoek. Daar valt het een en ander op aan te merken.