Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 5226 tot 5230
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Dit recessiesignaal gaat maar niet weg…

Dit recessiesignaal is er nog steeds!

De afgelopen maanden is er al veelvuldig gesproken over de ‘winstrecessie’ waar de Amerikaanse bedrijven in terecht zijn gekomen. Met name de dure dollar heeft er voor weten te zorgen dat de winsten bij de meeste Amerikaanse bedrijven zijn teruggelopen. Maar, ook de gestegen arbeidslonen spelen een belangrijke rol in dit verhaal.

Deutsche Bank econoom Joe LaVorgna merkt op dat maar weinig beleggers beseffen dat we nog steeds met deze winstrecessie te maken hebben. De beursstijgingen van de afgelopen maanden hebben er echter voor weten te zorgen dat de angst voor een winstrecessie naar de achtergrond is verschoven.

Bron: stopdebankiers.com
Geplaatst: dinsdag 13 september 2016

Amerikaanse tv-zender meldt overlijden Hillary Clinton

Hillary Clinton woonde eergisteren de herdenking van 9/11 bij in New York City. Donald Trump was er ook, samen met duizenden nabestaanden van slachtoffers van de ramp, een gebeurtenis die 15 jaar geleden plaatsgevonden heeft.

Wat Hillary Clinton betreft was het zondag een moeilijke dag. Ze struikelde en viel bijna toen ze probeerde – met hulp – in een gereedstaande auto te stappen. Ze werd letterlijk zoveel mogelijk rechtop gehouden en de auto in gesleept. De beweringen van Hillary’s campagneteam dat geruchten over haar slechte gezondheid een samenzwering is, lijken volkomen in tegenspraak met de realiteit. Maar hoe zit het dan met haar dubbelganger? En wat te denken van haar overlijdensbericht op een Amerikaanse tv-zender?

[... ...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 13 september 2016

Fed wilde rente verhogen terwijl middenklassers langzaam wegrotten

Aantal dakloze burgers in VS neemt nog altijd dagelijks zienderogen toe

Een van de verborgen fenomenen voortvloeiende uit de crisis die 8 jaar geleden was losgebarsten was het groeiend aantal daklozen. Steeds meer middenklassers moesten hun huis verlaten en gingen hun leven verder leiden in tentenkampen. De crisis werd uiteindelijk te lijf gegaan met miljarden en nog eens honderden miljarden dollars.

 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 september 2016

Deze laatste ontwikkelingen geven goud meer glans

Het plaatje voor goud ziet er voor de lange termijn werkelijk grandioos uit. Er ontwikkelen zich steeds meer factoren die uitwijzen dat goud een glorieuze toekomst te gemoed gaat. De aanleidende factoren zelf zijn helaas minder rooskleurig daar de toekomstige stijgende goudprijs gedreven wordt door verslechterende macro economische omstandigheden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 13 september 2016

Peeters bezorgd over nog meer herstructureringen in bank- en verzekeringssector

Minister van Economie en Werk Kris Peeters is bezorgd over nog meer herstructureringen in de bank- en verzekeringssector. Dat heeft hij vandaag gezegd na afloop van een onderhoud met de top van verzekeraar P&V. "Ik maak me zorgen", dixit Peeters, die in gesprek zal gaan met de sector.