Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 5226 tot 5230
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Nu is er inflatie. Is het weer niet goed.

Het is ook nooit goed. Al vier jaar tracht de Europese Centrale Bank ondertussen de inflatie aan te zwengelen – zonder succes overigens. Volgens de ECB moet het stijgende prijzenniveau schommelen “dicht bij, maar onder 2 procent”.

In België is die doelstelling ondertussen bereikt. Het is zowat het enige land in de eurozone waar de inflatie boven 1,5 procent uitkomt. Maar, nu wordt meteen weer aan de alarmbel getrokken.

Wat is het nu? Is inflatie nu goed of slecht nieuws? Wij bij Beurs.com zijn er doorgaans, op zijn zachtst gezegd, geen voorstander van. Ook de Federale Minister van Economie ziet vooral nadelen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Nobelprijswinnaar Economie stelt ‘flexibele euro’ voor om eurozone te redden

De Amerikaanse Nobelprijswinnaar Economie Joseph E. Stiglitz heeft in het magazine Vanity Fair in een voorpublicatie van zijn boek ‘The Euro: How a Common Currency Threatens the Future of Europe’ harde woorden voor de eenheidsmunt en de eurozone.

Hij noemt de euro een munt die van bij zijn geboorte tot mislukken gedoemd was. (‘In Europa worden nu ook mislukkingen als overwinningen voorgesteld: dat de Spaanse werkloosheid van 26% is gedaald tot 20% bijvoorbeeld, terwijl 1 op 2 jongeren zonder job zit,’ staat in de inleiding te lezen.)

Flexibele euro
Om de eurozone en vooral de zuiderse landen uit het moeras te halen, stelt Stiglitz de creatie van ‘een flexibele euro’ voor:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Erdogan op staatsbezoek in Moskou

De couppoging in Turkije heeft de internationale relaties flink door elkaar geschud, de verstandhouding tussen Erdogan en het Westen vertoont steeds meer breuken omdat Erdogan beweert dat Europa en de V.S. achter de staatsgreep zitten.. De Turkse president zoekt toenadering tot Rusland om de onderlinge relatie te herstellen en versterken.

Turkije en de bondgenoten Europa en de Verenigde Staten van Amerika lijken steeds meer vijanden te worden van elkaar na de mislukte staatsgreep vorige maand. Turkije verdenkt de EU en de V.S. ervan deel te hebben genomen aan de coup om Erdogan van de ‘troon’ te stoten.

Nu de Turkse president vrijwel geen goede bondgenoten meer heeft, zoekt hij een manier om de plooien met Rusland glad te strijken. Het aantal verzoeningspogingen, telefoontjes en brieven lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen. Kort na de mislukte staatsgreep kreeg hij een telefoontje van Vladimir Poetin om zijn steun te betuigen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2016

Negatieve rente: Grote bedreiging voor geld en economie

De centrale banken hebben een doorslaggevende rol gespeeld in het stabiliseren van de financiële crisis in 2008. Daarbij namen ze hun toevlucht tot onconventionele maatregelen. Een daarvan is de zogenaamde nulrentepolitiek, die geëvolueerd is naar een beleid van negatieve rente. Die strategie heeft echter bijzonder nefaste gevolgen voor het functioneren van het financieel-economisch systeem.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

China koopt 5,3 ton goud in juli

De Centrale Bak van China heeft in juli 5,3 ton goud opgekocht. Inmiddels zijn de goudreserves gestegen naar.....