Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 5231 tot 5235
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

Ook Amerikaanse centrale bank maakt zich klaar voor negatieve rentevoeten

Verschillende centrale banken over heel de wereld voeren al een beleid van negatieve rentevoeten op de kortetermijnrente. De Amerikaanse Federal Reserve is een van de weinige die nog ontbreekt. Maar daar kan snel verandering in komen, zo blijkt uit uitspraken van Stan Fischer, rechterhand van Janet Yellen.

Volgens Stan Fischer werkt het beleid van negatieve rentevoeten in andere landen wel. De Verenigde Staten kan dus ook overschakelen op dit extreem monetair beleid indien de omstandigheden zich daartoe verplichten.

Janet Yellen liet vorig jaar al eens uitschijnen dat NIRP wel degelijk een optie kan worden in de Verenigde Staten:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

5 bedrijven die hun dividend al meer dan 50 jaar op rij verhogen

Dividenden kunnen een zeer krachtig middel zijn om rijkdom op te bouwen op lange termijn. Niets is gegarandeerd in de beleggerswereld. Maar bedrijven die al tientallen jaren op rij hun dividend verhogen, komen dicht in de buurt.

Voor dividendbeleggers is het ergste dat er kan gebeuren dat het bedrijf het dividend verlaagt of schrapt. Maar bedrijven die er al decennia lang in slagen hun dividend jaar na jaar te verhogen, verlagen dit risico tot een minimum.

Oorlogen, inflatie, stagflatie, oliecrisissen, de dotcom-bubbel, de financiële crisis, tal van recessies, … onderstaande 5 bedrijven hebben het niet aan hun hart laten komen en trakteren de aandeelhouders al minstens 50 jaar op een dividendverhoging.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

‘VS en Noord-Korea onderhandelen vredesakkoord’

Er zijn dit jaar al een aantal geheime ontmoetingen geweest tussen vertegenwoordigers van de Verenigde Staten en Noord-Korea. Daarin zouden mogelijk aanwijzingen kunnen worden gevonden dat het Noord-Koreaanse regime bereid is tot een heropstart van de onderhandelingen rond zijn nucleaire programma.

Dat heeft Josh Rogin, redacteur van The Washington Post, gemeld. Sinds Kim Jong Un vijf jaar geleden het Noord-Koreaanse presidentschap van zijn vader erfde, is er tussen beide landen geen officiële dialoog meer geweest, maar achter de schermen werd volgens Rogin wel contact gehouden.

De ontmoetingen tussen de Amerikaanse en Noord-Koreaanse vertegenwoordigers zouden hebben plaats gehad op locaties zoals Berlijn, Peking of Singapore.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

Deze goudmijn betaalt zijn dividend niet in cash … maar in goud

De Australische mijnbouwer Resolute Mining biedt vanaf nu zijn aandeelhouders de mogelijkheid om hun dividend te innen in fysiek goud in plaats van cash geld. Volgens het bedrijf is dit uniek in de wereld.

Resolute Mining heeft 9 actieve goudmijnen in Australië en Afrika. Het betaalt momenteel een dividend uit met een rendement van 1,7% op jaarbasis. Aandeelhouders kunnen nu kiezen tussen een uitbetaling in cash of in fysiek goud.

Uiteraard hangen er voorwaarden aan vast om een uitbetaling te krijgen in fysiek goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

SWIFT voelt hete adem van de blockchain

Uit een brief die SWIFT, de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, naar banken heeft verstuurd blijkt dat er sinds juni weer banken gehackt zijn.

Het betaalplatform schrijft over meerdere hackaanvallen sinds de laatst gemelde aanval in juni en sommige van deze aanvallen zouden succesvol zijn geweest.

SWIFT wil banken met de brief waarschuwen dat ze hun beveiliging moeten updaten. Volgens Reuters waarschuwt SWIFT: