Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 5231 tot 5235
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 27 september 2016

Wat betekent een ‘president Trump’ voor de financiële markten?

Ook de internationale investeringswereld kijkt met toenemende spanning naar het verloop van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Dat schrijft het magazine Quartz. Vooral de economische plannen van de republikeinse kandidaat Donald Trump hebben de investeerders gealarmeerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 september 2016

5 tips voor een passief inkomen en waarom het zo belangrijk is

Rijk worden, een pensioen opbouwen, de financiële stress verminderen, … er zijn verschillende redenen waarom een passief inkomen een goed idee is. Het grote voordeel aan een passief inkomen is dat je er niet veel tijd en energie in moet steken, maar dat je wel geld verdient.

Een passief inkomen zal je meestal niet rijk maken, maar een extra stroom aan inkomsten kan wel een groot verschil maken. Een passief inkomen maakt alles veel gemakkelijker omdat je er in het begin geld en tijd in moet steken, maar daarna niet meer.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 27 september 2016

'Negenduizend ontslagen bij Commerzbank'

Commerzbank schrapt bij bezuinigingen negenduizend banen, meldt het Duitse Handelsblatt dinsdag op basis van ingewijden.

Vrijdag kwam naar buiten dat ruim vijfduizend banen bij de bank zouden verdwijnen, maar volgens de krant is er sprake van bijna het dubbele aantal. Daarmee zou 18 procent van het personeelsbestand verdwijnen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 27 september 2016

WTO verwacht scherpe afzwakking groei wereldhandel

De wereldhandel zal dit jaar veel minder sterk groeien dan eerder gedacht. Volgens de Wereldhandelsorganisatie (WTO) zwakt de groei af tot het traagste tempo sinds de financiële crisis van 2009.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 27 september 2016

'Banken minder winstgevend dan voor crisis'

De hoge rendementen waar banken voor de kredietcrisis mee voor de dag kwamen, komen waarschijnlijk niet meer terug. Dat komt doordat strengere regels banken veiliger hebben gemaakt.

''Bij minder risico past een lager rendement'', meldt De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag. Op streefpercentages van boven de 10 procent, die onder andere door ING en ABN Amro worden gebruikt, kan volgens de toezichthouder niet meer worden gerekend.