Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 5231 tot 5235
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 9 augustus 2016

Sterke cijfers uit VS, Bank of England overtreft verwachtingen

Tot het einde van de maand verwachten we dat de belangrijke valuta’s in een smalle bandbreedte zullen bewegen. Daarna zal de jaarlijkse Jackson Hole conferentie voor centrale banken op de voorgrond komen en verwachten we duidelijke communicatie van Fed-voorzitter Yellen over de volgende renteverhoging in de VS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 augustus 2016

21 bizarre feiten over goud

Wist je dat er goud in ons lichaam zit? Of dat een gouden munt van $20 ooit werd verkocht voor $7,6 miljoen? Er wordt meestal over goud gesproken als een van de belangrijkste grondstoffen ter wereld, maar het gele edelmetaal is veel meer dan dat.

Onderstaande lijst somt 21 bizarre feiten over goud op die je waarschijnlijk nog niet wist:

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 augustus 2016

Eerste buitenlandse trip Erdogan na coup maakte het Westen nerveus

Op zijn eerste buitenlandse reis na de mislukte staatsgreep in zijn land, gaat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan naar Rusland en niet naar een bondgenoot van de Navo. Dat leidt in het westen tot grote zenuwachtigheid. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld.

Terwijl de relatie tussen Rusland en Turkije de voorbij maanden gevoelig is verbeterd, loopt de spanning tussen Erdogan en westerse leiders verder op. Alexei Malashenko, analist bij het Moscow Carnegie Centre, benadrukt dat de wrijvingen tussen Turkije en de andere lidstaten van de Navo bijzonder voordelig kunnen zijn voor Rusland.

De relatie tussen Rusland en Turkije was de voorbije maanden nochtans bijzonder gespannen. Reden was een incident in november vorig jaar, toen Turkije een Russisch gevechtsvliegtuig had neergehaald. In juni volgde echter een eerste toenadering.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 augustus 2016

Poetin voorspelt opkomst Islamitische Staat in 1999

De opkomst van Islamitische Staat (IS) werd al in 1999 voorzien door de Russische president Poetin. In dit interview legde hij uit hoe terroristen, die in het buitenland getraind en bewapend werden, via Georgië Tsjetsjenië binnenvielen om aanslagen te plegen. De Russische president legt uit waarom hij zo hard wilde optreden om de terroristen geen ruimte te gunnen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 augustus 2016

OPEC: Olieprijs boven $100 was abnormaal

De olieprijs van meer dan $100 per vat voor de prijsdaling van 2014 was een ‘abnormale’ situatie die niet meer houdbaar was. Dat concludeert de nieuwe topman van de organisatie van olieproducerende- en exporterende landen (OPEC), Mohammed Barkindo. De olieprijs stond in 2014 nog boven de $100 per vat, maar die prijs bleek onhoudbaar toen Saudi-Arabië besloot de oliekraan wagenwijd open te zetten.