Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 5241 tot 5245
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

Bank of England neemt drastische brexitmaatregelen

De Bank of England heeft drastische maatregelen genomen om de economische gevolgen van een brexit te verzachten. Zo is de rente in Groot-Brittannië verlaagd naar het laagste niveau ooit en zijn er miljarden uitgetrokken om de economie te ondersteunen. Op de beurs zijn de stimuleringsmaatregelen goed ontvangen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

Hacks bij Bitcoin en Ethereum laten zien dat cryptomunten nog niet volwassen zijn

Het is weer eens hommeles in de wereld van de digitale valuta. Een hack bij een Bitcoin-handelsplatform en diefstal bij de opkomende cryptomunt Ethereum laten zien hoe volatiel elektronisch geld nog altijd is.

Ruim 16 procent daalde de Bitcoin dinsdagavond in waarde. Aan het einde van de middag was een Bitcoin nog meer dan 600 dollar waard, ’s avonds om tien uur was daar 518 dollar van over.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

Goud en Vastgoed is DE BELEGGING volgens Gross

Bill Gross heeft deze week aangegeven dat beleggers zich moeten richten op goud, vastgoed en.....

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

Dit kun je kopen van een gouden medaille in Rio

Ranomi Kromowidjojo, Dafne Schippers en Tom Dumoulin: het zijn enkele Nederlandse atleten die bij de Olympische Zomerspelen in Brazilië kans maken op een gouden medaille. Wat is zo’n plak eigenlijk waard?

Het winnen van een olympische plak is niet in geld uit te drukken. Vraag dat maar aan Maarten van der Weijden, de zwemmer die leukemie overwon en in 2008 olympisch kampioen werd op de 10 kilometer openwaterzwemmen.

Maar de intrinsieke waarde van de medaille die hij vijf dagen na de gouden race om zijn nek kreeg gehangen, is simpel uit te rekenen: tel op hoeveel het materiaal van de plak kost.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

BoE verlaagt rente, waarschuwt voor groeivertraging en meer werkloosheid

De ‘Brexit’-stem heeft de Britse economie dermate verzwakt dat de Mark Carney, voorzitter van de Bank of England (BoE) vreest voor een lange periode van afnemende economische groei, inflatie die boven de 2% zal uitkomen en meer werkloosheid.

Carney verkondigde een verlaging van de belangrijkste rentevoet aan tot 0,25% van 0,5%.

De Bank of England verlaagt haar groeiprojectie voor 2017 tot 0,8%, tegenover de eerder voorspelde 2,3%. Het gaat om de grootste verlaging sinds de bank in 1992 in haar jaarlijkse Inflation Report voorspellingen begon te doen.