Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 5251 tot 5255
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 5 augustus 2016

België krijgt 50.000 bankgegevens van mogelijke belastingontduikers

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft 19 andere Europese landen op de hoogte gebracht van een lijst van meer dan 150.000 bankgegevens die gelinkt kunnen worden aan belastingontduiking. De lijst bevat ook net geen 50.000 Belgische bankgegevens.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 augustus 2016

Amerikaans job rapport verrast economen

Het is altijd uitkijken naar de cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt vermits het een goede indicator is voor de sterkste economie ter wereld. Economen gingen uit van een jobcreatie van ongeveer 185.000 jobs in de maand juli maar dat cijfer verbleekt naast het effectieve extra aantal jobs. De Amerikaanse economie creëerde maar liefst 255.000 nieuwe jobs vorige maand.

De grootste economie ter wereld, die van de Verenigde Staten van Amerika, lijkt een versnelling hoger te schakelen. Vrijdag werd het job rapport gepubliceerd voor de maand juli, hieruit is duidelijk dat de jobcreatie in de V.S. beter presteert dan werd verwacht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 augustus 2016

De 7 beste films over geld en Wall Street

Pak de popcorn en zet je voor je tv voor een serie geweldige films over geld en Wall Street. ‘The Big Short’ kreeg bijvoorbeeld 5 Oscar nominaties dit jaar en trad zo in de voetsporen van andere films als “Wall Street’, “The Wolf of Wall Street” en “Margin Call”.

Dit zijn 7 van de beste films over geld en Wall Street, voor diegene die eens een weekendje willen relaxen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 5 augustus 2016

Droefsnoeten

Een verlaging van de rente naar 0,25 procent en drie stimuleringspakketten van totaal 200 miljard euro. De Bank of England (BoE) nam gisteren draconische maatregelen om de economische schade te repareren na de uitslag van het Brexit-referendum.

Maar het heeft allemaal geen zin, oordeelt economiecommentator Kees de Kort. ‘Wat een droefsnoeten. Het is echt ongelooflijk. Het gaat natuurlijk helemaal niets uitmaken. Alle centrale bankiers maken dezelfde fout.’

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 5 augustus 2016

Goudprijs stijgt door falend monetair beleid

De stijging van de goudprijs is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan het verlies van vertrouwen in het monetaire beleid van centrale banken en in staatsobligaties. Dat schrijft de World Gold Council in een nieuw rapport dat eerder deze week werd vrijgegeven. Door de extreem lage rente moeten beleggers meer risico's nemen om rendement te maken, risico's die ze proberen af te dekken door een groter gedeelte van hun vermogen in goud te bewaren.