EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 5251 tot 5255
Geplaatst op: vrijdag 21 oktober 2016

De gewone Chinees

Je zult in deze turbulente tijden een Chinese werknemer zijn. Dan zie je de economie om je heen - al dan niet kunstmatig - groeien als Chinese kool, terwijl je zelf nauwelijks meeprofiteert. De koopkracht van 'de gewone Chinees' groeide nauwelijks en dat is te merken aan de beperkte consumptie, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 21 oktober 2016

Ook Apple wil het einde van cash geld

De wereld moet zonder cash geld kunnen functioneren. Dat heeft Tim Cook, topman van het Amerikaanse technologieconcern Apple, tegenover de Japanse zakenkrant Nikkei gezegd.

Volgens Cook zou het platform Apple Pay de katalysator kunnen worden om de wereld aan te sporen over te schakelen naar digitale betalingen. “Wij geloven niet dat de consument voorstander is van cash geld,” zegt hij. “Apple wil dan ook graag een hefboom zijn om het gebruik van cash geld overbodig te helpen maken.”

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 21 oktober 2016

Begrotingstekort eurolanden slinkt verder

Het begrotingstekort van de eurolanden is vorig jaar verder afgenomen. Het tekort slonk naar 2,1 procent van het bruto binnenlandse product (bbp) van de eurozone.

In 2014 was het begrotingstekort nog 2,6 procent van het bbp en in het jaar daarvoor 3 procent, meldt statistiekbureau Eurostat vrijdag.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 21 oktober 2016

Bombardier schrapt nog eens 7.500 jobs

De Canadese vliegtuig- en treinconstructeur Bombardier gaat de komende twee jaar wereldwijd 7.500 jobs schrappen, of 10 procent van het totale personeelsbestand. Dat meldt het bedrijf in een statement.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 21 oktober 2016

Rusland haalt uit: nieuwe recordaankoop goud

Het is al langer bekend dat het een absolute topprioriteit van de Russische centrale bank is om massaal goud en Amerikaanse bonds op te kopen. Op die manier zet Moskou druk op de petrodollar. Best een geniale strategie.

Deze week raakte bekend dat de Russische centrale bank in 2016 alleen al (januari tot september) 125 ton goud heeft ingekocht. Daarmee klokken de Russische goudposities af op 1543 ton, de vijfde grootste goudreserves ter wereld, en de sterkst groeiende goudreserves ter wereld. Zelfs China, dat een veel grotere liquiditeitspositie heeft, kan de Russische goudkoopwoede niet evenaren.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs