Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 5256 tot 5260
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

Lithium kan in het najaar opnieuw omhoog schieten

Lithium is het best presterende metaal van 2016, nog voor goud en zilver. Het metaal komt onder de aandacht omdat het gebruikt wordt in de batterijen van elektrische voertuigen. Tesla brengt lithium vooral onder de aandacht met zijn gigafabriek. Maar er is veel meer dan Tesla alleen. Lithium mijnbouwers ruiken dus veel geld.

Het groeipotentieel van lithium is enorm. Met de opstart van de gigafabriek wil Tesla de productie van lithiumbatterijen verdubbelen. Dit zorgde al voor een forse stijging van de lithiumprijs. Wanneer slechts 5 mijnen 90% van de globale lithiumproductie controleren, begrijpt een slimme belegger onmiddellijk dat dit een bijzonder interessante markt is.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

Bank of England neemt drastische brexitmaatregelen

De Bank of England heeft drastische maatregelen genomen om de economische gevolgen van een brexit te verzachten. Zo is de rente in Groot-Brittannië verlaagd naar het laagste niveau ooit en zijn er miljarden uitgetrokken om de economie te ondersteunen. Op de beurs zijn de stimuleringsmaatregelen goed ontvangen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

Hacks bij Bitcoin en Ethereum laten zien dat cryptomunten nog niet volwassen zijn

Het is weer eens hommeles in de wereld van de digitale valuta. Een hack bij een Bitcoin-handelsplatform en diefstal bij de opkomende cryptomunt Ethereum laten zien hoe volatiel elektronisch geld nog altijd is.

Ruim 16 procent daalde de Bitcoin dinsdagavond in waarde. Aan het einde van de middag was een Bitcoin nog meer dan 600 dollar waard, ’s avonds om tien uur was daar 518 dollar van over.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

Goud en Vastgoed is DE BELEGGING volgens Gross

Bill Gross heeft deze week aangegeven dat beleggers zich moeten richten op goud, vastgoed en.....

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

Dit kun je kopen van een gouden medaille in Rio

Ranomi Kromowidjojo, Dafne Schippers en Tom Dumoulin: het zijn enkele Nederlandse atleten die bij de Olympische Zomerspelen in Brazilië kans maken op een gouden medaille. Wat is zo’n plak eigenlijk waard?

Het winnen van een olympische plak is niet in geld uit te drukken. Vraag dat maar aan Maarten van der Weijden, de zwemmer die leukemie overwon en in 2008 olympisch kampioen werd op de 10 kilometer openwaterzwemmen.

Maar de intrinsieke waarde van de medaille die hij vijf dagen na de gouden race om zijn nek kreeg gehangen, is simpel uit te rekenen: tel op hoeveel het materiaal van de plak kost.