Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 5261 tot 5265
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

Gezinnen hebben meer schulden dan ooit.

Schulden bouwen, op een berg van vroegere schulden. Dat is wat Belgen blijkbaar een goede handelswijze vinden. De huidige situatie doet de wenkbrauwen fronsen.

Nooit hadden gezinnen zoveel spaargeld als vandaag. En, nog nooit hadden gezinnen zoveel schulden als vandaag.

Het is opvallend hoezeer we op korte termijn blijven denken. “Koop vandaag, betaal morgen”, de ziekte van onze tijd. Kopen via consumentenkredieten, voor de aankoop van een wasmachine of auto, blijft populair.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

EC geeft Apple monsterboete van 13 miljard euro

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple moet aan Ierland 13 miljard euro illegaal verkregen fiscale gunsten terugbetalen. Dat heeft de Europese Commissie beslist.

Opgemerkt wordt dat Apple in Ierland dankzij een aantal gunstmaatregelen significant minder belastingen heeft moeten betalen dan andere bedrijven. Wanneer de kortingen in rekening worden gebracht, zou Apple in realiteit in Ierland slechts een bedrijfsbelasting van 1 procent hebben betaald.

Het onderzoek van de Europese Commissie naar de fiscale gunsten voor Apple in Ierland heeft drie jaar geduurd. Ierland en Apple zeggen niet akkoord te zijn met de beslissing van de Europese Commissie en hebben aangekondigd in beroep te gaan tegen de sanctie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

Bank maakt miljard winst. Bank verhoogt kosten voor klanten.

Door het beleid van de Europese Centrale Bank komen de rentes op bodemtarief terecht.

Banken moeten nu een ‘boete’ van 0,4 procent betalen om ‘over night’ hun geld te mogen stallen bij de ECB. Uiteraard, de wereld op zijn kop.

Ook voor gewone spaarders komen we stilaan in een gelijksoortige situatie terecht. De rente op spaarboekjes en zichtrekeningen is nagenoeg nul.

Een negatieve rente, waarbij je als klant dus moet betalen om geld te mogen aanhouden bij een bank, is een kwestie van tijd.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

Duitsers verliezen vertrouwen in banken en kopen brandkoffers

De Duitsers verliezen massaal het vertrouwen in de banken en vele consumenten beslissen hun spaargelden thuis te bewaren. De verkoop van kluizen en brandkoffers kent dan ook in Duitsland een opmerkelijke groei. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

TTIP: ‘Als we niet met de VS onderhandelen, met wie dan wel?’

De Duitse vice-kanselier en minister van Economie Sigmar Gabriel verklaarde tijdens het weekeinde dat de TTIP-onderhandelingen de facto gefaald hadden,‘zelfs als niemand bereid lijkt dat toe te geven’, voegde hij daar aan toe.

TTIP staat voor Transatlantic Trade and Investment Partnership (Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag) en is een vrijhandelsverdrag, waarover momenteel wordt onderhandeld tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten.

Frankrijk wil de opschorting van de onderhandelingen