EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
52
kliks
40
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 5271 tot 5275
Geplaatst op: maandag 17 oktober 2016

Architect van de euro: ‘Kaartenhuis staat op instorten’

‘Realistisch bekeken hebben we hier te maken met een geval waarbij we[in de eurozone] van de ene crisis naar de andere sukkelen. Het is moeilijk te voorspellen hoe lang dat kan duren, maar het kan niet eeuwig zijn.’ Dat zegt Otmar Issing, een voormalig hoofdeconoom van de ECB en een van de architecten van de euro, in een gesprek met het blad Central Banking, waaruit de krant The Telegraph delen publiceert. Issing was van 1998 tot 2006 ook directeur van de Europese Centrale Bank en stond in die hoedanigheid mee aan de wieg van de euro.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 17 oktober 2016

Het totale falen van het monetair beleid

In de VS kampen ze met een enorm begrotingstekort en een nog grotere staatsschuld, in Japan zet de economische verwoesting door en in Groot-Brittannië pleit May volgens macro-econoom Kees de Kort voor oneerlijke concurrentie.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 17 oktober 2016

119 miljoen Europeanen lopen risico op armoede of sociale uitsluiting

Ongeveer 119 miljoen mensen in de Europese Unie liepen vorig jaar het risico op armoede of sociale uitsluiting. Dat komt neer op bijna 24 procent van de bevolking in de EU.

Daarmee is het percentage weer terug op het niveau van voor het uitbreken van de kredietcrisis, meldt statistiekbureau Eurostat maandag.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 17 oktober 2016

Absolute game changer in de Westerse Ostpolitik!

Sinds de val van het IJzeren Gordijn was Oost-Europa een belangrijke geopolitieke regio. De transitie van Rusland naar een moderne markteconomie betekende de afgelopen 20 jaar dat Europa met haar dominante onderhandelingspositie de Russen en Oost-Europeanen tot gunstige voorwaarden kon dwingen om goedkope energie aan te kopen.

De verdere economische en politieke integratie van Oost-Europa in de EU en de Westerse wereld heeft de onderhandelingspositie van de regio sterker gemaakt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 17 oktober 2016

Nog maar eens nieuwe tegenslag voor Deutsche Bank

Waar Deutsche Bank AG nog niet genoeg in het defensief zat, lijkt er opnieuw een tegenslag aan te komen. Om de financiële schadeclaims in de Verenigde Staten binnen de perken te houden zou Deutsche Bank namelijk afstand moeten doen van een groot deel van zijn Amerikaanse operaties.

Naaste de vele miljarden dollars welke Deutsche Bank AG za moeten betalen aan het Amerikaanse ministerie van justitie staat ook een (groot) deel van zijn activiteiten in de Verenigde Staten op de tocht. Er zouden belangrijke wijzigingen moeten gebeuren in het huidige business model. Dergelijke afspraken gebeuren wel meer bij overeenkomsten met de Amerikaanse regering waardoor de bank in nog woeliger water terechtkomt.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs