Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 5276 tot 5280
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Oorlog in Syrië kan nooit ten einde komen

De Syrische burgeroorlog kent zijn gelijke niet, heeft geen oplossing en komt waarschijnlijk nooit ten einde. Tot die conclusie komt journalist Max Fisher het voorbije weekeinde in een erg lezenswaardig stuk, in de New York Times.

Uit universitair onderzoek blijkt dat conflicten van hetzelfde type als dat in Syrië gemiddeld 10 jaar duren. De Syriërs zouden dus amper in de helft van hun lijdensweg zijn. Maar conflicten die langer duren vertonen een aantal van een reeks specifieke kenmerken. De oorlog in Syrië vertoont al die kenmerken. ‘Een dynamiek die in de geschiedenis geen enkel precedent kent,’ zegt Barbara F. Walter, professor en expert in burgeroorlogen aan de UCLA in San Diego.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

"Miljardenstrop dreigt voor Apple in Ierland"

Techgigant Apple krijgt volgens ingewijden morgen van de Europese Commissie te horen dat hij miljarden moet betalen als gevolg van belastingdeals die het concern heeft met Ierland. Volgens de Commissie zijn de belastingvoordelen die Apple geniet in het land strijdig met het Europees recht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Morgan Stanley: “Amerikaanse huizenmarkt staat op wankelen”

Afkoeling binnen de Amerikaanse huizenmarkt?

De afgelopen twee jaar is er met veel lof gesproken over de herstelbeweging die gaande was binnen de Amerikaanse huizenmarkt. Deze huizenmarkt is tijdens de financiële crisis als een van de hardste in de wereld geraakt, omdat in Amerika al deze ellende is begonnen. Ondanks deze overtuigende herstelbeweging, maakt Morgan Stanley zich zorgen om de toekomst.

Ellen Zentner, econoom bij Morgan Stanley, laat weten dat er de afgelopen maanden minder bouwvergunningen zijn verstrekt. Door deze afname staat de Amerikaanse huizenmarkt volgens haar op wankelen. De verleende vergunningen zijn immers een indicator van de toekomstige bouwactiviteiten. De verwachting is daarom ook dat de bouwuitgaven de komende maanden zullen gaan afnemen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Amsterdam lonkt naar Londense bankiers: trek bonusbeleid gelijk met Duitsland en Frankrijk

Buitenlandse banken en andere financiële instellingen die zich in Nederland willen vestigen, hebben mogelijkheden om onder het strenge Nederlandse bonusbeleid uit te komen.

Wanneer buitenlandse financiële instellingen vooral activiteiten in het buitenland hebben, kunnen soepelere Europese regels van toepassing zijn op het bonusbeleid. Dat zegt de Amsterdamse wethouder van economische zaken, Kajsa Ollongren (D66) maandag tegen BNR Nieuwsradio, zo meldt Het Financieele Dagblad.

Het plafond voor bonussen van bankiers ligt in Nederland op 20 procent van het jaarsalaris. In landen zoals Duitsland en Frankrijk is dat 100 procent.

Bron: finanzen.nl
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Oprichter Jan Koum van Whatsapp casht bijna 3 miljard bij Facebook

Jan Koum, mede-oprichter van berichtendienst WhatsApp, is al een halfjaar bezig om zijn aandelen in Facebook te verkopen. Dat levert hem een flinke grijpstuiver op.

Koum richtte WhatsApp samen met Brian Acton, beiden waren ex-werknemers van internetbedrijf Yahoo, op in 2009. Vijf jaar later verkochten ze de berichtendienst aan Facebook, dat 22 miljard dollar aan aandelen betaalde voor de overname.

Koum blijkt, zo schrijft Business Insider, nu gestaag zijn deel van de aandelen te verkopen. Sinds het begin van dit jaar verkocht de in Oekraïne geboren Koum meer dan 22 miljoen aandelen en dat leverde hem in totaal zo'n 2,8 miljard dollar op.