Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 5286 tot 5290
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 augustus 2016

Athene: wij verwachten schuldenverlichting

De Griekse regering verwacht dat de Europese Unie zich aan haar belofte houdt om met schuldenverlichting te komen. Dat heeft de Griekse premier Alexis Tsipras gezegd tegen de zondagskrant Realnews. Volgens Tsipras ,,slaapwandelt de EU richting de afgrond” door vast te houden aan streng bezuinigingsbeleid, dat de kloof tussen de lidstaten groter heeft gemaakt.

De schuldeisers van Griekenland gaan in de herfst kijken hoe ver de regering in Athene is gevorderd met de geëiste hervormingen. ,,Griekenland heeft zich aan zijn deel van de afspraak gehouden en we verwachten van onze partners hetzelfde”, aldus de Griekse premier. ,,We vragen niet alleen specifieke maatregelen om de schuldenlast draaglijk te maken, we eisen dat.”

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

Goudprijs vlak na speech voorzitter FED

Na de commentaren van Fed voorzitter Yellen steeg de goudprijs naar......

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

Deutsche Bank uit kritiek op beleid ECB

Het soepele monetaire beleid van de Europese Centrale Bank krijgt nog maar eens de wind van voren. We weten al langer dat de bankensector niet te spreken is over de negatieve rentes, John Cryan, CEO van Deutsche Bank, sluit zich nu ook aan bij deze kritiek. Vorig week heeft hij zijn ongenoegen geuit over de negatieve depositorente die de ECB hanteert voor geparkeerd geld van Europese banken.

De kritiek op het beleid van de Europese Centrale Bank neemt toe. Eerder deze maand liet Rabobank-topman Wiebe Draijer al van zich horen, ook de president van de Duitse centrale bank is bijzonder kritisch tegenover de huidige werkwijze van de ECB.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

Banken willen gesprek met regering over minimumrente

De banken willen een gesprek voeren met de regering over de wettelijke minimumrente van 0,11 procent op de spaarboekjes. Dat zegt Michel Vermaerke, topman van de federatie van financiële instellingen Febelfin in Het Laatste Nieuws.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

Wat is er met Saoedi-Arabië aan de hand?

De landen in het verre Oosten werden lang beschouwd als de ‘heilige plaats’ waar het geld in overvloed stroomde. Toch lijkt die ‘gouden droom’ voor de Arabische landen stilletjes ten einde te komen. De droom van Saoedi-Arabië is zelfs al veranderd in een regelrechte kater.

Het afgelopen jaar werd al duidelijk dat de Saoedi-Arabische economie last had van de nodige groeikrampen. De economie van dit olieland weet aan een steeds lager economisch tempo te groeien, en dit is natuurlijk te danken aan de dalende olieprijs.

De recent verschenen cijfers maken duidelijk dat de economie van Saoedi-Arabië tijdens het eerste kwartaal wist te groeien met 1,5%. Wellicht klinkt dit cijfer in onze oren redelijk hoopvol, maar voor de overheid van Saoedi-Arabië is dat zeker niet het geval. Dit betekende immers de laagste kwartaalgroei in 13 jaar tijd.