Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 5286 tot 5290
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2016

Bill Gross: Obligaties risicovol, neem hard assets

Volgens vermogensbeheerder Bill Gross kun je vandaag de dag je geld beter in tastbare zaken stoppen dan in aandelen, obligaties en beleggingsfondsen. Dat schrijft hij in zijn nieuwste column voor vermogensbeheerder Janus Capital. "De obligatiekoersen zijn nu zo hoog dat een kleine stijging van de rente een grote waardedaling tot gevolg heeft."

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2016

Nord Stream 2 verdeelt Europa

Rusland wil vaart maken met de aanleg van de Nord Stream 2, maar uit verschillende Europese landen stuit het project op weerstand. Vooral in Polen, Oekraïne en Slowakije is men niet blij met deze ontwikkeling, omdat de transportroutes voor aardgas door deze landen met de komst van de Nord Stream 2 minder belangrijk worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2016

Waarom kopen Rusland en China zo veel goud?

We hebben goed en slecht nieuws voor de goudliefhebbers. Volgens het IMF steeg de goudvoorraad van de centrale banken in 2015 met 702 ton tegenover 176 ton in 2014. De totale goudvoorraad staat nu op 32.733 ton, terug op het niveau van 2002. Vooral China en Rusland zijn de drijvende krachten, maar waarom?

China en Rusland kopen hun goud om verschillende redenen

Zo willen beide landen hun afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar verlagen, vooral Rusland, en ze zoeken naar alternatieven voor de negatieve rendementen in euro’s en yen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2016

Een nieuwe Europese bankencrisis komt met de dag dichterbij

Een nieuw horrorscenario onder de Europese banken kan binnenkort het oude continent voor de 2e keer in 5 jaar op zijn kop zetten. Met de vluchtelingencrisis en de Brexit staat het Europese project al op wankele benen, een nieuwe bankencrisis kan mogelijk de genadeslag betekenen.

Europese bankaandelen daalden 2 dagen op rij na de bekendmaking van de stress tests. Deze stress tests waren in feite opnieuw een grote show om het vertrouwen te herstellen, net als elk jaar. Maar deze keer trappen de beleggers er niet meer in.

Banken als Dexia, Fortis, Bankia en Novo Banco slaagden in het verleden ook voor de stress tests van de ECB om niet veel later kopje onder te gaan. Dit jaar werden Griekse en Portugese banken zelfs uitgesloten van de testen omdat de ECB wist dat de resultaten erbarmelijk zouden zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2016

Beleggers, een nieuwe storm is onderweg!

In de maand juli hebben de beleggers, tegen de verwachtingen in van de meeste analisten, mogen genieten van de rust die er heerste op de markten. Dit was toch wel verrassend te noemen, omdat de beleggers aan het einde van de maand juni nog geconfronteerd werden met de beslissing van het Britse volk om uit de EU te stappen.

De Brexit heeft echter niet weten te zorgen voor een enorme storm op de beurzen. Julian Emanuel, strateeg bij UBS, denkt dat deze storm er alsnog gaat komen. Hij roept beleggers op om voorzichtig te zijn omdat er een aantal belangrijke evenementen op het programma staan.

De grootste gebeurtenis is de Amerikaanse verkiezing die in november zal gaan plaatsvinden. Historisch gezien weten deze verkiezingen altijd al te zorgen voor de nodige bewegingen op de markten, maar deze keer kan dat nog heftiger zijn. Op het moment dat Donald Trump immers de macht weet te grijpen, zullen de beleggers allesbehalve euforisch gestemd zijn.