Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 5291 tot 5295
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

Amerikaanse oliereserves 40% boven 25-jarig gemiddelde!

Wat te doen als de grondstof die je ontgint plots daalt met 50 à 60%? Wel, meer schulden aangaan om nog meer olie op te boren! Dat is tenminste wat de CEO’s van de grootste oliebedrijven hebben gedaan.

De vier grootste oliebedrijven ter wereld hebben zelfs hun schuldenberg verdubbeld sinds 2014 tot $184 miljard!

ExxonMobil, Chevron, BP en Shell hebben momenteel een negatieve cashflow van $78 miljard per jaar!

Maar de topmannen van deze bedrijven denken er niet aan om de productie terug te schroeven en de kosten te doen dalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

Deutsche Bank waarschuwt dat het spaargeld in gevaar is

Deutsche Bank ligt al een hele tijd op ramkoers met het beleid van de Europese Centrale Bank. Eerst was er de noodkreet dat de ECB moet stoppen met QE. Daarna volgde een waarschuwing dat de lage rente voor een nieuwe Grote Depressie zorgt. Nu zegt Deutsche Bank dat wanneer de bank omvalt, ze alles en iedereen zulle meesleuren – inclusief de spaarder.

CEO John Cryan waarschuwde in de vooravond van de Handelsblatt Banking Summit dat het monetaire beleid momenteel in strijd is met de doelstellingen van de ECB. Het beleid is bedoeld om de economie te versterken, maar versmacht ondertussen spaarders, banken en pensioenfondsen. En door de onzekerheid gaan bedrijven juist minder lenen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

Self-made miljonair: ‘Een huis kopen is voor sukkels’

De boude uitspraak van self-made miljonair Grant Cardone heeft voor- en tegenstanders. Volgens Cardone kan je best alleen maar een huis kopen wanneer je €20 miljoen op je bankrekening hebt staan. Tijden veranderen en een huis kopen is niet meer van deze tijd, aldus Cardone.

Geld moet vrij zijn en je investeringen moeten geld opbrengen. Wanneer je een huis koopt, moet je iedere maand geld betalen en zit je geld voor tientallen jaren vast. Een huis kopen is dus geen goed idee, zegt Cardone. Het is eerder een schuld (aan de bank) dan een bezit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

Bill Gates is rijker dan ooit

Vorige week vrijdag klokte de rijkste man ter wereld zijn fortuin af op een nieuw record, zo’n $90 miljard. Bill Gates is hiermee $13,5 miljard rijker dan de 2e rijkste persoon, Amancio Ortega – eigenaar van de modeketen Zara.

De stijging in de welvaart van Bill Gates dankt hij aan de winst van zijn publiek genoteerde bedrijven Canadian National Railway Company en Ecolab Inc. In januari bedroeg het vorige record van de Microsoft oprichter $87,4 miljard volgens Bloomberg. Forbes schat zijn fortuin op $78,6 miljard maar doet minder regelmatig een update.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

CEO Deutsche Bank: ‘Monetaire politiek ECB gaat nu tegen de belangen van de economie in’

Het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) dreigt meer schade dan baten te zullen creëren. Dat zegt John Cryan, chief executive van Deutsche Bank, tegenover de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

De kritiek van Cryan wordt volgens de krant door vele bankiers, economen en investeerders gedeeld.

Onder meer Georg Fahrenschon, president van het Deutschen Sparkassen- und Giroverbands (DSGV), zegt dat de verhoopte Europese investeringsgolf niet kon worden gerealiseerd, terwijl bij de noodlijdende lidstaten van de eurozone evenmin cruciale structurele hervormingen konden worden opgemerkt.