Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 5291 tot 5295
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2016

'Nederlandse banken profiteren van herstel economie'

Nederlandse banken blijven voorlopig profiteren van het herstel van de economie en kunnen de komende jaren voldoen aan strengere kapitaaleisen. Dat stelt kredietbeoordelaar Moody's in een woensdag gepubliceerd rapport.

Moody's verwacht dat de Nederlandse economie dit en volgend jaar met circa 2 procent groeit, na een vooruitgang met dezelfde marge in 2015.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2016

Dit kan je doen als je voor je pensioen wil stoppen met werken

Sinds de overheid volop de vergrijzing bestrijdt, beschouwt ze een lange(re) loopbaan als de heilige graal van de arbeidsmarkt. Niet zo tof als je denkt aan vroeger stoppen met werken, want met enkele nieuwe maatregelen maakte de regering dat moeilijker en ongunstiger. Maar niet helemaal onmogelijk. Dit is wat je moet weten als je overweegt om vóór de wettelijke pensioenleeftijd uit het arbeidsleven te stappen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2016

Israël: ‘Facebook is een monster geworden’

De minister riep de bevolking van het land op om Mark Zuckerberg, chief executive van Facebook, te overstelpen met dringende vragen om de activiteit op het sociale platform beter op te volgen.

Israël is de voorbije maanden met een hernieuwde golf van geweld geconfronteerd. Sinds oktober vorig jaar werden herhaaldelijke aanvallen van Palestijnse activisten gemeld, waarbij vierendertig Israëli’s en twee Amerikanen op straat werden gedood.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2016

Bitcoin onderuit na nieuwe diefstal

De prijs voor Bitcoin gaat deze week onderuit nadat een van de grootste handelsplatformen, Bitfinex, de handel stil legde nadat er voor $65 miljoen bitcoins werden gestolen. De daling loopt op dit moment op tot meer dan 10% de afgelopen 2 dagen.

Bitfinex uit Hong Kong geeft toe dat er een diefstal plaats vond waarna het handelsplatform werd stil gelegd. Op Bitfinex worden ook andere cryptomunten verhandeld, zoals ethereum, maar de diefstal bleef beperkt tot Bitcoins.

Er zouden in het totaal zo’n 120.000 bitcoins gestolen zijn, goed voor zo’n $65 miljoen. Door de prijsdaling verloor Bitcoin deze week al zo’n $1,5 miljard aan marktkapitalisatie.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2016

Erdogan: ‘Script voor coup werd in het buitenland geschreven’

De Turkse president Tayyip Recep Erdogan beschuldigt het Westen van steun aan terrorisme. Volgens hem werd ‘het script’ voor de mislukte coup van vorige maand in het buitenland geschreven’. 

De Turkse leider sprak in Ankara een groep toplui van multinationals toe en in richtte daarbij zijn pijlen vooral op de VS. Zijn commentaren werden rechtsreeks op tv uitgezonden en oogsten veel applaus: