Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 5296 tot 5300
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 3 augustus 2016

Bitcoin-koers maakt flinke duikeling na hack op Bitcoin-beurs Bitfinex

Ik had vanochtend een artikeltje klaar staan over de mogelijke redenen voor de koersdaling van de afgelopen dagen. Het Ethereum fork drama, de halving en de verminderde opbrengsten van miners deden waarschijnlijk een duit in het zakje. De heren van cointelegraph hadden iig een aardige analyse gemaakt. Echter hier bovenop komt nu ook nog het nieuws dat de bitcoin-beurs Bitfinex is gehackt waarbij iets van 120.000 bitcoins zijn buitgemaakt, voor ongeveer 60 miljoen aan waarde dus.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

5 ongewone dingen die je nog niet wist over Warren Buffett

Als jij dacht al alles gelezen te hebben over Warren Buffett, zullen onderstaande feiten je verbazen. Warren Buffett is niet alleen een uitzonderlijke belegger, hij is ook een uitzonderlijke zakenman. Die combinatie maakt hem werkelijk uniek. Toch maak je met Buffett ook ongewone dingen mee.

James Altucher ging in 2003 naar de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway, net als 20.000 anderen. Het feest van Buffett is werkelijk verbluffend. Hij ontmoette daar een man die in 1976 200 aandelen Berkshire Hathaway kocht. Een jaar later verkocht hij 100 aandelen aan het dubbele van de prijs. De overige aandelen heeft hij nooit verkocht … en zijn nu $18 miljoen waard.

Maar ook Buffett realiseerde ongewone dingen in zijn leven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

Banken huilen om waardeverlies in heel Europa terwijl olieprijs verder zakt

Bankaandelen stonden opnieuw onder druk, door de aanhoudende zorgen over de kapitaalposities van belangrijke banken en de gevolgen van de lage rente. In Amsterdam werd ING 4,6 procent minder waard, terwijl ABN AMRO 2,4 procent daalde. Ook verzekeraars hadden het zwaar, met koersverliezen van 1,4 en 3,3 procent voor NN en Aegon.

In Frankfurt moest Commerzbank het ontgelden. De bank werd dik 9 procent minder waard na de presentatie van slechte resultaten over het afgelopen kwartaal. Deutsche Bank stond bijna 5 procent in de min.

In Italië leverde UniCredit ruim 7 procent in. De bank eindigde vrijdag in de onderste regionen van de stresstest en zou volgens Italiaanse media overwegen om 7 tot 8 miljard euro aan vers kapitaal op te halen. Het Italiaanse zorgenkind Monte dei Paschi di Siena kelderde in Milaan meer dan 16 procent. De Spaanse Banco Popular zag meer dan 5 procent verdampen, terwijl de Franse grootbanken BNP Paribas, Société Générale en Crédit Agricole tot ruim 4 procent achteruit werden gezet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

Wat vertellen de resultaten van de Europese stresstest ons?

Afgelopen vrijdagavond werd het rapport gepubliceerd over de gezondheid van de Europese banken. Volgens verwachting bleek uit het rapport van de Europese stresstest dat de oudste bank van Italië, Monte dei Paschi di Siena, op dit moment het hoogste risico loopt. De andere Europese banken wisten de stresttest te overleven.

De Europese stresstest vertelt ons iets over de kapitaaltoestand waarmee de banken te maken hebben. Deze test maakt duidelijk of de Europese banken over genoeg kapitaal beschikken om bij een eventuele nieuwe bankencrisis te overleven zonder de hulp van de staat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

De vreemde relatie tussen Goud en Trump

Goud is Macht, veel meer dan je denkt. Je haat het of je houdt ervan, maar goud bespeelt de emoties van veel beleggers. Je kan goud kopen voor verschillende redenen, maar doorheen de geschiedenis staat het gele edelmetaal steeds op hetzelfde podium met macht. En dat wordt opnieuw duidelijk met Donald Trump.

Donald Trump en goud, het lijkt een vreemde combinatie. Maar alles draait om macht, je houdt er dus van … of niet. Trump zelf is een liefhebber van goud, omdat het macht uitstraalt. En nu is de Republikein op zoek naar de ultieme machtspositie.