Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 5296 tot 5300
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 26 september 2016

'Brexit kan bron van instabiliteit in EU zijn'

''Het is voor de stabiliteit van de EU van cruciaal belang dat de integriteit van de interne markt blijft gehandhaafd."

Dat zei Mario Draghi, voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), maandag in het Europees Parlement in Brussel.

Hij doelde hiermee op de Britse wens om als ex-EU-land wel volledige toegang tot de gemeenschappelijke markt te krijgen maar niet deel te blijven nemen aan het vrije verkeer van personen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 september 2016

De gevolgen van een Italiaanse bankencrisis kunnen desastreus zijn

Italië gaat al enige tijd door een verdoken bankencrisis. Maar weinigen staan erbij stil hoe zwaar de gevolgen kunnen zijn, in Italië maar ook in Europa. Een faillissement in Italië kan een nieuwe domino op gang brengen en dan is er meer geld in gevaar dan de meeste mensen nu durven vermoeden.

Europese regelgeving zorgt ervoor dat de ECB niet rechtstreeks kan optreden om een bank te redden. Ook mag een overheid niet optreden met belastinggeld, enkel in uitzonderlijke omstandigheden. Blijft er nog over: bail-ins.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 september 2016

9 carrière hacks van deze 25-jarige CEO

Brian Wong studeerde af op zijn 18e … aan de Universiteit. Daarna richtte hij een eigen bedrijf op en haalde hij al $32 miljoen startkapitaal binnen. Wong is medeoprichter van de mobiele advertentieapp Kiip en deelt graag de basis van zijn succes zodat ook anderen ervan kunnen profiteren.

Kiip heeft ondertussen al bedrijven als McDonald’s en Pepsi onder zijn klantenbestand. Hoe Brian Wong er in slaagde om al op jonge leeftijd zo’n succes uit te bouwen, schreef hij neer in zijn boek “The Cheat Code,”. Wong deelt 70 ‘cheats’, dit zijn de belangrijkste 9.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 september 2016

Deze financiële gewoontes maken jou aantrekkelijker

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat je geld goed beheren aantrekkelijker is dan er goed uitzien. Wil je scoren op je volgende date, kan je misschien eens tonen dat je goed om kan gaan met geld in plaats van je fysieke eigenschappen in de kijker te zetten.

Time Money voerde een enquête uit bij jongeren ven ouderen over geld en relaties. Zowel bij de babyboomgeneratie als bij de millennials is de top-3 van aantrekkelijke eigenschappen hetzelfde:

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 26 september 2016

‘Zweden telt 55 no-go zones’, zegt de politie

De Zweedse politie geeft toe dat er in het land 55 no-go zones zijn waar ze grote moeilijkheden ondervindt om de wet te doen respecteren. Volgens een nieuw rapport worden deze zones geteisterd door extreme criminaliteit en slaagt de politie er niet in om de misdaadgolf onder controle te krijgen.

Het gaat om gewelddaden en seksuele agressie gepleegd door georganiseerde bendes. Het fenomeen wordt door de Zweedse politie in verband gebracht met de sterke toename in immigratie die vorig jaar op gang kwam.

In het rapport staat te lezen dat ook aanvallen op de politie en leden van hulpdiensten is toegenomen. Volgens woordvoerder Peter Larsson van de Zweedse politie denkt 80% van het Zweedse politiekorps er serieus over na een ander beroep te gaan uitoefenen vanwege de escalatie van het geweld en de vrees voor de eigen veiligheid.