Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 5311 tot 5315
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 22 september 2016

Zwitserland wil ‘eigen volk eerst’ voor werkgelegenheid

Zwitserland heeft het recht om bij vacatures voorrang te geven aan eigen onderdanen. Dat heeft Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, gezegd.

Een goedkeuring van die voorkeursbehandeling zou Zwitserland ertoe moeten kunnen brengen de beperkingen op immigratie te versoepelen. Zwitserland wil immers een onbeperkte toegang behouden tot de markt van de Europese Unie, terwijl tegelijkertijd de Europese immigratie tot een minimum zou worden beperkt.

Indien de partijen tegen februari geen akkoord vinden, dreigt Zwitserland zijn onbeperkte toegang tot de Europese Unie te verliezen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 22 september 2016

Brexit is going to make it more expensive to eat

Supermarkets and other food retailers are “re-engineering” products to counter the rising cost of imports in the wake of Brexit, according to the Bank of England.

Sterling plummeted 10% after the vote to leave the European Union in June, making imported ingredients more expensive.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 22 september 2016

Kan blockchain banken overbodig maken?

Verschillende centrale banken onderzoeken de mogelijkheid om een nieuw type geld op basis van de blockchain technologie in omloop te brengen. Dit nieuwe type geld kan rechtstreeks aan huishoudens en bedrijven verstrekt worden en geeft centrale banken meer mogelijkheden om de economie te stimuleren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 september 2016

Ericsson gaat drieduizend banen schrappen

Het Zweedse technologiebedrijf Ericsson werkt aan plannen om ook zijn laatste fabrieken in eigen land te sluiten. 

Circa drieduizend mensen dreigen daardoor hun baan te verliezen. Dat meldt Svenska Dagbladet op grond van interne documenten die de krant heeft ingezien.

Ericsson kondigde twee jaar geleden een flink bezuinigingsprogramma aan. Afgelopen zomer werd het besparingsdoel verder opgeschroefd, omdat de financiële resultaten ondermaats bleven. Dat kostte uiteindelijk ook topman Hans Vestberg de kop. Hij werd eind juli de laan uit gestuurd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 22 september 2016

Hoe goud stelen van de Canadese munt

Hoe veilig is uw (goud)kluis? Hopelijk veiliger dan de faciliteiten van de Canadese munt. Daar heeft een man voor ongeveer €122.000 goud gestolen, zonder dat men iets door had.

Hoe sloeg de verdachte in zijn opzet? Via een eeuwenoude gevangenistruc: hij stopte het gewoon in zijn rectum!

Leston Lawrence, 35 jaar, wordt aangeklaagd voor smokkelen, diefstal, witwaspraktijken, het bezitten van gestolen goederen en vertrouwensbreuk.