Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 5316 tot 5320
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

We sukkelen een beetje door

De Verenigde Staten hebben tegenvallende groeicijfers laten zien in het tweede kwartaal. Het stelt volgens macro-econoom Kees de Kort 'helemaal niks voor'.

‘De consumentenbesteding is wel helemaal prima, maar aan de bedrijvenkant viel het behoorlijk tegen. Bedrijven staan nog steeds heel erg in de kijk- en wachtstand.’ zegt De Kort.

Volgens De Kort is de Amerikaanse economie in een rare tweedeling terechtgekomen: 'Aan de bovenkant gaat het helemaal fantastisch. Maar grote groepen Amerikanen komen niet eens in de buurt van een eigen huis. Dat is niet echt een geweldige ontwikkeling natuurlijk.'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

Goud en zilver op belangrijk keerpunt

Het ziet er sterk naar uit dat vorige week een keerpunt was voor edelmetalen goud en zilver. Na een periode van consolidatie is een nieuwe beweging ingezet. En die beweging volgt het parcours van eerder dit jaar: omhoog.

Er zijn zowel technische als fundamentele factoren te vinden die een nieuwe stijging ondersteunen. Een belangrijk aspect is de markt voor fysiek goud. Doordat de goudprijs dit jaar al 28% steeg in yuan en 26% in roepie, valt de vraag naar goud voor juwelen stil in China en India. Hierdoor kwam er goud vrij voor de handel in ETF’s en consolideerde de prijs.

Er was ook een grote beweging van goud waarneembaar vanuit het Midden-Oosten naar Zwitserland doordat raffinaderijen met een overschot zaten door de dalende vraag uit het oosten. Dit overschot werd naar Zwitserland verscheept om goudbaren te smeden voor in de kluizen van de ETF’s. Deze eenmalige beweging van 48 ton lijkt nu verteerd, juist op het moment dat het goudseizoen aanbreekt in het oosten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

De zilverprijs is aan een opmars bezig, met dank aan zonne-panelen

De zilverprijs is in 2016 al met 49 procent gestegen en dat komt deels door de groeiende vraag naar zonnepanelen.

Zilver wordt door beleggers ook wel “de lange schaduw van het goud” genoemd. De prijzen van beide edelmetalen hebben de neiging om dezelfde kant op te bewegen. Daarbij volgt zilver vaak het pad dat de goudprijs al heeft ingeslagen.

Ook in 2016 is er sprake van een gelijke trend, maar de zilverprijs gaat dit keer veel harder dan goud. Waar goud tot nu toe in dit jaar op een plus van 25 procent staat, stijgt de zilverprijs bijna twee keer zo hard: plus 49 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

Sterke daling Britse industrie na Brexit

De uitslag van het Brexit-referendum heeft sterkere negatieve gevolgen gehad voor de bedrijvigheid in de Britse industrie dan eerder gedacht. 

De industriële activiteit in Groot-Brittannië liet in juli de sterkste neergang zien in ruim drie jaar, aldus marktonderzoeker Markit.

De index die de bedrijvigheid meet, zakte vorige maand naar 48,2, van 52,4 in juni. Bij een voorlopige raming werd een niveau gemeten van 49,1.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

Erdogan gaat nu ook Turkse bedrijfswereld ‘zuiveren’

In Turkije hebben de afrekeningen van president Recep Tayyip Erdogan na de mislukte staatsgreep van half juli een nieuw terrein betreden.

Terwijl eerder de magistratuur, de politie, het leger, de media, de topadministratie en de academische wereld eerder al het toneel van vergelding werden, heeft Erdogan nu ook de bedrijfswereld in het vizier genomen.

In opdracht van de Turkse president werd een aanhoudingsmandaat uitgevaardigd tegen meerdere leidinggevenden van de familiale holding Boydak. Volgens Erdogan ondersteunt Boydak de beweging van zijn aartsvijand Gülen, die door de president ervan beticht wordt de leidende kracht achter de staatsgreep te zijn geweest.