Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 5316 tot 5320
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

Tienermiljardair moeten gouden Maserati inleveren – hij was niet verzekerd

Een 19-jarige zelfbenoemde ‘tienermiljardair’ heeft zijn Maserati GranCabrio met vergulde carrosserie moeten afstaan aan de Engelse politie omdat die onverzekerd was.

Hamza Sheikh werd vorige week door de politie aan de kant gezet, toen hij rondreed in zijn gouden bolide. De auto werd in beslag genomen, nadat de politie ontdekte dat Sheikh onverzerend rondreed.

De uit Pakistan afkomstige tiener zei tegen de krant The Evening Standard dat het gemis van de auto, die zo’n 115.000 euro waard is, niet erg is. “Ik heb een Rolls-Royce en een Range Rover. Ik wacht op een Lamborghini die nog wordt bezorgd.”

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

‘EU grotere bedreiging dan Rusland’

In Denemarken is ophef ontstaan over de uitspraken van parlementslid Marie Krarup van de eurosceptische Danske Folkeparti (Deense Volkspartij). Bij de parlementsverkiezingen van 2015 slaagde de partij er in de tweede partij van het land te worden. Krarup is defensiewoordvoerster voor haar partij en zei in een interview met het tijdschrift Mandag Morgen ‘dat de EU een existentiële bedreiging voor Denemarken vormt en een veel groter probleem is dan Rusland.’

De politica noemde Schengen een catastrofe: ‘Het zal Denemarken van de wereldkaart doen verdwijnen indien we ons niet herpakken. Dat nationale grenzen verdwenen zijn is een bedreiging voor het voortbestaan van Denemarken.’

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2016

Spanje 9 maanden zonder regering; de economie draait uitstekend, dank u

Spanje zit al 9 maanden zonder regering, maar de economie doet het uitstekend. De Spaanse economie groeide in het tweede kwartaal met 0,8% dankzij toegenomen consumentenuitgaven en de export, bleek donderdag uit cijfers van het lokale statistiekbureau.

De vierde economie van de eurozone zou dit jaar met 3% groeien en zal daarmee beter doen dan de door het IMF voorspelde groei in o.a. Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2016

'Grootste pensioenfonds ter wereld verliest 5,2 biljoen yen'

Het grootste pensioenfonds ter wereld, het Government Pension Investment Fund (GPIF) in Japan, heeft in het afgelopen kwartaal ruim 5,2 biljoen yen (ruim 46 miljard euro) op investeringen verloren.

De opbrengsten van investeringen werden tenietgedaan door dalende aandelenkoersen en een verdere waardestijging van de yen, meldt persbureau Bloomberg vrijdag.

GPIF heeft in het tweede kwartaal 3,9 procent verloren op investeringen. De bezittingen van het fonds daalden daarmee naar 129,7 biljoen yen. Eerder probeerde het fonds het tij te keren door meer in aandelen te beleggen en minder in staatsleningen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2016

Tot 5.500 jobs op de tocht bij AB InBev na fusie SABMiller

AB InBev verwacht een mogelijke jobafbouw van drie procent van de totale werkgelegenheid na de fusie met SABMiller. Dat staat in documenten die zijn vrijgegeven over de fusie. Volgens Bloomberg zouden mogelijk tot 5.500 jobs getroffen worden door de jobreductie.