Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 5326 tot 5330
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

VS stuurt nog $1,3 miljard aan bankbiljetten naar Iran

De Verenigde Staten hebben niet alleen de eerste $400 miljoen, maar ook de resterende $1,3 miljard aan openstaande rekeningen aan Iran in de vorm van bankbiljetten betaald. Opvallend is dat beide transacties volledig in vreemde valuta werden afgehandeld, namelijk met eurobiljetten en Zwitserse franken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

Internationale handelsverdragen schaden de welvaart

Na drie jaar van heimelijk onderhandelen achter gesloten deuren, lijkt het erop dat het TTIP gewoon bij het oud vuil zal belanden. Het TTIP lijkt slachtoffer te worden van de groeiende politieke onrust, wantrouwen en woede in zowel de VS als de EU, die zich vooral richt op de zittende politieke en economische elite.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

LIVE: Rentebesluit ECB om 14:30

De ECB geeft vanmiddag om half drie een toelichting op het rentebesluit. De verwachting is dat de centrale bank de rente ongewijzigd zal laten op 0%, maar tegelijkertijd verwachten veel analisten ook dat Draghi het bestaande stimuleringsprogramma verder zal verlengen dan de voorlopige einddatum van maart 2017.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

Volgens Trump creëert de Fed een ‘valse economie’

Het is een publiek geheim dat Donald Trump niet bepaald gelukkig is met de Federal Reserve en in het bijzonder voorzitter Janet Yellen. Volgens de presidentskandidaat creëert de Fed een ‘valse economie’ door de rentevoeten te lang te laag te houden.

Afgelopen maandag zei miljardair Trump op Reuters dat de Federal Reserve de rentevoeten laag houdt omdat anders al de rest naar beneden zou vallen. Het enige dat nog sterk is, is een artificiële aandelenmarkt, aldus de Republikein.

In zijn campagne haalde Trump al meermaals aan dat hij de aandelenmarkt overgewaardeerd vindt. Hij uit ook regelmatig kritiek op de Federal Reserve. Op Reuters liet hij nogmaals verstaan dat de VS in een ‘valse economie’ leeft omdat de rentevoeten ooit terug moeten normaliseren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

'Twee op de vijf Nederlanders willen individuele pensioenopbouw'

Ruim twee op de vijf Nederlanders zou een voorkeur hebben voor een individuele pensioenopbouw. Een derde wil het liefst een combinatie van een collectieve en individuele opbouw.

Overigens wil een kwart het huidige collectieve pensioenstelsel in stand houden, blijkt donderdag uit een onderzoek van ABN Amro MeesPierson onder 1.171 respondenten.