EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 5326 tot 5330 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 7 november 2016

Is langzaam leven mogelijk in een steeds snellere wereld?

We leven in een snel veranderende wereld. Terwijl er steeds meer mensen zijn die door hebben dat het adagium van oneindige groei onmogelijk is, zijn er maar weinigen die bereid zijn hun eigen levenswijze hierop aan te passen. Hoe gaan we om met steeds snellere veranderingen, denk aan communicatie, maar ook aan oorlogsvoering en industriële productie. Hoe kunnen we beter omgaan met de onoplosbare dilemma’s die gepaard gaan met toenemende ontwikkelingen en als mensheid overleven? Onze wereld is er een waarin het aantal genomen foto’s is verdriedubbeld tussen 2010 en 2015, waarin de uitvoer van kolen verdubbeld is tussen 2003 en 2013 en waarin Shanghai als grootste overslaghaven gegroeid is van nietszeggend niveau in 1990 tot 11,4 miljoen containers (zogeheten TEU) in 2003 en zelfs 35 miljoen in 2014. Het is ook een wereld waarin er steeds meer mensen in steden gaan wonen, op vakantie gaan, autorijden en hun afval op ondenkbare wijze weggooien, veranderingen die tot voor kort en nog tot in de late 20ste eeuw ondenkbaar leken.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 7 november 2016

Grootste Britse chipsfabrikant verhoogt prijs na Brexit

De grootste chipsfabrikant van het Verenigd Koninkrijk, Walkers, zal de prijs van een zakje chips met 10 procent verhogen na de daling van het Britse pond na de Brexit. 

De grootste chipsfabrikant van het Verenigd Koninkrijk, Walkers, zal de prijs van een zakje chips met 10 procent verhogen na de daling van het Britse pond na de Brexit. 

Een zakje chips kost nu nog gemiddeld 0,50 pond, maar zal straks ongeveer 0,55 pond kosten, aldus het concern.

Walkers, een onderdeel van het Amerikaanse PepsiCo, heeft te maken met hogere productiekosten door een daling van het pond. De aardappelen die Walkers gebruikt, worden geproduceerd in Groot-Brittannië, maar veel andere ingrediënten worden geïmporteerd.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 7 november 2016

3 scenario’s dat niemand wordt verkozen tot president van de VS

Het Amerikaanse kiessysteem is niet zoals in de meeste andere landen. Zoals in de Belgische voetbalcompetitie is het mogelijk dat diegene met de meeste stemmen naast de oppergaai grijpt (Vraag maar aan Al Gore).

Het is zelfs mogelijk dat niet Trump én niet Clinton de nieuwe president worden.

Hoe kan zoiets gebeuren?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 7 november 2016

Japans bedrijf waar personeel zich doodwerkt krijgt inspectie over de vloer

De Japanse autoriteiten hebben vandaag huiszoekingen uitgevoerd bij het bedrijf Dentsu, het grootste reclameagentschap van het land. Dat gebeurde nadat een personeelslid zelfmoord pleegde na te veel overwerk. Het bedrijf wordt ervan verdacht massaal een beroep te doen op illegaal overwerk - een veel voorkomende praktijk in Japan.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 7 november 2016

Musk: ‘Robots zullen onze jobs afpakken; overheid zal basisinkomen moeten betalen’

Steeds grotere delen van de arbeidsmarkt zullen door technologie worden vervangen, waardoor de mens minder werk heeft en uiteindelijk van de overheid een basisinkomen zal ontvangen.

Dat heeft de Amerikaanse technologie-ondernemer Elon Musk, chief executive van Tesla en Spacex, tegenover Consumer News and Business Channel (CNBC) gezegd. Er zal volgens Musk uiteindelijk wellicht geen ander alternatief zijn.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs