Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 5331 tot 5335
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

'Twee op de vijf Nederlanders willen individuele pensioenopbouw'

Ruim twee op de vijf Nederlanders zou een voorkeur hebben voor een individuele pensioenopbouw. Een derde wil het liefst een combinatie van een collectieve en individuele opbouw.

Overigens wil een kwart het huidige collectieve pensioenstelsel in stand houden, blijkt donderdag uit een onderzoek van ABN Amro MeesPierson onder 1.171 respondenten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

Lenen van een vriend: winst voor beiden

Geld brengt bijna niets meer op bij de bank. Waarom zouden we het dan niet tegen een bescheiden rente lenen aan een vriend. Op die manier doen toch zowel de spaarder als de kredietnemer een voordeel? Of niet?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 september 2016

Het verband tussen ‘war on cash’ en negatieve rente

Twee fenomenen van de laatste jaren, het uitroeien van contant geld en de introductie van negatieve rente lijken op het eerste gezicht twee losstaande afzonderlijke ontwikkelingen, maar beide dienen samen een hoger doel, georganiseerd door de elite.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 7 september 2016

Voordeeltje van de lage olieprijs: kans op democratie in Iran en Rusland

Het lijkt op wensdenken, maar volgens de bank Renaissance Capital kan de lage olieprijs een golf van democratisering tot gevolg hebben.

De bank, die zich concentreert op ontwikkelende landen, baseert de hypothese op de vorige olieprijsdip in 1985. Landen als Iran, Mexico, Algerije en de toenmalige Sovjet-Unie gingen na die tijd op weg naar democratie, mede als gevolg van de lage prijs voor het zwarte goud. Uiteindelijk kantelde de balans in deze landen weer: Algerije en Iran zijn nog steeds dictaturen, Mexico is verwikkeld in een bloedige en uitzichtloze drugsoorlog en de erfgenaam van de Sovjet-Unie is geenszins een toonbeeld van vrijheid.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 7 september 2016

Ook bedrijven kunnen nu lenen tegen negatieve rentevoet

Het Franse farmabedrijf Sanofi en de Duitse producent van consumentenproducten Henkel AG hebben dinsdag obligaties uitgeschreven tegen een negatieve rentevoet. Dat meldt de Wall Street Journal.

Henkel haalde 500 miljoen euro op, Sanofi 1 miljard euro. Beide bedrijven moeten op vervaldag 0,05% van die bedragen minder terugbetalen dan ze hebben geleend.